Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aylığı almak için nereye başvuru yapmalıyım?

muratadar12

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamın Aleyküm bir soru sormak istiyorum engeli raporunu nereye vermek gerekli maaş aylıgına baglanmak için bu konularla ilgili hiç bir bilgim yok lütfen yardım edermisiniz rapor oranı : %60 şimdiden teşşekür ederim

3 ayda 1 verilen 2022 maaşına başvurmak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuru yapmalısınız. Hanede kişi başına düşen gelir 255,22 TL'nin altında ise (çalışmıyorsanız, aktif sigortalı değilseniz) başvurunuzu kabul ederler.

Evde Bakım aylığı için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvuru yapmalısınız. Hanede kişi başına düşen gelir 510,45 TL'yi aşmıyorsa, raporda 'ağır özürlü' ibaresi varsa başvurunuzu kabul ederler. Ayrıca eve heyet gelir ve heyette bakıma muhtaçlık kriterlerine uyduğunuza karar verirse bağlanır...

agır özürlü yazmıyor kaymakamlıga sosyal yardımlasmaya gıttım onlar eve gelıcegını soyledıler ve 2 hafta gectı hala gelmedıler ne yapmam gerekır

İstanbul gibi bir şehir için 2 haftalık bir süre çok normal, beklemekten başka yapacağınız birşey yok henüz çok erken...

Raporunuzda ağır özürlü ibaresi olmadığı için evde bakım aylığı alamazsınız,
yeniden rapor almanız gerekir ama diğer mesajlarınızda yazdığınıza göre çift taraflı kalça çıkığı varmış,
bu rahatsızlık ile 'ağır özürlü' ibaresi verirler mi bilemiyorum. Ağır özürlü ibaresi olsa dahi eve birde heyet gelecek onlarında görüşü önemli.
Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir misiniz?

Benim şahsi fikrim, bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olmayacağı yönünde,

Ağır özürlü ibaresinin tarifi 'Özür durumuna göre özür oranı %50 ve üzerinde olduğu tespit edilenlerden günlük yaşam aktivitelerini başkalarının yardımı olmaksızın yerine getiremeyeceğine özürlü sağlık kurulu tarafından karar verilen kişileri ifade eder'

Bu tarife uyduğunuzu düşünüyorsanız şansınızı deneyebilirsiniz tabii ki... İşe yeni bir rapor almakla başlamalısınız bunun için....

Üst Alt