Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracı var diye kardeşimin 2022 maaşını kestiler. Ne yapabiliriz?

k.maraş

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
benim kardeşim %90 özürlü
kendine 2010 model tutarı 25,000 tl civarında araç aldım. özürlü plakalı...
aldığımız günden beri 2022 maaşını kestiler vermiyorlar... ne kadar uğraşmama rağmen k.maraş valiliği kesmiştir ... sgk, valilik , başbakanlık. deftarlığa kadar dilekçe verdim hep sonuçsuz kaldı..
kardeşimin durumunda maraşta 50 kişi var mağduruz sizce ne yapmalıyız..

Araç aldığım için 2022 maaşım kesildi. Bu kesinti yasal mıdır?

2022 maaşı almaktaydım 2010 model özürlü plakalı araba alınca 2022 maaşım kesildi bu kesilme yasalmı?

Vallaha kimi yasal diyo kimi yasal değil diyo .Hala anlamış değiliz..Çıkarılan kanunlar öğle karmaşık ki maddeleri okuyunca yasal diyosun ama iş uygulamaya gelince kanunları istedikleri gibi yorumlayan memurlar var.Unutmayın burası türkiye kanunlarımız lastik misali nereye çeksen oraya gider.Takdir sizin...

engelli ye ayda 300 lira veriyorlar.onu da sorun ediyorlar ya.tam seçim arefesinde hiç de hayırlı olmayacak..çoğu engelli tabiki kendisi araba alamaz.ailesi çocuğunu gezdirmek için ötv indirimli araba alıyor onu çok görüyorlar.yazıklar olsun ne diyelim.

yemin ediyorum oyumun rengi değişti

öyle bir 2022 yasamız var ki evlere şenlik. herkes kafasına göre takılıyor,olur diyende olmaz diyende yasa üzerinde kendini haklı çıkartacak yorum yapabiliyor.

2022 muhtaç, engelli, yaşlı herkesi kapsıyor bu yüzden gereksinimleri artık karşılamıyor... Bir defa engellilerin hakları ayrı muhtaç bireyin hakları ayrı olmalı; utanmadan engelli bireyde birde muhtaçlık şartı aranınca böle saçmalıklar oluyor. Çalışamayan engelli bireyden muhtaçlık kısıtlamaları kalkmalı...

Durumu olan akrabalarım bana basitinden araç alalım diyor ama bu saçmalıklar yüzünden alamıyoruz. Şurdan kızılaya gitsem(ankara) 12tl taksi maaş almaya gitsem taksi hastane taksi o taksi bu taksi, kimse bunları düşünmüyor. Heray 100tl taksiye veriyorum buda ayda 5 kez dışarı çıkmak demek, yazıklar olsun yaptıkları işe verdikleri 3 kuruşta taksiye gidiyor...

Kimse demiyor ki kardeşim bunlar engelli, herkesten çok onların araca ihtiyacı var! onlara kolaylık yapalım 25.000tle (akrabaya yardım etmek inancımızın temeli değilmi? durumu olan bi akraba, hayırsever alır.) kadar araç sahibi olabilsinler ama yok devlet dairelerinde facebooka girmekten denetim yapmaya fırsatları kalmıyor beyefendilerin, olan bize oluyor. Oy için çığırtkan salarlar meydanlara o kadar!

Yazıklar olsun hepsine...

yusuf kardes bildigim kadarıyla maasının kesilmesi normal cünkü devlet sana o maası durumun olmadıgı calısamadıgın için veriyor ve sen kalkıp arac alırsan devlet otamatikman vergide görüyor bunu kısacası senin yapabilecek hiçbirseyin yok kesmekte haklılar araba alabiliyorsan kendine bakacak durumunda var demekki bu benim düsüncem degil yanlıs anlama sakın devletin düşüncesi üzüldüm senin adına kardes gecmiş olsun

Ayrıca yarın oy kullanıcam gene taksi:mad: 75 yaşındaki dedem emekli olabilsin diye prim affı yapanlar... neyse uzatmayım... iii geceler

bnce arabasi olanlarinn 2022 masiyla me işi war anlamiorum birakinda o maası muhtaclar alsin

arkadaşlar devlet bir hak sağlıyo araba alırken ötv almıyor.bu durum bana cazip gelmişti o zaman arabam olacak onuda 2022 maaşıyla öderim diye düşünüyordum ama hesap uymadı ve ağır bir borç yükünün altına girdim öyle bir durumki arabayı 5 yıl işinde satmayacaksın kanunuda var . şimdi size soruyorum ben 5 yıl boyunca 2022 maaşına alamayacağım...ve bu arabanın yakıt gideri kaskosunu ,geçimimi nasıl sağlayacagım bu hükümetin eseri olsa gerk bu durum?

