Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aylığım abimin mal varlığından dolayı kesildi!?

Mağdur11

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2022 aylığım bir hafta önce ev adresi başka bir yerde olan abimin mal varlığından dolayı kesildi.Abimin herhangi bir alakası yok bizimle bizden ayrı yaşıyor. Daha önce ekipler eve geldiler ve abimin mal varlığının sizinle alakası var mı dediler biz de bizimle alakası yok ayrı yaşıyor dedik buna rağmen e devletten baktığımda aylığım ın kesildiğini gördüm nedeni ise muhtaç olmama olarak yazılmış. Lütfen bana yardımcı olabilir misiniz? Aylığım tekrar bağlamak için ne yapmalıyım?

Abinizin ikametgahı sizin evde değilse maaşınızı kesemezler itiraz edin.. Birde adres sisteminden kontrol edin abinizin ikametgahı sizin evde gözüküyor olabilir

Hayır ikametgahı bizde değil bizle hiç bir alakası yok

Komşulardan birkaç kişi şikayet etmiş bizi abisinin mal varlığı var diye

Mağdur1
abiniz evli ve ikameti ayrı ise isterse trilyonu olsun sizn gelir hesabına katamazlar

Evli değil ama bizden ayrı evli olması mı gerekiyor

Bizim orda bitane adam kendi evi var
2 tane oglu sigortalı calışıyor
kendi manavı var
ve kamyonet aldı extradanda kamyonetle
manavcılık yapıyor ve 2022 engelli aylığınıda alıyor
bu devlet boylerinin aylığını kesmez
gider ihtiyacı olan kişilerin aylığını keser
-------------------------------------------------------------

evde kendiniz bir itiraz dilekcesi yazın
Kaymakamlıktaki sosyal yardım vakfına gidin
dilekceyi verin ondan sonra bekleyin
vereckleri cevaba göre hareket edin
iyi gunler

Burada adaletsizlik başlıyor. Abi kardeşine mal varlığını sunmak zorunda mı? Abinin mal varlığı geliri abiyi ilgilrndirir. Bir engellinin çalışma olanağı yok ise geliri kisitli ise babasinin ablasinin dedesinin teyzesinin geliri araştırılıp kesilmemeli.

Destekleriniz için teşekkürler herkese.. Gerçekten zor durumdayım çalışamıyorum çok mağdur oldum😔

İnşaallah hallolur arkadaşım. Çok üzüldüm. Geçmişte ben de yaşamıştım bazı sıkıntıları . Her nedense maaş için engellileri akrabalarına bakarak değerlendirmekten bir türlü vazgeçmiyorlar.

Mağdur1
Yazacağın dilekceye malı mülkü olan kardeşinin size hic bir şekilde yardım yapmadığını
ve kendi imkanlarınızla gecindiginizi
ve bulundugunuz evde sigortalı calışan veya emekli maaşı alan kimse yoksa
bunlarıda belirtin eger oturdugunuz evde emekli veya sigortalı calışan kişiler varsa
veya üstüne yuksek model araba ev arsa işyeri gibi taşınmazlar varsa
hic bir sekilde engelli maaşı alamazsınız bilginiz olsun

cok magdur durumdaysan hic bekleme direk
baglı bulundugun belediyeyi ara ve evine yiycek erzak yardımı icin talepte bulun
engec 3 gun sonra evine belediye erzak gönderir

Teşekkürler arkadaşlar yarın gidip dilekçemi vereceğim bir gelişme olursa yazarım buraya🙏

tekrar selam
kaymakamlıktaki sosyal yardımlaşma vakfına gittigin zaman
dilikceni vermeden önce ordaki görevliye sor
benim engelli maaşım neden kesildi diye
neden kesildigini tam olarak ögren ondan sonra
cebinden dilekceni cıkart ver

eger farklı başka bir durum yuzunden kesilmişse
ona göre farklı dilekce yazıp verirsin

Arkadaşlar bugün dilekçemi verdim kaymakamlığa abimin üzerinde mal varlığından dolayı kesilmiş. Ben dilekçemi yazdım verdim size bilgi vereceğiz dediler bakalım artık

Üst Alt