Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Arkadaşlar Polis Akedemisine Girebilir Mi?

TopaLihtiyaR

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamün Aleykûm Kardeşler
Ben Polis Akedemisine Girmek İstiyorum
Meslek Olarak 8.Sınıftan Bere 2 Meslek Düşünüyorum Yapmayı Hayal Etiğim ve Gerçek Olarak İstediğim Ve İkiside Birbirine Bağlantılı Ama Bunun Hakkında
Fazla Bilgi Alamıyorum
1)Adli Psikolog Olup Buda Niye Katillerin Profillini Çıkarmak İçin
2)Olay Yeri İncleme Buda Katiller Anlamak İçin
Ve Ben Şuan 11.Sınıftayım 3 Seneden bere Sadece Bu Meslekler Var Kafamda Ve İki Şeçeneğide Gerçekleştirmek İstiyorum.
ve 5.Sınıftan Bere Herkez Karşı Cinsleri İlgim Olmadı Sadece Bilgisiyar Autopsy-Ameliyat Videoları Ve Seri Katil Kitabları Ama Roman Gibi Olanlarıda Okudum Ama Tercihim Gerçek Seri Katiller Yazan Kitaplar Mesela A'dan Z ye Seri Katiller Ansiklopedisi Veya Fikret Topallının Seri Katiller Serisi Gibi Ama Şuan 3 Serisini Almak Daha nasip olmadı Yani İşin Açıkçası Merak Ediyorum Polis Akedemisine Engelli Alımı Var Ama Öğretmeler İçin Ve Polislerde Engelli Alım Kontejanı Var Ama Ve Bunun Geri Alım Yani Polisken Gazi Olanlar Alınıyor.
Benim Merak Etiğim Engelliler Olay yeri İncelleme Girebiliyorlar Mı 2014 Kanunları Engelliler Polis Akedemisinde Bazı Kısıtlamarı Kalmış Ama Bunların Ne Olduğunu Bilmek İstiyorum Ve Olay Yeri İnceleme Girebiliyor Muyum
Bazılarının Kafasında Şu Soru Olabilir Niye Adli Tıpçı Olmuyorsun Onu Olmak İstemememin Sebebi Katilleri Bulmak Öncelliktir Biliyorum Ama Ben Onları Anlamak İstiyorum Ve bu Adli Tıpçının Anlıya Bilceği Bi Olay Değil

Yazını okumadım ancak başlığa göre direk cevap verebilirim. HAYIR...Burnun yamuk olsa yine alınmazsın. Bilg.

Polislik ve askerlikte sağlıklı olmak ön şartlardandır, bu nedenle engellilerin polis olması gibi bir durum söz konusu değil. Ancak, bu kurumlar memur ihtiyaçları doğrultusunda kadro açarlar ve engelli memur alımına karar verirler ise EKPSS ile alım yapıyorlar. Engelli polis memurluğu için kontenjan açacaklarını sanmıyorum

Olay yeri inceleme polislerden olusmuyor mu? Kriminal de oyle diye biliyorum

Anladım siz kriminolog olmak istiyorsunuz. Olay yeri inceleme ekibinde yer almak istiyorsunuz. Olay yeri incelemede de polis olmak şartı var mı bilemiyorum, en doğru bilgiyi Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Sayfalar - Giriş bilgi edinme başvurusu yaparak edinebilirsiniz. Başvurunuzda engel durumunuzu belirtmeyi unutmayın. Gelen cevabı bizlerle paylaşın lütfen.

Polis kimliği yok olay yeri incelemecilerin polis değiller ve engelli kontejanina engelliler güzel sanat mezunları gidebiliyor robot resimler için ve akademide öğretmenlik yapanlarda var lütfen iyi araştirin polislik illa olay gitmekle dill masa başı çalisanlarda var ama benim merak erişim 2014 kanunları göre askeriye ve polislerde engelli kontejanin artmadiği hala %06 ve engelli alimlarin %04 geri çağrilma olduğu yani anlami gazi olan polis ve askerlerin alindigi dosyalandirilma calismalari için buna karsi Dillim hatta güzel bisey ama onları kontenjandan sayilmamasi gerek bence onlarin en doğal haklari ve türkiyede de böle bi imkan varken hala engelliler hala azinlikta

Benim bildiğim YGS geçip lys biyoloji ve kimya puan yapmaniz gerekiyor Ama iste daha detaylı bilgiler ariyorum onun için buraya yazma gereği duydum ama Sizin gibi boyle okumayip actigim konu basligini okuyup otomatik cevaplar vermeniz beni kırıyor YAZDIKLARIMI 5 dakikanizi ayirip okumanizi isterdim

Arkadaşım okumadığımı nerden çıkardın, elbetteki bilgim dahilinde seni bilgilendireceğim sitemkar cevaplar yazmak yerine açık ve öz olarak olay yeri inceleme memuru olmak istiyorum polis olmak şart mı ya da şartları nelerdir? gibi bir soru sorabilirdin.

Bilinen şartları şöyle ancak daha önce söylediğim gibi en doğru bilgiyi bilgi edinmeden alabilirsin.

35 yaşını doldurmamış olmak,
Başka bir branşta olmamak,
Sağlığı olay yeri incelemede çalışmaya engel bir durumda olmamak,
Olay yerinde kurssuz çalışanlar tercih sebebi,
Biyoloji fizik kimya arkeoloji otomotiv öğretmenliği resim gibi bölümlerden mezun olanlara öncelik tanınır.

Üst Alt