Yusuf, tüm gelirin ne kadar? Toplam geliirn ne kadar? Annen babanın gelir durumu nasıl?
Evde kaç kişi kalıyorsunuz? Evinde kalanlardan senden başka çalışan var mı?
Evin var mı? kirada mısın yoksa? Aracı kaça aldın ve aylık taksidi ne kadar?
Okuyan çocuğun var mı?
Evde senden başka engeli olan var mı?

Bunları sakıncası yoksa cevaplayabilir misin?

ben 2022 maaşı alıyorum annem evde bakım maaşı babam işçi emeklisi ama evimiz kira evde annem babam ben yaşıyoruz engelli aracı almak istiyorum ama maaşı kesilirse araç bana bakar ben araca bakarım o yüzden alamıyorum bizler ne desek boş hayırlıs olsun demekten başka yapacak bir şey yok diye düşünüyorum

Araç aldım. 2022 maaşım kesildi. Yeniden bağlanması için ne yapmalıyım?

lütfen bana yardımcı olun 2009 araba aldım.o günden beri 2022 maaşım kesildi.araba ticari değil çok mağdurum.%90 ÖZÜRLÜYÜM .ne yapmalıyım yardımcı olun arkadaşlar...valileğe,maliye olumsuz cevap veriyor.

Yusuf, sana yukarıda sorular sormuştum. Halen o sorular geçerli. O sorularımı cevaplar mısın sana zahmet?
Araç aldın diye 2022 aylığı kesilmez. Araç alman ancak muhtaçlık kriterlerinizin gözden geçirilmesine vesile olmuştur ve muhtaç bulunmamışsınızdır ve bu durumda muhtaç olmadıgınız gerekçesiyle kesilmiştir.
Sana yardımcı olmamızı istiyorsan sorularımı cevaplarsan sevinirim.
Biz de burada senin muhtaçlık duurmunu gözden geçirecegiz ve muhtaçlıgında sorun yoksa itiraz etmeni önereceğiz.
Eğer tüm gelirlerinin toplamı (buna nafaka yükümlüsü yakınlarından alabileceğin yardım miktarı da dahildir) 107 TL'yi geçmiyorsa itiraz yolun açık ve olumlu sonuçlanır itirazın.
Yok, sınırı geçiyorsa itirazlardan da olumlu sonuç alamayız bunu soyleyim.

merha.sorduğunuz soruyu yeni gördüm,gelirim yok.gayrimenkul olarak eski bir evde annemle -benim yarıya.babam vefat etti.annem babamın bağkurundan faydalanıyor.ama ben annemle kalmıyorum abilamla kalıyorum onlar benle birlikte 5 kişi ablam işçi, tek çalışan o suanda.ablam kendi evinde kalıyorım kendi evi.aracı 2009 aldım kredi ile ,,kredi taksitleri bitti..bende bekarım....

kredi taksitlerini nasıl ödüyorsun peki? taksit tutarı ne kadar ve bunu karşılayan geliri nereden temin ediyorsun?

Beyan edilen yoksulluk ile tezat oluşturacak bir yaşam koşulu olduğu alınan araç ya da başka bir tespitle fark edilirse, 2022 maaşı kesilir. Bu konuda takdir hakkı ilgili kurumdadır. Karara karşı itiraz edebilir, yine sonuç değişmezse dava açabilirsiniz. Ama her koşulada beyan ettiğiniz yoksulluğu ıspat etmekle yükümlüsünüz. Yani, Kalem'İn sorduğu, "aracın taksitlerini nasıl ödediniz" sorusuna ikna edici bir yanıt vermelisiniz...

Üst Alt