Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracını 5 yıl dolmadan satmak zorunda mıyım?

pitt45

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. 2017 de engelli oranı %90 üzeri iken aldığımız bir araç vardı sportage. 1 ay önce rapor yenilemesi için sağlık kuruluna başvurduk. %85 oran verdiler.

1: şimdi ben bu aracı 5 sene dolmadan satabilir miyim? Yani yeni rapor mu aktif oldu?
2: satarken ne yapmak gerekir. Hacizli gözüküyor çünkü prosedür nedir?
3: yeni araç alımında %85 oran bir işe yaramıyor dimi?
4: sizce rapora itiraz etmeli miyim? Aklım almıyor zaten nasıl oran düşürdüklerine. Zira 5 sene önceye göre durumu daha kötüleşmiş bir hasta var.

Teşekkürler.

pitt45

5 yıl dolmadan neden satasınız? Rapor oranı düştüğünde bunu vergi dairesine MTV bağlamında bildirmeniz ve artık MTV ödemeye başlamanız gerek o kadar.

Yeni rapor verdiler. Eski rapora göre 5 sene satamıyorduk. Şu an satabiliyor muyuz. Şu an rapor yenilendi ve %85 oldu. Yoksa 5 seneyi yine de doldurmak zorunda mıyız?

Mtv’den muaf olmak için %90 üzerinde mi orana sahip olmak lazım? %85 oranla mtv ödeniyor mu? Ödeniyorsa nasıl ve nereye başvurmak gerek.

Teşekkürler.

5 yılı dolmadan satamazsin ...ama otvsi ödersen satabilirsin...yeni raporun düşük çıktığı için tertibatlı araç alabilirsin ..diğer aracı satsan bile 5 yıl geçmesi lazım yeni araç için...ben olsam rapora itiraz ederim .. araç almak içinse

Sizi çok meşgul ettim öncelikle teşekkür ederim.

İtiraz süreci nasıl? Ne yapmak lazım. Mümkünatı olan bir şey mi? İtiraz süremiz nedir?

Üst Alt