Vakti zamanında engelli kardeşlerimizin yurt dışı yurt içi motor sınırlaması olmadan araç getirme, araç alma hakları vardı sonra gitti! Neden? Engelli kardeşlerimiz bu arabaları aldı sattı, başkasına kullandırdı iyi niyetle çıkarılmış kanunlar kötü niyetle suistimal edildi. Sonra bunun sıkıntısını hep beraber çektik, motor sınırlaması geldi, engelli aracını engelliden başkası kullanamadı uzunca bir dönem, yurt dışı alımlara ciddi kısıtlama ve kontroller geldi. Hepimizin çok iyi bildiği evrelerdir bunlar. Kötü niyetli insanların iyi niyetlilere attığı kazıktı bunlar.
Şimdi gelelim trafik sigortasına, sigorta şirketleri zarar etmektedir evet bu doğru. Özel sektör mantalitesi zarar ettiğini ya kapatır yada fiyatını artırır. Bizler, buradaki kişiler, o, bu, ben yani bir çoğumuz ufak bir kazada bile boyacıya, kaportacıya demedik mi faturayı biraz fazla kes, 300 ü 1000 yaptık, 1000 i 2000. Sigorta şirketleri bunları yıllarca ödedi durdu. Baktı ki işin içinden çıkılmıyor prim tutarlarını ciddi manada artırdı. Sigorta bozulmasında ise halimiz hep duman. 7 basamak indirimim var, yani son 10 yıldır kaza kaydım yok demektir bu 440 Tl tuttu sigortam aralık 2015 de.
Biz millet olarak olayı kendi adımıza değilde toplumsal değerler olarak değerlendirmedikçe, kayıbı kazança dönüştürme fikrinden vazgeçmedikçe daha çok fazla canımız yanacaktır. % 90 ve üzeri engelliler adına alınan araçlara yeni bir yasal düzenleme gelmesi an meselesidir. Adam gidiyor hayatta hiç görmediği ilgilenmediği teyzesi adına, dayısı adına araç alıyor. Araba İstanbulda, engelli birey taaa fizanda. Neymiş efendim dayısıymış teyzesiymiş. Daha bir bardak su vermediği engelli akrabalar adına araç al sen keyfini sür, engelli cefasını çekmeye devam etsin.
Sonuç biz mantalite ve fikir olarak daha çok söyleriz bu şarkıyı; "KENDİM ETTİM, KENDİM BULDUM"