Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracına proje için istenen ortalama ücretler ne kadardır?

nova

Üye
Konular
86
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar engelli plakalı aracımı satıyorum.. yerinede ikinci el bir araba alıyorum otm vites.. fakat şu plan proje tadilat konusunda acil yardıma ihtiyacım var..
sattığım araba için: 120 lira makina mühendisleri odası onay harcı
170 lira makina mühndisi onay fatura ücreti
12 lira işçilik faturası ücreti

alacağım araba için: 12 lira makina mühendisleri odası harcı
170 lira makina mühendisi onay fatura ücreti
20 lira işçilik faturası
... dediler

ki tertibatı söken takan vs benim.. bu ücret sadece proje için
bana çok yüksek geldi fiyatlar... bilen arkadaşlardan cevaop bekliyorum..

ben proje+tadilat toplamda 550tl ödedim tertibatçıya.normal bence

anladım La Tahzen ama dediğim gibi bende tertibat yok sadece plan proje:
satılan araba için 300
alınan araba için 200 dediler.. zaten ucu ucuna araç değiştirdiğim için fazla geldi de.. ondan sizlere danışayım dedim..

Arkadaşım Samsun da 15 gün önce proje çizdirdim aldığım araç için 75 TL verdim duyunca şaşırdım yarın ruhsat çıkıyor. 2. ayda başka bir araç almıştım başka bir makine mühendisine 120 TLvermiştim. sökülürken çizilen projeden 250 TL istiyorlar çünkü alan kişi adına sökülmesi gerekiyormuş onun fiyatı farklıymış.

istanbulda yeni araç için bu bedel nedir?
firmaları nerden bulabiliriz?

özgür bey , İsterseniz proje+tse+fatura dahil 250tl yapabiliriz.
Yeni alacagınız engelli aracınızada tertibat ve proje işinizi yapabiliriz.
Türkiyenin her yerine hizmet vermekteyiz size bir tlf kadar uzaklıktayız,
7/24 bizi arayabilirsiniz.

Ben,Konya da plan projeyi 120 TL ye çizdirdim 3 ay oldu

BAYRAK;

Hüseyin bey ilginiz için teşekkürler ancak fiyatınız burada verilen fiyatlardan çok farklı değil.. alacağım araç ise engelli aracı değil, standart 98 model 2. el otm vites bir araç, onu engelli aracı haline getiricem.. fakat 98 model araç almamdan anlayacağınız gibi bütçemin kısıtlı olmasından dolayı sattığım araçtan çıkan tertibatı elden geçirip aldığım araçta kullanmayı düşünüyorum.. gönül ister onuda yenileyelim ama malesef bugün için şartlar böyle..

Gazii_42;

Yiğit selam, sen araç aldın mı sattın mı? plan proje-onay harcı vs toplam mı 120 lira verdin yoksa sadece proje çizimine mi?

Özgür bey , engelli aracını normal araca cevirme proje harçları yüksek oldugundan mühendisin aldığı ücrettir bunda bizim hicbir kazancımız yok sadece işiniz görülmesi yönünde yardımcı olmak istedim,

Normal araçı engelli araca cevirme projesi tse onaylı 150tl şuan

anladım Hüseyin Bey, şu an işyerinde tlf ile konuşamıyorum.. aricam sizi..

arkadaşlar selam,
Ben de sıfır bir araç aldım. Kısmetse önümüzdeki hafta geliyor. Şuan kullandığım araçtaki tertibatı sökerek digerine takacağım.
Makine mühendisine çizdireceğim proje dışında başka bi evrak gerekiyor mu? aparat faturası vs gibi bişeyler?
tşk

bursada aparat taktıracak arkadaşlar

bursadan aracına aparat taktıracak engelli arkadaşlar iyi araştırın yada farklı şehirlerden fiyat alın kargoyla bile aracınıza uygun yapıp yolluyorlar .otomobil satan firmalarında katkılarıyla bursada aparat işi bazı uyanık ve vijdansız kişilerin tekeline geçmiş engellileri bu konuda sömürmeye çalışıyor yüksek fiyat alıyo..ben 5 yıl önce aldığım aracıma yalçın köprücü isimli kişiye aracı aldığım firma aracılığı ile yaptırmıştım 2012 model araç aldım aracı satan firmanın bu işler için verdiği fiyat yüksek geldi köprücü yü arayıp fiyat aldım 650 tl sadece aparat takılması fiyat verdi eski aracımın aparatını kullanabilise fiyat biraz daha düşebilir dedi yaklaşık 500 gibi olabilir dedi ben yürüme engelli olduğumdan aracı aldığım firma benim adıma yaptırmış bu körücü firmasına benim takıldıktan sonra haberim oldu nasıl olsa takıldı diyerek fırsatçılık yapıp 750 tl aldı konuştuğumuz fiyatı söylememe rağmen ..ben sinirlendim 3 kuruş için sözünü yediği için sökmesini söyledim aparatı ukalaca cevaplar hatta tehditkar sözler söyledi.hatta engelliler faydam olsun diye 750 ye yaptım yoksa bu işi 2000 tl den aşağı yapmazdım sana diyor yani başka firmaların 300 tlmax 500 tl ye yaptığı işi benim eski aparatımı kullandığı halde yüksek fiyata yaptı..işimizin aksamaması için araç satış temsicisi ve makina mühendisinin hatırına verdik parasını helal etmedim tabiki..bursada aparat yaptıracak arkadaşlar iyi araştırıp gerekirse başka şehirden tertibat ısmarlayıp montajı çok zor değil usta birkişi hemen yapabiliyormuş yalçın köprücü gibi kişilere haksız kazanç fırsatı vermemelerini yaşadığım bu durumun aradaşlara tecrübe olması için yazdımm..

