Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracımızla kaza yaptık. Acente hatası nedeniyle kasko sorunu..?

Aygül28

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba, aylardır çektiğim sıkıntıyı sizinlede paylaşıp bildiklerinizden faydalanmak isterim.

2015 senesinin Kasım ayında ötv indiriminden faydalanarak bir araç aldım. 13.05.2016 da yaptığımız bir kaza sonucu aracımız ağır hasarlıdır.
Ancak ilk başlarda hurda dediler ardından parayı vermemek için uzun uğraşlar sonucu arabayı ağır hasara aktarıp onarımını onaylamadır.
20 yıldan fazla süredir tanıdığımız sigorta acentası Doğa Sigortadan poliçemizi yaptı. Poliçede engelli ibaresi olması gerekiyormuş ama yok, bu nedenden aracınıza %50 muafiyet uygularız diyolar yani 82 bin tl den 41 bine iniyor. Bu durumda aracınızın masrafı, çıkan fiyatın yarısndan yüksek bi rakam olduğundan onarımı onaylayamıyoruz hurda fiyatınıda ödemiyoruz diyolar.
Acenta hatasını kabulleniyor ancak onlarda ellerini ceplerine sokmuyorlar aracımızı servistn çıkartın bize geetirin yapalım dediler aama son dakika golü atıp masrafı bizden talep edeceklerini söylediler.

Ben hastanedeyken tutukan kaza raporunda benim beyanım ve imzam olmadan özet kısmında ve krokide beni hatalı çıkarmışlar. Çarpan aracın kasko,sigorta, muayene hiçbir şeyi mevcut değildir. Ne gibi bir yol izlemem gerekir yardımcı olursanı sevinirim.

simader diye biri var ona yaz o sana yol gösterir sigortaq mağdurları derneği

Sayın Aygül28,

Kasko poliçenizin örneğini yollamanız (mail, faks, kargo vb.) halinde, özel şartlar incelenerek; tarafınıza somut bir bilgi verilebilecektir.

İyi günler dileriz

ya arkadas sen engelli aracına kasko yaptırırken acenta bu araca engelli aracıibaresi koymadıgında sen neredeydin

Aygül28

poliçede engelli aracı işaretlimi olmak zorunda..bende kaza geçirmiştim engelli aracımızla..normal poliçe yapılmıştı..engelli falan işaretli değildi..aracımı perte ayırıp parasını ödediler.

Yukarıdada belirtiğim gibi 20 yıldır aynı sigortacı biliyordu engelli arabası olduğunu rusat önündeydi. İlk sefer engelli aracı aldım yaptırdık çıktı oradan taki kaza yapana kadar haberimiz yoktu yüzde 50 muafiyet uygulandığından

Ne lanet sigortaymış bıktırdı bizi yıprattı çok kimse sahip çıkmıyo araç kapıda yatıyo 27 binliralık hasar var kaçtane tv kanalı aradım deşifre olsunlar diye kimse oralı olmadı çaresiz kaldık çokk ne yapıp nereye başvuracağımı şaşırdım artık

Aygül28

Sigorta şirketine bir avukatla gidin. Kendi sorumluluklarını size atmaya çalışıyorlar...

Teşekkür ediyorum bülent bey birtane avukat tuttuk ihtar çekti doğa sigortaya mahkeme süreci başlayacak sonrada aracı kurumu verecem mahkemeye ihtar sonucunun cevabına göre

Üst Alt