Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracını sürücüden başka kimler kullanabilir?

murat01_80

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
arkadaslar bır arkadasım engellı aracı alacak.. ve benden baska kac kişi bu aracı kullanabılır dıye bana sordu..bende sızlerden bılgı almak ıstedım..
benım de arabam var ama ruhsatta sadece arac sahıbı kullanabılır yazıyor..

başka hiçbir kimse aracı kullanamaz malesef
kalp krizi geçirse yine kullanamaz başkası
dünya batsa yimne kullanamaz başkası
eşi emmisi dayısı kuzeni kardeşi çolugu çocugu
hiç ama hiç kimse kullanamaz

alacağı araç sahibine tescillenir.sahibinden başkası katiyyen kullanamaz

bence saçma yaa birinci derecekişiler zorunlu durumda kullanması lazım evde tek araba var eng.kişi hasta komşuyamı gitsin ambulansmı çagırsın:(

birinci dereceden kişilerin kullanması mantıklı..zira engelli kişi hasta veya önenli bir durumla karşı karşıya ise..bu zorunlu durumlar yönetmelikte belirtilmeli...

bu durum hep saçma gelmiştir zaten. Normal şoförler bile belli bir süreden sonra araba kullanmayıp şoför değiştirme zorunda bizde ölsende kalsanda saat sınırı falan yok. canım çıkar istanbul'a gidene kadar çaktırmadan babama veriyorum ben :)

1350 km yol gittim bir gece mola verdik. Eğer bu saçma sapan kural olmasaydı eşime verir arabayı bende ön koltukda az kestirip kendime gelirdim ama yok öyle sen engellisin zenginsin 2 araba al biri sana biri eve. ya peki tamam aldık geziye çıkacaz eşimin arabasını ben benim arabamı eşim kullanamayacaksa biz yolumuza nasıl devam edecez biri bana söylesin yaaaaa. Elin adamınımı alacaz arabaya besbelli, başka çözüm yok. Bu konuyu TRT 2 de canlı yayında özürlüler idaresi başkanına söylemiştim geçen sene. verdiği cevap aynen şuydu trafik polislerimiz anlayışlı olursa sorun çözülür. peki olası bir kazada kasko ne yapar sigorta ne yapar bunların alt yapısı neden yok. polis anlayış göstermese arbayı bağlatırsa ne olacak hay ansınıo satim bu kuralın ben, neyse uzar bu konu ama Devletimizin çok saçma sapan bir uygulaması olduğu kesin. umarım bir an önce buna çare yolu bulunur.:mad::mad::mad::confused::confused::confused:

arkadaşlar engellinin adına kayıtlı aracı başkasının kullanması ile ilgili başka ülkelerde uygulamanın nasıl olduğunu bilen var mı?
El birliği yapıp başka ülkelerdeki olan uygulamanın örneklerini bulalım.Konu ile ilgili sanırım mantıklı uygulama örnekleri ile başvurular yaparsak çözüme kavuşacak bu konu.Lokman AYVA ile görüştüm bu konuda hem fikir.sizlerde yardım edin başka ülkelerde nasıl oluyormuş öğrenelim buraya yazalım.Tek gözlülerin araç kullanmsı bilindiği üzere başka ülkelerdeki örneklemeler ile çözülmüştü.

engelli aracı kendisi kullanamayacaksa aracı alırken noter vekaleti verdiği herhangi bir kişi aracı kullanır ve ruhsatın ''diğer işlemler'' kısmına o kullanıcının adı işlenir. bu illaki 1. dereceden akrabası olması gerekmez.

Ara. %90 ve üzeri engel oranına sahip biri adına alınıyorsa ve kendi kullanmayacaksa 3.dereceye kadar kan ve sıhri hısımları kullanabilir.
Yeşillili,evet gerekmez ama 3.dereceye kadar yakınları noter,iş sözleşmesi gibi hiçbir formalite olmadan kullanabilir.
''Ruhsata şahıs ismi değil,3.dereceye kadar kan ve sıhri hısımları kullanabilir'' ibaresi yazdırınız.
Yakınınız olmayan bir şahıs ismi yazdırırsanız,ismini yazdırdığınız şahısla sizin aranızda iş ilişkisi doğacaktır.
İş sözleşmesi yapmak,sigortasını ödemek durumundasınız yani işveren yükümlülüğü alırsınız.

