Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracı satışında 5 yıl hesaplanırken ay şartı kalktı mı?

exelans

Üye
Konular
76
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

Bilindiği üzere engelli araçlarında 5 yıl olmadan satamıyoruz geçenlerde bir şey duydum ay şartının kalktığı ile ilgili bu bildi doğrumu bilgisi olan var mı ?

mesela benim araç 2015 model ağustos ayı alış tarihim
normalde 2020 ağustos ayında 5 yılı doluyor
2020 ye girdiğimizde satabiliyor muyum ben aracımı

benimde haziran ayında doluyor.bu yüzden bikaç bayiye gidip hem araç baktım hemde sordum ne zaman araç alma hakkımız başlıyor diye.söylediklerine göre ruhsatta yazan trafik tescil tarihine bakıp 5 yıl doluncaymış.

Ağzı olan biri konuşmuş duymayın gitsin

Hayır, aracın ruhsattaki tescil tarihi ne ise ondan bir gün sonrasında istediğin gün satabilirsin. Emniyetten araç satışını mümkün hale getirmen gerekiyor. Aksi durumda noterde araç devirini veremezsin. Misal 5 yıl sürenin ağustos 15 de bittiğini varsayalım, Ağustos 16 da emniyetten engelli aracıdır satılamaz ibaresini kaldırtıp notere gidip istediğin kişiye araç devrini verebilirsin.

Not: Araç tertibatlı ise bu işle ilgilenen bir mühendisle irtibata geçip proje işlemlerini tamamlaman gerekiyor.

Serkan555

anlamadım ne demek istedin kendi attığın yoruma en güzel cevabı da sen vermişsin

exelans

Hayır ay şartı kalkmış değil. Sadece 1 Mayıs'la 30 Mayıs fark etmiyor o kadar.

yani ben aracımı 24 nisan 2013 te almıştım 1 nisan 2018 de satabilirmiyim?

ben 30 aralıkta satın almıştım aracı, 1 aralıkta elimdeki aracı satıp yenisini indirimli alabilir miyim?

gerçi 200 bin altında alınacak araç kalır mı bilmem ama

Benim şuan ki aracımın tescil tarihi 13 Mart 2013, şubat sonu kampanyadan yararlanmak için fatura keseceklerdi. Vergi dairesine sordular ve verilen cevap tam 5 yılın dolması gerektiği yönündeydi. Bu sebeple 5 yılın dolacağı tarih olan 13 mart 2018 den bir gün sonra 14 martta işlemlere başlayacağız

hangisi doğru şimdi? başka bir tecrübesi olan varmıdır? bende en iyisi bimere bi sorayım.

Bülent abi bişey diyorsa doğrudur ama benim başıma gelende bu oldu, tescil işlemi için 14 martı bekliyoruz bu yüzden. Siz en iyisi arayın vergi dairesine sorun, en net cevabı onlar verir. Ben riske girmek istemediğimden bekliyorum.

Üst Alt