Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aylığı ve Evde Bakım aylığı aynı anda alınabilir mi?

canemir

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Kalem Hanım ben engelli aylığı almaktayım. Engel oranım %87. Eşim emekli hemşire ve 3300 lira maaşı var. Eşim benim adıma Evde Bakım aylığı alabilirmi? Eğer alırsa Engelli maaşım kesilirmi? Hanede toplam 3 kişiyiz.

canemir
bahsettıgınız engellı aylıgı hangısı.2022 olması mümkün değil çünkü 3300 tl gelirniz var 3 kişisiniz bunu 3 e bölünce 701 tl olan 2022 gelırını geçersınız

raproun %87 olmasından evvel o raporda agır engellı ya da tam bagımlı yoksa ebmye başvurunuz kabul edılmez.rapor şartınız tutarsa bu kezde gelir şartı var 3 kişi oldugnuz için 4206 tlden fazla gelrınızın olmaması gerekıo.

Merhaba şehir değişikliği yaptım ebm durdu evde oğlum var 3 kişi yaşıyoruz 2500 tl evde bakım dahil değil bu kadar gelir girmekte evde bakım girince 2500+1540= maaş alınmakta ama evde oğlum şuan çalışmıyor şirketi vardı bir çok sebepten dolayı 1 yıldır kapanmıyor işlemiyorda şehir değişikliğide mevcut o şirketin kapanmasını bekliyoruz aktif sigortalı gözüküuor sigorta borcuda mevcut geliri hiç yok sistemden borcunu sigorta borcunu görürler mi görevliyle bu konuyu görüştüm bir şey demedi araştırın dedim geliri yok sizce almaya engel mi

-mka Dostum engelli aylığını eşim yokken almıştım iki sene önce. Eşim geriye yeni döndü. Bilmiyorum artık belki kesilebilir. Raporumda ağır engelli yazısı var.

canemir
ebm maaşı baglanır ama .gelirniz 2022 için olan 701 tlyı gececegı için kesılır.siz başvuru edın ebm baglansın.baglanıp ilk maaşı aldıgınızda da vakıfa bildirip 2022 yi kestirin siz kestirmezseniz kontrolde ortaya çıkınca onlar keser.

Üst Alt