Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aylığı başvurusu yaptık. İlk maaşı ne zaman alırız?

Muhsin49

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba anneme engelli aylığı için başvurduk. Edevlette yardımın durumu "devam ediyor" yazıyor. Annem Yardım alabilecekmi? Lütfen donus yapın

Muhsin49

Kardesim buna burda kimse cevap veremez ki. insallah kısa sürede alirsiniz diyelim

Eve gelen oldumu, şartlar uygunsa bağlanır

(ben)Daha önce gelen oldu. Kabul edilmedi. Itiraz ettik. Şimdi bu yazı çıkıyor e-devlette

Yeni başvurudan sonra gelip onay verecek

(Ben)Başvurduğumuz yerde artık eve gelmeyecekler demişlerdi.

Ev incelemesi olmadan nasıl olacak memur gelip durum raporu yazar eger uygun görünürse mütevelli heyeti onay verir bu işlemler bulunduğun yerdeki yoğunluga göre, degişir

Muhsin49
baglandıgı ama bu ay ki maaşa yetişmedıgı anlamına gelio

-mka

hocam benım 25' başvuru gozuyor gecen ay normalde 8'inde almam lazımdı ama vermedıler bu ay acaba 13 günluk parasını verırlermı ?

chauche
ebmler ayın 13.de başlanıo ödenmeye senınkı 2022.2022 ler dogum tarihinin son rakamına göre ödenıo bugun ayın 11 i o yuzden bı sonrakı ay'ı beklıceksınız
[FONT='inherit']2022 Maaşı Ödeme Günleri[/FONT]
[FONT='inherit']• Doğum tarihinin son rakamı 0 – 5 olan kişilere her dönemin 5 inci günü.
• Dоğum tarihinin sоn rakamı 1 – 6 оlan kişilere her dönemin 6 ıncı günü.
• Doğum tarihinin son rakamı 2 – 7 olan kişilere her dönemin 7 inci günü.
• Doğum tarihinin son rakamı 3 – 8 olan kişilere her dönemin 8 inсi günü.
• Doğum tarihinin son rakamı 4 – 9 olan kişilere her dönemin 9 uncu günü.
Ödeme yapılmaktadır.[/FONT]

Itiraz tarihinden itibaren maaşınız geçerli bu ay da dahil önümüzdeki ay toplu para alacaksiniz devam ediyor yazdığına gore maaşınız bağlanmış

@chauche

burada ayrıntıları yazmamışsın. ama başka yerlerde yazdığın mesajları okudum ve şükür boşlukları doldurdum.
sen vakfa başvurmuşsun fakat rapor olmadan başvuru kabul edilmez. hastaneye sevk edilmişsin. rapor eline geçen ay geçmiş. kasım 25'te raporu gidip vakfa vermişsin.
bu durumda senin başvuru tarihin 25 kasım'dır.
başvuru tarihini takip eden aybaşı da aylık başlangıç tarihi sayıldığından senin aylık başlangıç tarihin de 1 aralık'tır.
tabi aylığın onaylanırsa. sık sık e-devletten kontrol yap. ödeme durumunda devam ediyor yazarsa aylığın baglanmış demektir.
bunu sosyal inceleme için evine geldiklerini farz ederek yazıyorum. çünkü bu konuda ayrıntıya ulaşamadım. mesajlarını çok hızlı taradım gözümden kaçmış olabilir.
ama sanırım sosyal inceleme için de henüz gelmemişlerdir:)

13 gün meselesine gelince. sen 25'inden ödeme gunune kadar olan 13 gunluk paranın peşine düşmüşsün ablası ama oyle bir hakkın yok.
aylığın onaylanırsa, ancak başvuru tarihini takip eden ilk aybaşı olan 1 Aralık'tan itibaren ödeme yapılabilir sana, 13 gunu unut.

aylığın baglanırsa ve işlemlerin de yetişirse ödemeni ocakta alabilirsin.
Ocakta, aralık ayının ödemesi +ocak ayının ödemesi olmak üzere 2 aylık toplu alacaksın.

@Muhsin49

ablası buradan yazayım. yukarıdaki yazımda senin sorunun cevabı da vardı. ama ayrıca yazayım ki için rahatlasın.

e-devlette aylığın durumu kısmında "devam ediyor" yazıyormuş. bu, aylığın baglandığı anlamına gelir. ayrıca tel mesajına gerek yok. e- devlet bu hizmetler için var:) vatandaş süreçten haberdar olsun diye.

aylık miktarı boş olduguna göre işlemler bu aya yetişmemiş. inş işlemleriniz öbür aya yetişecektir.anneniz, 5-9 Ocak'ta aylık başlangıç tarihinden 1 Ocak'a kadar birikmiş para+ ocak aylığı olmak üzere toplu ödemesini T.C. kimliği ile birlikte herhangi bir PTT şubesinden çekebilir.

Üst Alt