Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aylığı kesildi. Nasıl ve nereye itiraz edebiliriz?

Serpiln

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, bir çok konuyu inceledim ama hepsi eski konulardı. Yıl itibariyle değişmiş uygulama var mı bilmiyorum
Annem engelli maaşı alıyordu, aldığı 609 liraydı. Babam emekli ve babamın emekli olması bu zamana kadar engel olmadı.
Az önce baktık muhtaç olmama neden gösterilmiş ve feshedilmiş. Evde 4 kişiyiz ancak kardeşim cezaevinde haliyle çalışıp bize bakamaz. Babam emekli aldığı rakam 2400tl ancak kredi borcu nedeniyle elde kalan 1500 oluyor. Ev araba hiç bir şeyimiz yok. Ben çalışmıyorum iş bulamıyorum. Keza anneme de bakmak zorundayım %45 raporu vardı annemin geçen sene gittik %95 olmuş oranı. Ancak o orana rağmen yatalak değil diye evde bakım da vermediler. Annemin aldığı engelli aylığı tamamen ilaçları ve kendi bakımıyla ilgiliydi. Geçen hafta anneme babamı sormuşlar arayıp. Emekli maaşı da olsa muhtaclik sınırı önemli değil mi ?
Şimdi ben itiraz etsem sonuc alabilir miyim? Nereye nasıl itiraz etmem gerekiyor bilmiyorum yardımcı olur musunuz bana?

Serpiln

sımdı onemlı olan even gıren gelırdır .buda babanın emeklı maası 2400 tl.evınız kıramı vede annenız kac yasında.cunkü engellı alan bır kısı 65 yasına geldıgınde otomatık olarak yaşlılık maasına baglanıyor.kardesınız cezaevınde oldugu ıcın halılyle hanede 3 kısı gozukuyousnuz.vede emeklı aylıgında ek odeme yanı 2400 tlnın 94 tllık ek odemesı eklenıyıor.vede yıllık verılen 2000 tllık ıkramıyenın aylık getırısı olan 166 tlde eklenıyor emeklı maasına.çvede evınızı kıra degılse suanda hanede 3 kısı kaldıgınız ıcın muhtaclık sınırını gectıgınızı sımdı gorunmus sıstemde.o yuzden kesılmıstır. @mka @Kalem

Evimiz kira annem 62 yaşında. Kardeşimin hala bizim ikametimizde olması 4 kişilik sayılmıyor mu? Evin kira olduğunu ispatlarsak ki ispatli zaten de resmen gösterilse geri alabilir miyiz engelli maaşını

Bulundugunuz sosyal yardımlasma vakfına sorun neden kesilmiş diye onlarda neden kestikleriyle ilgili bilgi vardır nedenini örenirseniz ona göre dilekce yazarsınız bizim kinide kesmişlerdi bu şekilde hallettim.

Serpiln
ılk maasa baglandıgınızda evınızın kıra oldugunu soylemısmıydınız..eger soylemdıysenız yarın sydvye gıdın neden kesıldıgını sorun ılk.sonra evınızın kıra oldugunu soyleyın.ama muhakkak kesılme amacını sorun .ıkamette 3 kısı bıle olsanız evın kıra oldugunu var sayarsak maasınızı tekrar gerı alırsınız..cunku butun gelırlerden emsal kıra bedelı dusuluyor...mesela evınızın kırası 500 tl dıyelım onlar bır emsal kıra belırlıyorlar 250 tl emsal kıra bıle belırleseler tekrar alırsınız aylıgı.ama tam kapanma olmadan sız yarın sydvye gıdıp neden kesıldıgını sorun..cevabınızı burdan yazıp haberdar edersınız

Peki bu sekilde kac yildir aliyodunuz 2022 ayligini.normal sartlarda kesilmemesi lazım.siz yarin muhakkak sydvye gidip durumu ogrenin ordan size memur arkadaslar yardimci olurlar.sizde olacak bir durum varsa dilekcenizi yazip verirsiniz .evinizinde kira oldugunu beyan edersiniz .ve tekrar ALLAH'ın izniyle ayliginiz tekrar baglanir.

Herkese teşekkür ederim. Bugün gittik annemle sorduk, evet normalde kesilmemesi lazımmış, ancak kesilme sebebi benim çalışan görünmem. açtım e devletten SGK kaydımi her şeyimi gösterdim ben uzun süredir çalışmıyorum kadın da şaşırdı. sağolsun ilgilendi ama itiraz etme yeniden başvuru yapın eğer red gelirse bu kez belgelerle birlikte itiraz edersiniz dedi. İnternet üzerinden de yeniden başvuru yapabilirsiniz dedi ne olacak bilmiyorum. Sizce itiraz mı edeyim direkt yoksa yeniden başvuru mu yapayım annem adına

Biz burda yardimci olabiliyosak ne mutlu bize...siz yeniden basvurunuzu yapin simdi.buyuk ihtimal onaylanacaktir.sorun olmaz merak etmeyin

Serpiln
şaşıran kadın nıe şaşırdı kı .sizden kaynaklı olmayan hata nedenıyle kesılık maaşnız.niye itiraz etmede yanı başvuru et dıo.itiraz edip haklılgınzı ispatlamnız durmunda kesıldıgı tarıhten itibaren biriken alamdıgnız maaşlarıda alırsınız.kadın hatalarının ortaya çıkmaması içinde demiş olabilir.yeni başvuru edecek olsanız 3 haftalık yasak var yasak bıtınce yenıden evrakalrla ugrasacan eve yenıden heyetın gelmesını beklıcen ve onlar uygun görürse maaş baglanacak.yeni başvurudada .maaş bağlanırsa baglandıgı günden degıl başvuru tarıhnden ıtıbaren olanları alırsın.ikisi arasındakı fark.itirazınız kabul edılırse kesıldıgı gunden ıtıbaren olanı alma hakkınız var diğerinde ise başvuruyu şimdi edemeecegınız için kesıldıgı günden başvuruya kadar olan aradakı aydakı maaşlarınızı almazsınız

Üst Alt