Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Avukat meslektaşlarım iş bulma sorunu yaşadınız mı?

akasya

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Engelli avukat meslektaşlarımın iş bulma konusunda sorun yaşayıp yaşamadığını merak ediyorum. Ben 14 yıllık avukatım. Yüksek lisans mezunuyum. Yıllardır kurumsal firmalarda çalıştım. 1.5 senedir maalesef iş bulamıyorum. İşkur’da zaten hiç engelli avukat ilanı yok.Genel engelli alımları sürekli büro memuru. Asgari ücret kadroları. Normal avukat kadrolarına da önyargı! nedeniyle çağrılmıyorum. Ekpss’ye gireceğim ancak orda bile geçen atamada 1 kişilik kadro açıldı. Lise mezunları bizlerden daha kolay istihdam ediliyorlar.

En son bu sorunu-kalifiye engellilerin iş bulma problemi- Bimer ve Cimere yazdım. Ekpss’de kalifiye kadroların arttırılması gerektiğini söyledim.

Sizler iş bulma konusunda sorun yaşıyor musunuz ? Ekpss’de tercih yapacak var mı ?

Aynı durumdayım remisyonda şizofreni raporum var baroya avukatlık için başvurdum avukatlık yapmasına aklı ve fiziki engeli varmı diye rapor istiyorlar görüşmek istersen telefonum05445521792

akasya

Kendi ofisini aç. Tazminat davaları, trafik kazalari ve iş kazalarından güzel paralar kazanırsınız.

Avukat sayısı çok fazla;

Önemli olan;
Çevre + müşteri müşteriyi getiriyor + işinde iyi olmak lazım.

Örnekler;
-Bir tanıdık vardı. İş bulmada sıkıntı yaşıyordu. Ama KPSS çok iyi not alıp bakanlığın birine avukat olarak atandı.

-Yine tanıdık biri; kendine ofis satın aldı. Kendine çalışıyor.

-Yine bir tanıdık; Avukat,ın yanında çalışıyor

Böyle çok örnek var... Bütün meslekler aşağıda yukarı böyle

Herkes için hayırlısı olsun.

Üst Alt