Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli atamalarında öncelik hangi hastalıklara verilmelidir?

Descartes

Aktif Üye
Konular
100
Reaksiyonlar
352
Bence psikiyatrik ve bedensel engelli olanlar.

bence engellililere iş verilmemeli engelliler evde yatmalı mantık dışı bişey bir engellinin çalışması fakat ülkenin durumu içler acısı herşey maddiyat olmuş onun için çalışmak zorunda bırakılıyorlar engelli maaşları yetmiyor evli olan engelli ise sigortadan dolayı çalışmak istiyor öldükten sonra ölüm aylıgı kalsın diye engelli maaşı alan kişi sigorta yatıramıyor çok eskiden istege baglı yatırabilme hakkı vardı sonradan kaldırıldı önü tam kesildi
kimse keyfinden çalışmaz bence avrupada durum farklı orda çok iyi engelli maaşları

Bi14PD_IcAAxPf2.jpg

Fransa'da yaşayan birinden duydum Orada asgari ücret 1250 EURO imiş

bence eli ayağı tutan ağır özürlü olmayan kişilere öncelik tanınmalı yani işe yarayan adam alınmalı kurumlarda görüyoruz nice belden aşşası tutmayan iki gözü görmeyen adamlar işe giriyor haybeden para alıyor...

Öncelik bedensel yürüyemiyen

nediyorsun kardeşim bizim buralarda engelliye subilen yok bırakın işvermeyi örneğin ben yatılı okulda taşeron olarakçalışıyordum taşerona kadro surecinde işten çıkarıldım %50 kıronik rahatsızlığım ve çifttaraf göbek fıtığım var kronik rahatsızlıktan dolayı ameliyatta olamıyorum evliyim okuyan 3 çocuk 5 nüfusumvar

birde evim kira işkur alımları oldu herdefasında baş vurdum ama almadılar gerekçede dayımın olmaması oysaki alınan elemanlara bakarsan kiminin evinde 2 yada 3maaş var yada evi arabası kirada evi yada memurkarısı adalet bunun neresinde bence çalışmak isteyen her engelliye kadro olmasada geçimini sağlaya bilmek amacıyla işkurdan imkan sağlanması

yalnışmıyım arkadaşlar ben bu meselemi ve işkur alımlarını defalarca bimere ve cmr a taşıdım şikayet ettim ama kimi kime şikayet ediyonki arkadaşım allah tüm engelli ve engelsiz yardıma muhtaç insalara yardımcı olsun

hayret zorro efendi "ruhsallar atanmasın" diye yorum yapmadı hala

batsın bu dünyaaa beee ne olacak bu işin osnu iş yok güç yok para yok yok oğlu yok nalet olsun beee....

hiçbir engele/hastalığa öncelik verilmemelidir. her engelin kendine göre zorluğu var. sınavda gerekli ek süre vs veriliyor işte

ayrıca bir insanın kabiliyetini engeline göre sınıflandıramayız. o zaman stephen hawkings ya da john nash kabuğuna mı çekilseydi. bu insanlara önyargılı bakmışlardır muhakkak ama ikisi de o küçümseyenlere 1000 basar

KAPATTI!
ben akademik çalışma yapmak istiyorum ve her akademisyen bilir ki bu iş gönül vererek yani zevk ile yapılabilecek birşey. elbette ne düşündüğünüz önemlidir burada ancak ortaya yapıcı ürünlerde koyulabilir buda açgözlülük değil

perseküsyon
bir ayrım yok..

:)bekle kardeş acele etme zorro buralardadır o yorum yapmayı unutmaz....

Üst Alt