Ufukalp;

PEki abim bir şey sorabilirmiyim. Ruhsata "3.dereceye kadar kan ve sıhri hısımları kullanabilir" yazdırmak kolaymı? Bir de polis durdurdu diyelim, şöförün 3. dereye kadar yakın olduğumu nasıl ispatlıyacam, yanımda soy ağacı ilemi dolaşacam :confused:
;)

diyelim engel grubu iki kişi evlendi, şimdi bunlar aynı arabayı ikisi de kullanamaz mı ? çok saçma ya. buna bir düzenleme getirilmesi gerekiyor.

bu araba konusunda çok saçma uygulamalar var.AB de uygulama nasıl ki?bakaarsınız uyum felan derken değiştirmek zorunda! kalırlar.

Engellinin aracını eşi kullanmaya kalkarsa zinhar günaha girer, cehennemde cayır cayır yanar:D Ya böyle bir saçmalık ancak bizde olur zaten. Tamam engelli aracı alsın dosta akrabaya vermesin, geçmişteki gibi bu hakkı suistimal edenler olmasın ama o kişinin eşi veya çocuğu neden kullanamasın ki? Tamam devlet kolaylık sağlamış ama bu kolaylık var diye o engelli başka bir araç mı alacak? Kaç kişinin ailesine iki araç alabilecek imkanı var? Hem sonra uzun yola çıkıldığında yorgunluk sebebiyle engellinin eşi aracı neden kullanamasın ki? O kadar konuda laubalilik varken bu konuda böyle gereksiz yere aptalca kılı kırk yarmanın anlamı ne ki?

ENGELLİLERİN ARAÇ KULLANIMI

14 Eylül 2010 Salı, 13:00

Kimden: "Kamil Uyanik" <kamiluyanik@yahoo.com.tr>
Kime: "<" <cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr>, 'bimer@basbakanlik.gov.tr', bilgiedinme@ozida.gov.tr

Ben altı aylık iken çocuk felcinden dolayı % 40 engelliyim ayrıca eşimde doğuştan % 40 engelli iki evli çiftiz Engellilerin araç alımı ve kullanımı ile ilgili sıkıntılar mevcuttur.Normal bir Türkiye Cumhuriyeti Vatantaşı istediği bir başkası adına kayıtlı aracı kullanmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti Topraklarında yaşayan bir engelli, engelli olarak araç kullanan bir başka engelli olarak tasarlanmış aracı kullanamamaktadır. Yani engelli adına kayıtlı aracı kendisinden başka hiç kimse kullanamamaktadır.Uzun bir yola gidildiğini düşünüldüğünde dinlenme şansı olmamakta ve kazalara sebebiyet verilmekte veya engellinin hasta iken vb.zaruri durumlarda aracından eşi bile kullanamadığı için araçtan istifade edilememektedir. Aracın kullanımı ile ilgili olarak ise kanuni olarak 1 inci derece yakınlarının (en azından eşimizin ) kullnabilir duruma getirilmesi konusunu yasal düzenlemeler yapılmasını bütün engelli arkadaşlar adına arz ve talep ediyorum.

Saygılarımla

Kamil UYANIK

Gönderdim fakat hiç bir cevap gelmedi valla bende şaşırdım araç almak istiyorum şu zamanlar kaçak kaçak kullanacağız düzenleme denilen bir şey yok kafam tamamen karıştı

alperencsm;

Evet bunu yazdırmak kolay mı, biz mi yazdırtacağız, bayi mi
Ben arabada yoksam tamam da, arabanın içindeysem karışmamaları gerek

bende alıcaktım bu yüzden erteledim hayallerimiiii napim ileride ne olacak çocugun büyüdügü zaman araba var kullanamayacak böyle işmi olur yaa ötv yide alsınlar en iyisi çok acil bi çare bulunması lazım en azından ailen kullansın başkasını yakalarsan arabada al kardeşim araba senin olsun çok mantıksız bir iş şimdi eşim kullanmak istiyor yasak diyorum ozaman almayalım diyor :) bu iş en kısa zamanda düzelmesi lazım çok saçma çokkkkk:mad:

Üst Alt