Proje, fatura, onay v.s. TSE ve proje bunların hepsi dahil 120 bilemedin 150 den fazla vermeyin arkadaşlar. Samsunda engelli araç projesini 2 tane makine mühendisi çiziyor. Onay proje hepsi içinde birisi 120 TL diğeri 75 TL alıyor haberiniz olsun. Proje takıldığına dair faturrayı da herhangi bir tamirci yada kaportacıya kestirin sadece KDV sini verin. Kaportacıya 35 TL fatura kestirdim 10 TL verdim faturaya.

Sonuç olarak : Proje+Onay 75 + Fatura 10 = 85 TL ye hallettim.

arabay göre fiyat veriyorlar arabamı satarken 200 tlye çizdirdim 10 gün sonra yeni araç aldım sıfır 280 tl ye çizdiler 10 gün önce 200 tl ye çizdiniz diyorum yapacak bişey yok diyorlar tuttura bildiklerine yani elmahkum mecbur yaptıracaksın bunun farkındalar arabayı almışım parasını ödemişim 500 tl desemde vermek zorunda hesabı var adamlarda allah vicdan versin bunlara

benim bulunduğum şehirde her cuma tse de imza günü mesela perşembe günü versen cumaya hazır 1 gün ama pazaertesi versen 4 gün

ÖNCELİKLE ŞUAN BU YAZIYI GÖRDÜM VE ÜZÜLDM HAKKIMDA YANLIŞ VE PROBLEMİ OLAN İNSANLAR LÜTFEN BNIMLE İLETİŞİME GEÇİN.. !1982 senesinden beri araç yapmaktayız 10000 üzerinde araç yapmış bulunmaktayım hiç kimseden zorla ve hakkım olmayan para tahsil etmedim yaptığım işin ölünceye kadar bende garantisi vardır hiçbir parayıda haketmeden almadım ama bu yazıyı görmekten yapılanlara karşılık bunu beğenmedim hemen gelip paranızı iade alabilirsiniz ben bu işi hiçbir zaman para için yapmadım insanlara yardım etmek dünyadaki en güzel birşeydir ama 10000 bin kişiden biri bu şekilde çıkacağıda normaldir onada saygı duyuyorum herkes memnun kalmayabilir ama işyerimde herkesin isteklerini karşılayabilmem için çalışmaktayım bir sürü firma var dediğiniz kişiler yaptıkları işlerdeki hiçbir güvenliği olmayan kırabilen kopabilen çıkabilen tertibat diye yaptıklarını sananlar ne yazıkki bu işin %1 hata bile kabul etmediğini anlatmak çok zor herkes hata yapabilir bu iş hata kaldırmaz öyle bir şansımızda yok heraracı tek tek her konusuna kadar elimden ve kontrolümden geçmektedir biz yine herkesin ihtiyaçlarını karşılabilmek için çalışıyoruz..ben fırsatçı biri değilim sizde kınıyorum probleminiz varsa buyrun işyerime veya telefon görüşmesine açığız..iyi günler..Şahsım adına Bursada kime sorarsanız sorun para değer veren bir kişilikde değilim benim için önemli olan iyi bir insan olarak anılmak ve sayılmaktır..

Yalcin koprucu .Merhaba engelli aracimi satmak için proje cizdirmem gerekiyor. Ne kadar olur.biraz araştırdım fiyatlar çok uçuk .

proje çizimini herhangi bir makina mühendisi yapabiliyor mu?

burhany

Evet, ama bu konuda evrak işlerini bilen mühendisle işlem yapmak çok daha iyidir. Böylece TSE vb. kurumlarda sorun yaşanmamış olur.

Tertibat söküm projesi hakkında bilgi sahibi arkadaşlar. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. tertibat sökümü ,plan ve proje vs.vs...

Merhaba arkadaşlar tamirciden tertibatı sökturme faturası nasıl olacak bilgisi olan varmı mümkünse görsel bi resim atabilirsiniz acaba

SADIK TUNCAY

Ayrıca İstanbul da yeni alacağım araca tertibat taktira bileceğim yer varsa yardımcı olur musunuz saygilar

BAYRAK

merhaba ozgur bey terıtabt sokme bedelınız nedır sadece projı cızılecek aracımda zaten tertıbat takılı degıl kulanamadgım ıcın ben sokmustum kendım

Biz engellileri ne sanıyorlar anlamadım takdıkları ikitane hurda demir iki kağıt parçası bir dünya para istiyorlar. Bendende 1.500 TL para istediler Ankarada. Yok böyle bir soygunculuk. Sanki bu ülkenin zenginleri Engeliler gibi davranıyorlar :(

Arkadaşlar 2014 aralık ayında aracıma aparatı takma, proje çizimi ve vergi dairesi işlemleri için toplam 1500 tl ödedim

Üst Alt