@
chauche
burada ayrıntıları yazmamışsın. ama başka yerlerde yazdığın mesajları okudum ve şükür boşlukları doldurdum.
sen vakfa başvurmuşsun fakat rapor olmadan başvuru kabul edilmez. hastaneye sevk edilmişsin. rapor eline geçen ay geçmiş. kasım 25'te raporu gidip vakfa vermişsin.
bu durumda senin başvuru tarihin 25 kasım'dır.
başvuru tarihini takip eden aybaşı da aylık başlangıç tarihi sayıldığından senin aylık başlangıç tarihin de 1 aralık'tır.
tabi aylığın onaylanırsa. sık sık e-devletten kontrol yap. ödeme durumunda devam ediyor yazarsa aylığın baglanmış demektir.
bunu sosyal inceleme için evine geldiklerini farz ederek yazıyorum. çünkü bu konuda ayrıntıya ulaşamadım. mesajlarını çok hızlı taradım gözümden kaçmış olabilir.
ama sanırım sosyal inceleme için de henüz gelmemişlerdir
13 gün meselesine gelince. sen 25'inden ödeme gunune kadar olan 13 gunluk paranın peşine düşmüşsün ablası ama oyle bir hakkın yok.
aylığın onaylanırsa, ancak başvuru tarihini takip eden ilk aybaşı olan 1 Aralık'tan itibaren ödeme yapılabilir sana, 13 gunu unut.
aylığın baglanırsa ve işlemlerin de yetişirse ödemeni ocakta alabilirsin.
Ocakta, aralık ayının ödemesi +ocak ayının ödemesi olmak üzere 2 aylık toplu alacaksın.
@
Muhsin49
ablası buradan yazayım. yukarıdaki yazımda senin sorunun cevabı da vardı. ama ayrıca yazayım ki için rahatlasın.
e-devlette aylığın durumu kısmında "devam ediyor" yazıyormuş. bu, aylığın baglandığı anlamına gelir. ayrıca tel mesajına gerek yok. e- devlet bu hizmetler için var
vatandaş süreçten haberdar olsun diye.
aylık miktarı boş olduguna göre işlemler bu aya yetişmemiş. inş işlemleriniz öbür aya yetişecektir.anneniz, 5-9 Ocak'ta aylık başlangıç tarihinden 1 Ocak'a kadar birikmiş para+ ocak aylığı olmak üzere toplu ödemesini T.C. kimliği ile birlikte herhangi bir PTT şubesinden çekebilir.