Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracımı herhangi biri kullanabilir mi ve bu nasıl mümkün olur?

35efe35

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba;

Aracımı tertibat taktırtarak engelli aracına çevirdim, yarında arabanın ruhsatına işleticem özel donanımı (tertibatı).
(Tertibat: 32.01 Elden Gaz Fren)

Normal kişilerin akrabam olmayan, 3. derece yakınım olmayan, her hangi bir arkadaşımın arabamı kullanabilmesi için ne yapmalıyım? Yasal olarak bunu nasıl sağlarım? Bilgisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum...

Benim ruhsatta 3. Derece akraba veya çalışanı gibi bi ibare var. Bu da kan bağı olma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.

Tagan1982

3. Derece akraba veya çalışanı gibi bi ibare var.
Bu da kan bağı olma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.= Bu herhangi bir kişi, bir arkadaş olabilir manası mı taşıyor?

35efe35

Hayır, özel donanım olduğunda sadece 3. dereceye kadar yakınlar kullanabilir. TSE'ye gidip aracı 3. dereceye kadar kişilerin kullanabilmesi için donanımı değerlendirmeye sokacaksın. Onlar araç üzerinde sıradan sürüş için bir sakınca olmadığını onaylayacak, sonra da Emniyet bu bağlamda ruhsatı tamamlayacak.

Arkadaşların kullanamaz yani.

OturanBoğa

Abi 3. derece yakınlarımın kullanabileceği zaten TSE nin vermiş olduğu evraklarda yazıyor... 3. derece yakınıma arkadaşlarım yada herhangi birisi dahil olmuyor o zaman öyle mi?

İllaki akrabam olmak zorunda....?

"noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından da kullanılabilir." Tek istisna bu. İyi ki böyle bir sınırlama var işin doğrusu. Engellilerin suistimalini engelliyor, azaltıyor.

Teşekkür ederim yardımlarınız için arkadaşlar....
Şu ana kadar resmi olarak aldığım raporları, ve diğer engellilere sağlanan kart vb. şeyleri hep bu site ve forumun sayesinde öğrendim,
Hangi kurumda nasıl işlem yapılacağını, burdaki arkadaşlarımızın tecrübelerinden, bildiklerinden öğrenip uygulamış oldum.

Bu yüzden herkese çok teşekkür ederim.

KİŞİNİN BİLDİĞİ UFAK TA OLSA BİR BİLGİ, BİR BAŞKASI İÇİN YOL GÖSTERİCİ OLUYOR ve ANAHTAR İŞLEVİ GÖRÜYOR!!!!

Tecrübelerini ve bildiklerinizi paylaşmanız dileğiyle... Tanımadığımız her hangi bir insana yardımcı olabiliyorsak NE MUTLU...!

Üst Alt