Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aylığı hangi kurumun sorumluluğunda?

merttaha

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Benim dayım %99 engelli ve ilk maaşı 1992 yılında mart ayinda alıyor ve onun tarafına yeşil renkli üstünde ise T.C. EMEKLİ SANDIĞI GENEL MÜDURLÜĞÜ 2022 YAŞLI,DULSAKATLIK AYLİGİ ALANLARA ÖZEL VERİLEN BELGE yazan cüzdan veriliyor ancak maası kaymakamlık vermiyor mu ? Not : dayım hiç biryerde calısmadı

Son düzenleme:
O yıldan sonra çok şey değişti şu an kaymakamlık sosyal yardımlaşma veriyor engelli aylığı oluyor

Ama ne zaman degişti dayim memur değildi calısmadı nasil oluyor sgk memuru sasirdi böyle birsey yok dedi

92 diyorsunuz çok eski

Son düzenleme:
Yani sizi pek anlayamadım lütfen düzgünce cevabınizi tanimlar misiniz ?

SGK,
Dünya sosyal güvenlik tarihinin en önemli ve büyük reformlarından biri olan “Sosyal Güvenlik Reformu” gerçekleştirilerek 2006 yılında farklı norm ve standartlara göre hizmet sunan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı tek çatı altında birleştirilmiştir.
Demek ki neymiş sgk bakıyor bu işlere,

Şimdi anladim teşekkürler , bu olay icinde usulsüzlük olmaması icin sordum

sosyalcalismaci
bahsettiğin cüzdan tarıhe karışan ihtiyaç sahiplerinin faydalandıgı yeşil kart oluo.

merttaha

2022 aylıkları aile ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından ödenir. Tüm iş ve işlemler SDYv (kaymakamlık ve valilikte bulunan ) tarafından yapılır. Ödemeler ise PTT aracılığıyla ödenir. Günümüzde böyle,

Lakin dayın 1992 tarihinde başvurmuş 2022 aylığına. O tarihlerde 2022 aylıkları emekli sandığındaydı. Aylık bağlananlara da tanıtım kartı verilirdi. Maaş alanlar bu belge ile hem aylıklarını alabilirler hem de ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanabilirlerdii.

Bahsettiğin belge de bu tanıtım kartıdır, günümüzde kullanılmıyor.

Bilgi için teşekkür ederim sagolun rica etsem bir deger sorumu da göz atabilif misiniz ? :)

Diğer sorun usülsüzlükle mi ilgili?

Hayır usülsüzlük yok.

2022 aylıkları emekli sandığı genel müdürlüğü yetkisindeydi. Dayın sigortalı değil ve muhtaçtı. 92 senesinde istenen belgelerle mal müdürlüğüne gitti. Şartları uygun bulundu ve emekli sandığı dayına 2022 aylığını bağladı, hepsi bu,

Dul, yetim. Emekli vs gibi sigortalılara da tanıtım kartı veriliyordu, ortak kartdüzenlenmiş. Emekli sandığı dul yetim vs yazıyor diye kafan karışmasın, ha sonra da tüm sigorta kolları tek çatı altında birleşince 2022 aylıkları da sosyal sigortalar kurumu primsiz ödemeler genel müdürlüğüne verildi.
Sonra aile bakanlığına geçti.

Şu an itibariyle ise aile ve sosyal hizmetler bakanlığı bünyesinde,

Cok tesekkurlerler Kalem hanım çok emeginiz dokunutor rica edersem profilimde diger soruyu "aile ve sosyal hizmeer bakanliginin yaptığı hizmetler" sorusunu halledebilri misin ricalarimla ve saygilarla

Üst Alt