Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracın satış süreci nedir?

fringe

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
1
Yeni yönetmeliğe göre engelli aracı satış prosedürü nasıldır?
Adım adım ne yapmam gerekiyor aracı satmam için.
Araç engelli statüsünden çıkmak üzere.

öncelikle aracınızda tertibat var ise , makine mühendisine tertibat söküm projesi çizdirmeniz gerekli (1000 tl)
sonrasında tertibatı demonte etmediyseniz kendiniz veya bir ustaya söktürün . Ardından mühendisin hazırlamış olduığu evraklar ile birlikte notere gidip satışını gerçekleştirin . Satış esnasında noterde 60 tl civarında bi ödemeniz olucak . Araçtaki şerhin kaldırılması ve tertibatın söküldüğünü sisteme işleme ücreti olduğunu tahmin ediyorum .
Ardından satışı gerçekleştirebilirsiniz.
Noter size muayeneye girmesi lazım derse bunun gerek olmadığını muhakkak belirtin hafif tadilatlı tertibatlarda muayeneye gerek yok .

aracımda tertibat yok. ben ve ablam engelliyiz.araç ablamın üzerine alındı.ablamın kanuni vasisi de annem.
Mami Junior

teşekkür ederim.

black bishop

Araçta tertibat varsa sökümden sonra proje evrakları ile birlikte TSE ye gidilmesi gerekiyor.
Onun onayından sonra noter işlemleri başlar.
fringe

Tertibatsızdaki işlemleri bilmiyorum.
Verdiğim linkteki mesajları oku muhakkak vardır.

Mühendis tse işini hallediyor .. Ben satarken aracı tse ye götürmedim proje çizimini yapan mühendis halletti tse onayını .

Aracı satarken ötvli almış gibimi satıyorsunuz ?

O SİZE KALMIŞ 2. el piyasası üzerinden fiyat değerlendirmesi yapar ona göre bi değer biçer ve satarsınız .

Üst Alt