Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aylığı tekrar bağlanınca alamadığım aylıkları alabilir miyim?

mortin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben %47 oranında engelliyim.Maaşım kasım 2019da kesildi ve ben aralıkta tekrar başvuru yaptım incelemeciler beni bulamadılar tekrar dilekçeyle başvuru yaptım maaş Ocak 2020de onaylandı.E devlette devam ediyor yazıyor.Sorum şu ki ben Aralık 2019 ve Ocak 2020de alamadığım aylıkları alabilir miyim,alırsam en kısa sürede ne zaman alırım? Lütfen yardım edin.

Benimde kasımda kestiler hemen basvuru alıyorlarmı bana 1 2 ay sonra gel dediler

ben hemen başvuru yaptım ama inceleme için birisi geldi öncekinde gelmemişti

mortin
kesilme sebebı ne?
aralıkta başvurdunocakta kabul edıldı bu durmda başvuru tarıhınden sonrakı ay başladıgı için ödeme ocak ve şubat maaşını alman gerekıo
2019dakı maaş için kesılme sebebını bılmek gerekıo.

Ugurkrdg
gelır geçtıgın içindı galıba araç konusu vardı ve gelırı geçmıs gorundugn ıcın kesıldı.şartlarınız tutuktan sonra şu gün gel dıemezler tutar tutmaz başvuru edersınız ama yogunluktan dolayı gelecek olan heyet ne kadar sürede gelır bişi diyemeyız normalı 15 gün ila 2 - 3 ay oluyo

mortin
gelırler. gelmelerı norma.l işlem böyle

-mka maaşım adres değişikliğinden kesildi ama pttye sorgulattığımda sadece şubat 2020 yatmış.Kasım 2019da en son aldım.Arada kalan ayları otomatikman almam gerekmiyor mu?Aile bakanlığındaki ilgili yazılarda da yazıyor.'1 yıl içersindeki başvurularda alınmayan aylıklar toplu olarak ödenir' diye.Ben anlamadım.

mortin

Aralıkta tekrar başvuru yaptım dediniz ya, konu o son başvuru tarihinden bir sonraki aybaşı itibarıyla toplu maaş alamanız gerekirdi, fakat ne olduysa sydv mütevelli heyetleri başvuru tarihini değil bizim onayladığımız tarihler geçerlidir gibi bir havaya girmişler.

2022 Maaşlarında yönetmeliğine aykırı şekilde davranışların vatandaşlarca https://www.cimer.gov.tr/ sorulması gerektiğini düşünüyorum.

mortin
Soru 67: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanan kişinin adres değiştirmesinden dolayı aylığı kesilir mi?
Kesilmez ancak geçici olarak durdurulur. Yeni ikametgâhının bulunduğu yerdeki Vakfa 1 yıl içinde başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi halinde alamadığı aylıklar ödenir
normalde almanız gerekıo ama dıkkat edersenız Vakfa 1 yıl içinde başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi halinde alamadığı aylıklar ödenir diyor
m heyetıne kalmıs işiniz. onların uygun görmesı lazım. siz vakıfa gedıp durm bu adres değişimden dolayı maaş kesılmez dudurulur dıyor ve bildirim sonrası yenıden kaldıgı yerden devam eder ve durdurldugu yerden devam eder aradakı durdurulmadan dolayı alınamayan maaşlarda alınır deyın

_SEP_
septırıkcım burda konu adres değişiminden dolayı kesmısler hata etmışler.kesılmez durdurulurbu ikisi farklı şey.bilmeyen engellılerı böyle yoruolar.kesıldıg tarıhten ıtıbaren durdurulan(sözde kesılenlerın)ödenmesı gerekıo ama m heyetı uygun görürse die engellı aleyhınede şerh düşüolar .gelde fıtık olma .şartım tutuosa adres değişimini bildirdik kerri versene bana maaşımı nıye işi yokuşa sürüyon.

alo 144 aradım bana aralıkta başvurduğum zaman sisteme onu 'aylık alma şartlarını sağlamama..' gibi bir ibare girdikleri için aylıklarımı alamadığım söylendi telefondaki görevli tarafından.Bu durumda ne yapmam lazım.
Normalde adres değişikliği yüzünden fakat incelemeye gelen görevli beni evde bulamadığı için öyle sisteme girmişler.Dilekçe yazsam düzeltilir mi?

mortin
kardeş adres değişkliği yüzündense yukardakı dedıgm gibi olur ama sana şartlarının tutmadıgı içinm demişler.gerçek sebebı öğrenmek için vakıfa gedip sorman daha güzel olur.çünkü sebep ne tam olarak bellı değil.senın dedıgn gibi adresse sen haklısn yok sana şartın tutmuo dedıklerı dogruysa onlar haklı.

şartlarım değişmemişti aynıydı vakfa gidip sorucam

Üst Alt