Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracımız için vergi borcu çıkartıldı! Ne yapmalıyız?

Didem-

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Ocak 2017'de benim adıma araba aldık, bildiğimiz kadarıyla, vergiden muaf olmam gerekirken, vergi borcu geldi. Gelen kağıtta, 1.300 TL sadece "2018 temmuz" yazıyor. E-devlete baktığımda, 2017,2018,2019 olmak üzere toplamda 4.500 TL vergi borcu gözüküyor. Sizlere sorum, biz arabayı aldığımızda vergiden muaf olmak için bir yere bildirmemiz mi gerekiyordu yada neden araba aldığımız yer bir bilgilendirme yapmadı? 15 gün içinde 1.300 TL'yi ödemem isteniyor. Ve daha bunun devamı da var. Burada bizim bir suçumuz yok, nereye başvurmamız gerekiyor? Ve ödemediğim takdirde neler olabilir?

Didem-
Evet ötv muafiyetinden ayrı olarak aracı aldıktan sonra vergi dairesine başvurarak mtv muafiyeti için işlem yaptırmanız gerekiyordu.
İlgili vergi dairesine başvurarak iptal ettirmeye çalışın. Bu şekilde geriye dönük iptal ettirenler var diye biliyorum.

Ufukalp,
Ama bize hiç kimse bilgi vermedi ki, nerden bilebilirdik bunu. Cuma günü gelen kağıdı ve sağlık raporunu alıp vergi dairesine gittik. Ordan forum gibi birşey verdiler, onu doldurup tekrar oraya verdik, işleme konacağını söylediler, başka da birşey demediler. Umarım iptal ettirebiliriz. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Didem-

Merak etmeyin tahakkuk eden tüm mtv ler silinecektir. Bu arada söz konusu dilekçe interaktif vergi dairesi üzerinden elektronik ortamda da verilebiliyor.

Didem-
MTV istisnası bildirim formu doldurtmuşlar sanırım, ve geriye dönük uygulanacağını sanıyorum.
Şu anda herhangi bir ödeme yapmayın, sonra bir de iade ile uğraşmayın.

Hüseyin İlik, elektronik ortamda da yapılabileceğini bilmiyordum, teşekkür ederim.
Ufukalp, sanırım dediğiniz gibi.. İnşallah geriye dönük uygulanır. Peki anlamadığım bir nokta var, madem 3 yıllık bir borç birikmiş, neden bu kağıdı daha önce göndermediler? Ve neden o gün gönderdikleri kağıtta sadece 2018'in borcu geldi? 2017 ve 2019 yok henüz..

Didem-
Öyle her vadesi geçen vergi borcu için tebligat gelmiyor sanırım.
Belli bir süresi olabilir, o süreyi aşan borçlar tebliğ ediliyor olabilir bilmiyorum.
Hüseyin İlik Bey avukat, o daha iyi bilir bu konuyu.

Ufukalp, Hüseyin İlik,
Çok teşekkür ederim. Peki son birşey daha soracağım kusura bakmazsanız.. Şuan o formu doldurduğum için hiçbir ödeme yapmıyorum. Peki bunun sonucu ne zaman belli olur yani silinip, silinmediği ve bunu nerden öğreneceğim? Çünkü, bize vergi dairesinden hiçbir bilgi verilmedi..

2016 da sıfır araç aldığımda herhangi bir işlem yapmamıştım şu anda da sorguluyorum borcum yok. MTV için herhangi bir işlem yapmamıştım

halil385, bizde herhangi bir işlem yapmamıştık ama sonuç bu. O zaman bütün evraklarımızı volkswagen bayisine verdik, herşeyi orası yaptı, bize de belli bir gün söylemişlerdi, o gün gidip arabamızı teslim almıştık. Herhangi bir bilgilendirme falan olmadı. Hatta vergiden muafsınız denmişti. Şimdi ne olacak bilmiyoruz, sadece bekliyoruz bakalım.

Üst Alt