Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracını vasilik kararı ile satabilir miyiz? Mahkemeden satış kararı şart mı?

Bekolina

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
5 Yılı dolan babaannem üzerine aldığımız bir araç var. Kendisinin Vasisi benim vasilik kararını 1 yıl önce aldık (kendisinin zihinsel engeli yok, fiziksel engeli ve yaşlılığından dolayı verilmiş bir vasilik kararı.) Burada sorum şu aracın satış hakkı geldi tüm aşamaları forumda okudum anladım ancak bu aracı noter huzurunda bu vasilik kararı ile satabilir miyim kendim ? Yoksa ek karar almam gerekir mi ? Yukarda belirttiğim gibi vasilik kararıda yaşlılığından dolayı verilmiştir diye yazıyor zihinsel engeli yok. Süreç nasıl işler bir sorun ile karşılaşır mıyız ve ya ek karar almamıza gerek kalmadan mevcut verilmiş olan vasilik ile işlemleri yapabilir miyiz ?

Babaanneniz için alıp satacağınız her şey için mahkemeden karar alacaksınız, mahkemeyi ikna edeceksiniz, yalnız anlatımınızda hata var gibi, zihinsel engeli yoksa neden vasi kararı aldınız, vekaletname ile halledilebilirdi, arabayı neden satacaksınız diye soracak mahkeme size, ikna etmeniz gerekecek mahkemeyi

Yukardada belirttiğim gibi engeli ve yaşlılığından dolayı verilmiş bir vasilik kararı verildi maaşını çekmeye bankaya gidemiyordu tüm banka işlemleri için verildi diyebilirim.

Üst Alt