Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracı satışında hangi tarih baz alınıyor?

metinunal2816

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar. Arakdaşlar aldığımız aracın fatura tarihinde 03.07.2006 yazıyor fakat trafiğe çıkış tarihi 24.07.2006. Aracı satıp yenisini almak için biliyorsunuz ki 5 yıl geçmesi gerekli. Bu 5 yıl hesabı yapılırken hangi tarih baz alınıyor? Bence fatura tarihi olan 03.07.2006'nın alınması makul geliyor. Çünkü sonuçta bu tarihte ödeme yapılmış. Ama tecrübesi olanlar bu konuda ne diyor?Şimdiden herkese teşekkürler...

21 günün hesabınımı yapıyosun :)
Hangisi baz alınıyor bilmiyorum ama 5 sene beklemişsin bi 21 gün daha beklersin, işin garanti olur.
Bence trafiğe çıkış tarihi alınması lazım.

ya arkadaş gerekiyor ki yapıyoruz. neden empati yapmıyorsun da yaptığım hesabı küçümsüyorsun. bilgin varsa söyle yoksa sus.

metinunal2816;

Arkadaşım empatiyi yaptımda cevabı kendimce verdim farkındaysan.
Sen bi yere takıldıgın için verdiğim cevabı bile görmemişsin "Bence trafiğe çıkış tarihi alınması lazım."

Mami Junior;

Arkadaşım zaten hep bu bencelerden dolayı çekiyoruz ya. Yinede sağol canım kardeşim. Yalnız biraz daha empati gücünü geliştir. Ok :cool:

Ben onu beceripte düşünebiliyorum, sen düşünmüyosun aramızdaki fark bu.

Trafiğe çıkkış yani tescil tarihi geçerliymiş... Bunu resmen öğrenmiş olduk. Kesin bilgidir.

ben konuyu yanlıuşmı anladım bilmiyorum ama. ben aracımı başka bir özürlüğden aldım. aldığımda 5 yılın dolmasına 1 ay vardı. şimdi ben bu aracı 5 yıl geridenmi almış oldum

yelpaze, evet, yurt içinden alınan araç ilk tescil tarihinden itibaren 5 yıl geçtiğinde verisiz olarak herkese satılabilir hale geliyor. Yani, aldığın aracı 1 ay sonra kime istersen ona hiç bir vergi ödemeden satabilirsin.

Ama, daha sonra yeniden ötv istisnası ile yeni bir araç alabilir msiin, bak onu bilmiyorum. "Alabilirsin" de diyebilirim, "alamazsın" da. Ama, ben olsam şansımı denerim :)

Üst Alt