Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracı vefat durumunda kimlere kalır?

Gokhan7488

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ,
Dedemin %98 engelli raporu var ve bu rapor ile otv muafiyetti arac almak istiyorum .
Benim sorum su ;dedemin uç çocuğu var bu aracı aldığım Zaman Allah herkese gecinden versin vefat durumunda bu aracı ben çocuklarından birinin üzerine değilde torunu olarak kendi üzerime alabilirmiyim otv ödemeden ??

Gökhan merhaba,dedenin üzerinden aldığın aracı 3.şahıs da oabilir 3 kişiyi ruhsata işletir ve bu 3 kişi kullanabilir, dediğin gibi Allah'ım gecinden versin dedenin vefatı durumunda dedenin verasetleri üzerine devir yaparsınız ve aracın alım tarihinden (dedenin sağlığında aracı aldığınız tarih) itibaren 5 yıl satamazsınız şayet satacak olursanız alırken ödemenmeyen ötv tutarı ödenmek kaydıyla bir başka şahısa 5 yılı beklemeden satabilirsiniz. yani verasetlerin üzerine devir yapılır, 5 yıl sonra verasetlerinden sen devir alırsın. iyi akşamlar.

Üst Alt