Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracını 5 yıldan önce satmak istersek vergi hesabı nasıl oluyor?

kumulkumul32

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamün Aleyküm , benim dedemin engelli raporu vardı ve biz ona engelli aracı aldık ÖTV indirimli , kendisi araç alındıktan bir süre sonra vefat etti, araç kardeşler üzerine düştü aracı 5 yıl dolmadan önce satmayı düşünüyoruz("Engelli olmayan birine") diğer kardeşlerden vekaletname aldık araçın satışı için , yanlız aklıma takılan şeyler şunlar

1)araçın ÖTV'si alındığı tarihteki fatura üzerindeki fiyatına göremi hesaplanıyor?
2)Bizim faturada ÖTV oranı %45 civarı yazılmış bu orana göremi hesaplanıcak, yoksa güncel orana göremi hesaplanıcak?
3)Araçı satmak için ödeyeceğimiz ÖTV ve KDV ne kadar olacaktır?

böyle birşey yaşayan varsa nasıl birşey oluyor bilgilendirirseniz sevinirim

Arabanın faturasındaki bilgiler şöyle
ÖTV %45 - 0 TL
KDV %18 - 6.900 TL
Net - 38.500 TL
------------------------
TOPLAM 45.400 TL​

Araçın fatura üzerindeki fiyatına göre ÖTV hesabı yapıldı arkadaşlar.

kumulkumul32

Fatura tutarı üzerinden ama "bugünkü" vergi dilimine göre hesaplanarak tahsil edilir.

merhabalar OturanBoğa ,Geçtiğimiz yıl 450.500 fiyatla bir araç almıştım.Ötv de sanırım 160 bin civarıydı.Bu rakam düşer mi artar mı ?kafam karıştı .teşekkür ederim

musty3535

Ben 2018 de aldigim aracımı o günkü ötv indirimi neyse onu ödeyerek sattım . 2018 de benim aracım için 52.500 ötv çıktı . Hangi yıl aldıysan o yılki indirimi ödersib

Üst Alt