Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aylığı başvurum reddedildi! Ne yapabilirim?

mustafanasır766

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Engelli aylığına başvurmuştum e devletten sorgulama yaptığımda az önce yardımın durumu kısmında. reddedildi/feshedildi muhtaç olmama nedeni ile yazıyor halbuki bi dükkan ve ev dışında bir şey yok tekrar başvuru yapılırmı arkadaşlar

Dükkanınız varken kabul edilmemesi gayet normal değil mi :/

Halbuki derken,ev var dükkan var daha ne olabilir zaten.Benim üzerime hiç bir şey yokken sadece malullük maaşı verdiklerinde ki 2018 de 650 TL idi.Onu bile kabul etmemişlerdi.gelirim var diye.Belediye yardımına basvurdugumda da red vermişti.Sence normal değilmi.Gelirin varken muhtaç olarak degerlendirmemeleri

Uzun yıllar evvel "yeşil kart" uygulamasını ilk çıkardıklarında, daha bir yılı dolmadan gazetelerde,tv kanallarında altında son model bmw'si olanın, kuyumcu dükkanı olanın da her nasıl olduysa yeşil kart edindiği ortaya çıkmıştı!

Yardıma muhtaç olma göreceli bir kavram olsa gerek! Bana göre muhtaç olan ,başkasına göre muhtaç olmayabiliyor…

Bizim ne düşündüğümüz önemli değil. Sonuçta bu olanağı sağlayan bakanlığın ne düşündüğü, Muhtaçlığı nasıl belirlediği bu yardımın bağlanıp/bağlanmayacağını belirliyor!

Mevzuatı - şartları burada: https://www.aile.gov.tr/sss/sosyal-...ugu/2022-kanun-kapsaminda-yurutulen-ayliklar/

Çıkan karardan memnun değilseniz , Bakanlığın muhtaçlık için belirlediği kriterleri karşıladığınızı düşünüyorsanız itiraz hakkınızı kullanırsınız ...

mirdem

Maalesef ben 18 yaşındayım zaten babamın üstünde olduğu için olmadı :(

Normal tabiki ama sistem çok saçma işliyo babamdan dolayı alamadım

Evet sistem "saçma" kelimesine örnek olabilecek düzeyde. Aile geliri hesaba katılıyor, sanki gelirini bana veren varmış gibi. Diyelim babam, abim, Anne veya abla geliri yüksek diye vermiyorlar (veya toplamı) ee bunlar gelirini bana vermiyor, bu onların geliri, ben parasızım. Madem onlardan dolayı vermiyorsun, o zaman onların bana vermesini zorunlu kıl. Hukukta yemez bu tabi, gücü "vermemeye" yetiyor sistemin, o da bu gücünü kullanıyor. Hukuktaki bireysellik ilkeleri yardım için de geçerli olmalı. Hane içinde biri veya birilerinin gelirinin olması bireyin parasız olduğu gerçeğini değiştirmez.

mustafanasır766 engelli maaş şartlarında miras kalsa bile hisse sahibi olduğun için muhtaç sayılmıyor.Ancak ailenden birine devredersen sıkıntı olmaz

Aile gelirine bakıldığı sürece devletten yardım bekleme .üzerimde hiç birşey yok maas , gıda ,kömür elektrik yardımı,nakit vs hicbirsey vermiyorlar üstüne gss alıyorlar.:rolleyes:

Üst Alt