Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aylığı için bugün başvuru yaptım. Bağlanır mı?

Gs3434

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
0
sosyal dayanışma vafkına bugün engelli aylığı için başvuru yaptım. sadece engelli raporumu aldılar baska bişey istemediler. daha önceden orda dosyam varmış. yeşil kartım var o yüzden. 10 gün sonra sonuçu belli olur dediler. herhangi bir gelir ya da maaşımız yok. sadece üstüme kayıtlı evimiz var. engelli aylığı bağlanabilirmi

elsina.92 hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 Tl altındaysa 2022 aylıgı baglanacaktır size. oturdugunuz ev size aitse gelire dahil edilmez.

Blue-Velvet sahip oldugunuz evde oturuyorsanız sahip oldugunuz ev gelir hesabına dahil edilmez. oturdugunuz eviniz haricindeki sahip oldugunuz evler gelir hesabına dahil edilir.

Kalem abla siz vakıftamı calışıyorsunuz?

Guzel bi soru; )
Bende hep merak etmişim
Umarım bende öğrenmiş olurum @Kalem

ama bu konuda aktifsiniz ve bilgi sahipsiniz. peki benim maaşım baglanırsa başvuru tarihimi onaylanma tarihimi önemli. geriye dönük maaş alabilicem sanırım. mart ayında 3 aylık ileriye dogru maaş verilecekmiş bnm ocak ve subat ayları için ödeme alıbilirim değildi. toplamda 4,5 aylık

elsina.92
vakfa hangi tarihte başvurdun ablam? başvuru sırasında sana başvuru formu veriyorlar doldurup imzalıyorsun. işte bu vakfa başvurdugun tarihi takip eden ay başı senin aylık başlangıç tarihin olur, aylıgın baglanırsa.
aylıgın bağlanırsa aylık başlangıç tarihinden mart'a kadar olan birikmiş para ve mart dönem aylıgı ödenecek sana.

Adına kayıtlı birşey olmaması gerekiyor oyüzden alamazssın kesinlikle

Kalem hanım Gökhan 75 adlı arkadaşımız bana yazmış bunu ama babası sigortalı bu arkadaşlar 2022 de gelir düzeyini aşıyolar vede eşi sigortalı olduğunda durum ne bilmiyorum evde bakım alabilirler sanırm ama siz yardımcı olursanız arkadaşa sevinirim cvp olarak -hocam yardım edın lutfen gokhan75

[FONT=sans-serif]
annem koah hastası &82 agır engellı raporu var 63 yasında babamda 63 yasında evde 3 kısı yasıyorz yengem ıcın basvuru yaptık anneme bakması ıcın oda yanda oturyo bız evde 3 kısıyız ben askerden yenı geldım bıtek babam calısıyor 1200 maas alıyo 1300 olcak dyodu oda emeklı falan degıl 63 yasında calısıyo suan daha onceden hıc sıgortada calısmamıs sımdı annem hastalanınca gırdı mecbur ıse biz basvuru yaptık &82 agır engellı raporuyla maas baglarlarmı bze 1 ay ıcnde gelcek dedıler lutfen yardm edın abı​
[/FONT]

Kalem abla ben e devlet ten sms aldm engelli aylığı yardım talebim kabul edilmiş. Simdi yaptırmam gereken baska bişey varmı hesap açtıracak mıyım?

elsina.92;

Hayırlı Olsun.
Bişey yapmana gerek yok artık,2022 aylıkları PTT Şubelerine yatar, kimliginle beraber ödeme döneminde alırsın.

Hayir hesap actirmana gerek yok. Ptt den aliniyo ayliklar maasini almaya gittiginde ptt kart cikartabilrsin

tsk ederm arkadaslar vakıfı aradım bişey yapmama gerek yokmuş ptt den cekebiliyormuşum. mesai saatleri dışında cekmek istersem kart cıkartabilirmişim. 3ay sonra alıckasın dediler simdi ocagın 13 unde başvuru yaptım o günde baglıkcakmış eksik paramı alıcam yani 2,5 alık almış olucam?

elsina.92
13 Ocak'ta vakfa başvurduysan aylık başlangıç tarihin 1 Şubat olur.1 Şubat'tan 1 Mart'a kadar 1 aylık birikmişin olur.
Mart ayında doğum yılının son rakamına göre belirlenen ödeme gününde herhangi bir PTT şubesinden 1 aylık birikmişin ve mart dönem aylıgını (mart,nisan,mayıs) alabileceksin.
doğum yılını ve rapor oranını yaz, hangi tarihte ve ne kadar ödeme alacagını ben yazayım istersen.

Kalem abla dogum yılım 5 ekim dogum günüm. engel oranım %69

elsina.92
ablacım bana doğdugun ay ve gün lazım değil. doğdugun yılın son rakamı lazım. doğum yılının son rakamına göre ödeme gunun için şuraya bak:http://www.engelliler.biz/forum/202...-donemi-odeme-gunleri-ve-aylik-tutarlari.html

5-9 Mart tarihlerinde ödeme yapılıyor.

Ocak'ta başvurdugun için (buna göre 1 şubat aylık başlangıç tarihin) 1 aylık birikmişin var: 326,59 TL
mart dönem aylıgın ise: 979,77 TL
mart'ta eline toplam 1306,36 Tl geçecek.

Pardon yanlış anlamışım. Dogum yılım 1992. oayın 7de alıyormış yani 7 martta alıcam 1,5 ay daha var

Kalem

kalem hanım bende bugün başvuru yaptım raporum şu şekilde özür oranı %70 ağır engelli hayır raporun geçerlilik süresi süreklix bir gelirim yok ev olacak şimdi değil yaklaşık 2 yıl sonra mütahite verdik sadece oturacağım daire olacak oda gelir sayılmıyor benim bildiğim bir ay sonra belli olur dediler sizce bağlanırmı%* artı maaş oranı ne oluyor bu rapora göre

evet 2 olanlar 7 sinde alıyor rahmetli annemde öyle alıyordu yalnız kartın varsa 6 sında akşamda yatmış olabiliyor

Üst Alt