Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aylığı başvuru tarihi hatalı yazılması sonrası geriye dönük ödemeler!?

ogulicer

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi akşamlar benim bir sorum olacaktı.Biz eşimle engelliyiz 9 şubat 2020 tarihinde engelli maaşı için başvuruda bulunduk.Çok uzun süre eve gelmelerini bekledik ancak gelmedikleri halde gelindiğine dair not düşmüşler.Yine çok büyük çabalar sonucunda cimer,sosyal yardımlaşma vakfı ve birçok yere dilekçeler mesajlar gönderdik başvurumuzu kabul etmek ZORUNDA kaldılar.Tabi bu süreç belirttiğim gibi 2 aydan fazla sürdü.En sonunda sisteme giriş yapıldı.Sorularım şu şekilde:

1)Bize verdikleri başvuru kağıdında 9 şubat 2020 (eşimin başvurusu ise 27 ocak) yazdığı halde sisteme 9 mart 2020 başvuru olarak geçilmiş.Bunu nasıl düzelttirebilirim? (syvd yardımcı olmadı değişiklik için)

2)İkincisi maaş bağlandığı takdirde geriye dönük olarak ödeme ve 1000 tl lik yardım hakkımız oluyor mu?

3)Engelli raporumuzu farklı hangi tür yardım için kullanabiliriz bilgisi olan arkadaşlarımız hem beni hem de sisteme yabancı olan diğer arkadaşları bilgilendirebilirse çok sevinirim.

Okuduğunuz için teşekkürler.

ogulicer

1 - size verilen resme belge ile vakıfa gidin .baktınız sisteme geç girdikleri için olmaz dıolar.kaymakama çıkın ona anlatın. gerçi sonuçta gene onlar kazanır.geldık evde bulamadık.daha sonra tekrar geldıler sisteme girdik.sistemdekı tarıh dogru deyip sizi suçlu bile çıkarabilirler
2- maaş baglanması kabul edılırse sistemdekı başvuru tarıhını kabul ederler büyük ihtimal.
3 -aporlarımız farklı derken.%deleri mi farklı.süreli süresiz durumu mu farklı yoksa biri normal iken diğerinde tam bagımlı mı yazıo.
yüzdelerine göre aylık 2002 maaşları
%40-69 engelli aylığı: 537,08 TL / tam miktarı: 537,080903 TL
%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 805,62 TL / tam miktarı: 805,621355 TL
eğer birinde tam bagımlı dıosa ve dierıde %70 den az ise tam bagımlı olmayan tam bagımlıya heyet kararıyla bakıcı görunup ebm maaşı baglanır. ebm 1 aylık maaş 1460 tl
bunların olması için gelr şartlarının tutmasıda gerekıo

Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.Engel oranlarımız benim yüzde 48 eşimin yüzde 45.Eşim bir iş kazası geçirdiği için engelli sol kolunu kullanamıyor,hukuki mücadelemiz devam ediyor.Yaklaşık 1.5 yıldır mahkememiz sürüyor.Bağımlı engelliliğimiz yok ancak kanun kapsamında başvuru tarihi baz alındığı için sormuştum gerçi siz haklısınız böyle resmi yerlere karşı hakkımızı aramak bir yana dursun bizi suçlu çıkarmasalar bari.Tekrardan çok teşekkür ederim.

Üst Alt