Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli asansörü için belediyeler yardımcı oluyor mu?

leman 01

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
engellilere belediyeler bulundukları binaya asansör yaptırmaları için yardımda bulunuyorlar mı
cevaplarsanız çok memnun olurum

Aslında böyle bir kolaylık sağlanıyor..şöyleki ben Konyada yaşıyorum Konya büyük şehir belediye başkanı bizzat kendi açıklama yaptı engelli kişi müraacat ettiği taktirde bir heyet gönderip uygunluğu hakkında bilgi vereceklerini ve en kısa zamanda hayata geçireceklerini söyledi..lakin ben kirada oturduğum için böyle bir başvuruda bulunmadım..eğer eviniz kendinize aitse bir şansınızı deneyin derim..

çok teşekürler ilgileinp cevap verme zahmetnde bulunuguz için

Adana büyükşehir belediyesinden asansör istiyorum

arkadaşalr istanbul beldiyesi çok güzel bi uygulama yapmışş ama adana beldiyemiz maleseff duyarlı olmuyorr defalarca dilekçe yazmama ragmen asansör istedigme cevap gelmedi.
bende bimere şiakyet ettim kas hastasıyım yrüyemiyorm fizik tedavime gidiemiyorum iyince evime aile hekimi göndermişler .
fakat ben asansör istmeiştimm evden çıkabilmem için merdiveni kullanamadığım için günlük hayatta büyük sıkıntı çekiyorum
Sultangazi Belediyesi'nden Engelliye zel Asansr - Sultangazi Belediyesi

helal olsun belediye başkanına işte görevinin bilincinde olmak buna denir.

İnsan ve insalık böyle birşey olsa gerek sözde müslümanlara duyurulur müslüman olabilmek için önce insan olmak gerek bakın görün ibret alın belediye başkanınada helal olsun elleri öpülesi insan .....

Böyle bürokratlar üst düzey yöneticilerine can kurban insana değer versin değer bilsin başım üstünde yeri var,ister hıristiyan olsun,ister hırvat olsun,ister alevi olsun,ister kürt olsun,ister sünni olsun,vs vs ne olursa olsun önce İNSAN olsun İNSAN değeri bilsin sağcıymış solcuymuş geç bunları geççç külahıma anlat.

Böyle bir maliyeti hiç bir kurum kaldıramaz.
İstanbul belediyesi daha toplu taşıma ve üst geçitlerdeki var olan asansörlerin
çalıştırılmasını sağlayamıyor. Üstelik üst geçitlerin tamamına yakını asasörsüz.

Resimdeki asansör hem pratik hemde maliyet açısından uygun. Öyle 3-5 kat ve üstüne bireysel asansör yapmak çok zor.

Toplu ulaşımda bu sorunu çözseler bile yeter.

yasal olarak engellielr bulundugu binaya asanör yapma izni varmı.

arkadaşallar engelli birey bulundugu binaya asansör yaptırabilirmi belediyeler buna izin veriyormu .sanırım ben engelli hakalrına böyle bi yazı okudugmu sanıyorum yasal olarak böyle bi hakkımız varmı acil söyerseniz çok sevinirim

bilgisi olan yokmuuuuuuuuuuuuu yasal olarak kendi binamıza asansör yaptırmak istesek belediyler izin veriyormu engellilerin böyle bi hakkı varmıı

Biz Bandırma da yaşayan Engelliler ve açmış olduğumuz Bandırma Engelli ve Engelli Aileler Yardımlaşma Derneği ne bu güne kadar Hasansör yapımı için ne Belediyeye ne de Derneğimize başvuru oldu eyer olursa bu konuda Belediye Başkanı ve Başkan Yardımcıları ve biz Dernek olarak deyerlendireçeyimizi Belediye de Engelliler için ne gerekirse yaparız deniyor şu ana kadar Dernek olarak Engelli wc kaldırım yapıldı ve kaldırım ranpalar yapılmaya devam ediyor bir kaç ay içerisinde özel Engelli Parkı ve Engelli çocukların iş okulunda yapmış oldukları ürünleri satış sıtan yeri Özel Engelli Parkının içine açılaçak. BANDIRMA dan Sevgi ve Sayğılarımla.

asansör yardımı

İki katlı evimiz var.dışarı çıkmak zor oluyor asansör yaptırmakta devletin yardımı olur mu

bulunduğunuz belediye yapabilir genelde belediyeler yardım amaçlı yapıyor ama şansınıza

baglı bulundugumuz beledıyeye dılekçe vererk sansımızı denesek mı acaba...

Arkadaşlar bu belediyeyi niye övüyorsunuz?
Bi asansör mü yapmış! Reklam..
O semtteki kaldırımların ve yolların engelliye uygun olmadığını görmek için oraya gitmeme gerek bile yok!
Aksini idda eden kanıtlasın rampaları ve kaldırımları da reklam yapında görelim...
Bu mu insanlık. Göstermelik bir tane asansör yap sana iyi desinler:)
Önemli olan insanların tüm engellerini kaldırabilmektir. Özgürlüğünü verebilmektir. Yardımsız hareket etme özgürlüğüne kavuşturmaktır!

mail gönderdım antalyada yasadıgım beledıyenın ılgılı bırımıne sonuc böyle bır uygulama olmadıgı yönunde saygılar

10 yıldır evinden dışarı çıkamayan engelli Özgür Bostancı sokağa çıkmak için Kastamonu Belediyesi’nden yardım istedi. Hisarardı Mahallesi’nde yokuştaki bir evde oturan Bostancı, sokağına rampa yapılmasını talep etti. Ancak belediye bu talebe ‘kullanılamaz’ bir rampa yaparak yanıt verdi.
Babasının bakımıyla ilgilenen oğul 17 yaşındaki Kerem Bostancı, belediyeye akülü arabayla rampadan inip çıkmanın imkânsız olduğunu söylediğinde ise belediyeden “Babanı sırtında taşı, rampadan aşağıya indir” yanıtını aldı. Baba-oğul 1.5 yıldır defalarca Kastamonu Belediyesi’ne dilekçe ile başvuruda bulundu. Ama sorun bir türlü çözülemedi.

Rampanın bir standardı vardır”
Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği Başkanı Süleyman Akbulut: 5378 No’lu kanunun geçici 2. ve 3. maddeleri, toplutaşıma araçları, kamu binaları, kaldırım, yol ve parkların rampalarla engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi gerektiğini söyler. Ancak bazı yerler teknik açıdan rampa ya da asansör yapmaya el vermeyebilir. Böyle bir durumda, Türkiye’nin de taraf olduğu BM Engelli Hakları Yasası kapsamında, kısıtlama yaşayan engelliye özel düzenleme yaparak sorunun çözülmesi gerek. Hiçbir belediyenin, bir engelliye rampa yapmama ya da “Standart dışı da olsa rampayı yaparım, olmazsa sırtında taşı” deme hakkı olamaz. Bu engelli olan kişiyeaksi yaklaşım ve engellinin eşit vatandaş hakkını ihlal anlamına gelir. Rampanın standarda uygun olması için 6 ya da 7 derece eğimli olması gerek.
Kas Hastalıkları Hasta Gönüllü Ağı HASGAP Yöneticisi Fatma Çoban: Aile sorununu çözmek için valilik, belediye gibi bütün mercileri zorladıktan sonra bize başvurdu. 3 aydır HASGAP olarak belediye ile resmi anlamda görüşüyoruz. Ancak söz verdikileri hale değişen hiçbirşey olmadı. Belediye en son imar yasasında birtakım değişiklikler yapacağını belirtti ama aylar oldu hiç bir gelişme sağlamadı.

Üst Alt