Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracının rapor süresi bitince vergi borcu çıktı..?

ttggccee

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

2015 yılında 2 yıl süre ile engelli aracı raporu almıştım (%100) oran ile. Şimdi aracın muayenesi geldi 3. yaş muayenesi. Ancak vergi borcu çıktı. 400 küsür lira 2. taksit diye gözüküyor. Ailemden biri bugün vergi dairesine gitti. Söyledikleri '' raporun süresi bittiği için vergi borcu çıkması normal.Yeni raporunun aslını veya aslı gibisini getirin demişler. Yada normal süresiz engelli raporunu getirin oda olur demişler. Ancak benim normal engelli raporum %65 süresiz. Bunu versem kabul ederler mi? Sanmıyorum çünkü engelim kalp pilinden. Herhangi bir iyileşme olmadı hatta nisana yında ameliyat oldum tekrar. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Teşekkürler, Hayırlı günler.

Merhaba. Aracı %100 lük rapor ile almışsınız yani aracı siz değil yakınlarınız kullanıyor (doğru mu anlamışım, engeliniz ortopedik olup, özel donanımlı araç kullanmak üzere bir rapor düzenlenmemiş). Vergi Dairesi 2 yıllık raporun bitiminde siz engelli raporunu sunmazsanız MTV yi işletmeye başlar. Engel oranınız %90 ın altına düştüğünden yeni rapor verseniz de MTV işlemeye devam eder. Ne yazık ki bu borcu ödemek durumundasınız.

Bende böyle düşündüm. 2 yıllık olan araç raporumu yenilesem? Süresiz alır mıyım?

Peki diyelimki tekrar girdim aynı oranı aldım falan filan. Ödediğim vergi borcunu geriye dönük alabilir miyim?

Muhafiyetiniz devam ettiği için dilekçe ile ödemiş olduğunuz verginin iadesini talep edebilirsiniz veya ödemeden önce rapor işini halledip vergi dairesine ibraz ederseniz çıkmış olan borcu ödemenize gerek kalmaz .

Evet ama hastanelerdeki süreci biliyorsunuz. Çalışıyorum 1 hafta izin almam mümkün değil...

Yeni rapor alındığında engel oranı 90 ve üzerinde çıksa da o borç ödenmek durumunda. Daha önce aynı durum yaşandığı için net yazıyorum.

önceki aracım yurt dışından gelmiştir aracı aldıktan 5 yıl sonra vergi borcu çıktı gittim vergi dairesine raporu gösterdim raporumun eski olduğunu yenilemem gerektiğini söylediler tmm dedim borcu ödedim hastahanede yeniden heyete girerek raporu çıkarttım vergi dairesine götrürdüm yeniden muhafiyetim aktif oldu ödemiş olduğum vergiyide verdiğim dilekçe ile geri aldım .... Kendim birebir yaşamış olduğum durumdur.

black bishop dilerim soruyu soran kişi de şanslı olsun sizin gibi.
Burada durum şu ki: kişinin engelli raporu değiştiğinde engel oranı 90 ın altına düşmüş. Araç aldığındaki rapor Sürekli bir rapor olsa idi ve buna rağmen borç çıksaydı; kişi raporu gösterir, borcu iptal ettirir ve sizin gibi ödediklerini geri alırdı.
Şu an 90 ve üzeri rapor alsa, rapor tarihinden itibaren gelecek zaman için MTV muafiyetini tekrar alır. Ancak arada kalan yani engel oranı düşük olduğu zaman için ödediklerini geri alamaz.

ttggccee

Zaten sizin raporunuzun süresi 2 yıl..2 yıl bitiminde raporunuzu yenileyeceksiniz..Süreli yada süresiz olayına heyet karar verir.

Benim raporum süreli değil süresizdi tarih olarak eski idi

YENİ ALACAK OLDUĞU RAPORUN AYNI ORAN VEYA ÜZERİNDE OLMASINI BAZ ALARAK SÖYLEDİM ...

Üst Alt