Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracımı benden başka biri kullanırken kaza yaparsa kasko hasarı karşılar mı?

gk79gk

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba acil bir bilgi edinmem gerekli şimdi ben sıfır araç aldım ve kaskosunu kredi kartı limitim yetmediği için şu bir kaç günlük yaptıramadım kaskocu bayan bir kasko poliçesi yaptı ve ödeme yapana kadar bu poliçeyi kullan dedi(tramerde görünmüyor) şimdilik benim aracım güvendemidir ikinci önemli sorum ise ben kaskomu tam anlamıyla yaptırdıktan sonra aracım engelli plaka olduğu halde başkasının benim rahatsız olduğum durumda geçici bir süre kullanması ve olası bir kaza durumunda (biliyorsunuz engelli aracını başkası kullanamaz olaki kullanması gerekti ve olaki Allah korusun kaza yaptı diyelim )kasko bunu kasko içeriğinde tek kişi haricindekiler de kullanabilir ibaresi olması durumunda karşılar mı Şimdiden çok teşekkürler.

arkadaşım benim bildiğim engellinin aracını sadece birinci derece kan bagı olan kişiler anne,baba,abi,kardeşler gibi kişiler kullana biliyor diye biliyorum.
kasko sorusunu yanlık duymadıysam kasko yaptırırken çok şöförlü olarak yaptırırsan kasko herhangi bir durumda masrafı karşılayor yanlış bilmiyordsam tabi . eyer ki yanlış biliorsam kusura bakmayın.

sağol ümit kardeşim ama bana net bilgiler lazım belki sende haklısın fakat bu bürokrasi insanın kafasını çok karıştırıyor bu konuda bilgisi olanların yardımcı olmaları dileğiyle

Özürlünün aracını kendisinden başkası kullanamadıgı için çünkü özürlü beceriklidir yolda lastigi patlasa kendi yapar 1000km yolu tek başına gider dayanıklıdır sigortada bunu bilidigi için bunu ödemez bence

Engelli değil normal araçlarda bile başka şoför teminatı var bu teminat olmazsa ödemez ki engelli plakalı araç şahsa özel bir araç olduğu için ödemez tutanak vs işlemleri ruhsat sahibi üzerinden yürütün derim...

ruhsat sahibi benim ama sonuç olarak başkası ben araçtayken kullanırken dinlenme olarak geçiyor ama kasko içerisinde sayılması için bir nedenin olması gerekli .

çok saçma sen varken puroblem çıkmıyor sen yokken problem çıkıyor

Yönetmeliğin ilgili maddesine göre araç sahibi tarafından kullanılması zorunlu hallerde “H Sınıfı” sürücü belgesi ile diğer hallerde üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanıldığına dair belge ibraz şartı aranır. Aksi halde tazminat ödenmez.
sigorta şirketi ilgili yönetmelik maddelerine istinaden hasarınızı ödemez sorun yaşarsınız siz siz olun aracınızı bir başkasına kullandırmayın
ayrıca kaza durumunda ilgili emniyet ekiplerinin aracını trafikten men edebileceğini tutanak tutulması durumunda ödemediğiniz vergi yi
ödeyebileceğinizi unutmayın

Üst Alt