Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracı ile ağır hasarlı kaza sonucunda sigorta şirketinin ÖTV kesintisi sorunu

tan60

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İyi günler.

oğlum adına 2 buçuk yıl önce aldığım engelli aracı ile kaza yaptım. araç ağır hasar aldı ama hurdaya ayrılacak kadar mı bilmiyorum. Henüz süreç yeni başladı. Fakat ben hazırlıklı olmak istiyorum.

Sigorta şirketinin ötv indirmini kesesrek ödeme yapacağı söyleniyor. bu durumda araç hurdaya ayrılmazsa benim yeniden araç olmam imkansız olur. Verdikleri para ile emsal kinci el araç almam zaten imkansız. bu durumda ne yapmam gerekir. Sigorta şirketinin tekliflerinden önce hazırlıklı olmam gerekir. Aracın hurdaya ayrılmaması veya ayrılması durumlarında.

Ayrıca diyelim ki ötv kesintisi yapılarak almak zorunda kaldım. bu durumda 2015 yılındaki matrahtaki tutarın tamamı mı kesilir. yoksa kullanılan 2.5 yılın ötv si düşülerek mi kesilir.

Cevabınız için şimdiden teşekkürler

tan60

Şunlardan biri olmalı:

1- Aracınızı tamir ettirip size versinler

2- Aracınızı hurda belgesini size vermeleri (yani aracı trafikten çekmeleri) şartı ile perte çıkartsınlar

3- Aracı trafikten çekmeyeceklerse, yani size hurda belgesi vermeyeceklerse, o zaman size aracın ÖTV dahil tam parasını versinler (bu durumda yeniden ötv'siz araç alma hakkınız olmadığından, o parayla gidip şu andaki aracınızın aynısından alabilirsiniz)

tan60

öncelikle çok geçmiş olsun. Benim anlmadığım nokta ötv indirimini neden kesip ödüyor. öylemi anlaştınız kasko yaparken.

Merhabalar. Engelli araca sahibim ve kaza yaptim araç hurdaya ayrılacak. Fakat benden ötv kesip ödeme yapacaklarını söylediler. Buda yetmezmis gibi araç alımındaki faturamda 20.000 tl ötv odenmemistir yazmasiyla birlikte buna artı yüzde 18 kdv ekleyip 23.600 tl olarak ötv düşüşü yapmaktadırlar. Notmal sartlarlarda otvli ödeme yapmaları gerekir diye düşünürken birde Hurdaya ayrılan aracın kdv si mı olur? Bilgi verebilirseniz sevirim.*

Üst Alt