Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aylığım onaylanmış. İlk aylığım ne kadar olacak?

gökhankarademir

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
slm 3 ayıyn 13 raporumu aldım 4 ayda başvurdum onaylandı 9 ayın 8 de maaşını alabilirsin dediler 06.04.1974 dogumluyum nekadar maaş alırım yardımcı olurmusunuz engell oranı %51

gökhankarademir mart 2017'de engelli raporunu almışsın. Nisan 2017'de de raporunla birlikte vakfa 2022 aylığı için başvurmuşsun. aynı gün başvuru formunu imzalamışsın ve sana başvuru alındı belgesi verilmiş.
eger boyle olduysa her şey, aylık başvuru tarihin nisan, aylık başlangıç tarihin de 1 Mayıs'tır. rapor oranın da % 51

sana 1 Mayıs'tan 1 Eylül'e kadar birikmiş ödeme olarak 1461,74 TL ,
eylül dönemi aylığı olarak da 1132, 98 TL
toplam olarak sana Eylül'de 2594,72 TL ödenecek.

Hayırlı olsun hemşehrim gökhan rahatsızlıkların neydi de oranın bu şekilde oldu bende beklemedeyim % 50 ile bende işitme kaybı astım tansiyon alopecia bulunmakta tekrardan hayırlı olsun...

3/13 de %51 rapor aldım onaylandı

%51 raporum onaylandı 2002 yasasından yararlanıyormuşum 9 ayda nekadar wngelli aylıgı alabilirim ve %51 sgk ya raporumu işletdi işci bulma kurumunda %51le işkur bana iş bulurmu acıklama lütfen ve 9 ayda toplam kac tl alırım acil acıklama yardımı lütfen

gökhankarademir yukarıdaki mesajımda Eylül'de ne kadar alacağını yazmışım. işkur kaydın prosedür gereği yapılıyor. iş olursa ararlar tabi. senin takibine bağlı.

Kalem

Merhabalar bu konuda benimde bir sorum olacaktı yaklaşık 10 ay önce başvurdum ne kadar alırım 20 yaşındayım bügün annem bakıcıyı aldını söyledi 927 tl diğer benim 3 aylım sonra yatacak demişler

@Adem Temiz 10 ay önce 2022 aylığına mı başvurdun? 10 ayda 2022 aylığının baglanmaması imkansız.

sen 2022 aylığına başvurduktan sonra 2022 aylık başvurun reddedildi mi?

yanlışın var. evde bakım aylığı ilk altı ay için 960,58 TL idi. bu aydan itibaren de 1027,06 TL. 927 TL gibi bir ödeme yok.

@Kalem

Abla Valla ben bilmyorum annem ilğinlendi o konu ile annemde bilmez fazla okuması yazması yok eve geldiler sadece durumuma baktılar gittiler

bana paranız yatar dediler 3 aya felan ama yeni yattı ama sadece bakıcı anneminki 960 tl'Dir o annem bilememiştir benim 3 aylğımda daha yatmadı sonra yatakcak demişler

@Adem Temiz ablacım evde bakım aylıklarıyla aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğü ilgileniyor.

2022 aylıklarıyla da kaymakamlıkta bulunan vakıf(SYDV) ilgileniyor.

2022 aylığı için yarın alo 144'ü ara bilgi al. T.C. kimlik numaranı söyle durumuna baksınlar. 2022 aylığı başvuru tarihini öğren muhakak. başvurulmuşsa aylığın onaylanıp onaylanmadığını sor ve gelişmelerden beni haberdar et.

Kalem tamam abla Allah razı olsun yarın ögrenir özel mesaj ile seni haberdar ederim çok sağol

%40 torbakesesi daralma raporu %60 lomberk bel kırıgı kayması var bel kayma raporum beklemedeyim ve ayakta gücsüzlük

tşk sagolun

gökhankarademir yazdıklarından bir şey anlayamadım. 2022 aylığıyla ne alakası var? öğrenmek istediğin tam olarak nedir?

slm tam 1 aysonra engelli aylıgı alcam ne edevlet den görebiliyorum nede eve postacı odeme planı getirmedi normalde nekadar alcam vesaire dokumanın acık adresime yolanması gerekmi yormu acaba acil cevap

bana toplam 2.240 tl yatmış toplam olarak sana Eylül'de 2594,72 TL ödenecek. demiştinizde neden 2.594.72 degil sizce 6 aylık toplu yatacaktıda

@gökhankarademir benim hesabım doğru. sen bana nisan'da baş vurduğunu söyledin. başvuru tarihin nisan olunca aylık başlangıç tarihin de 1 mayıs olur. mayıs + haziran dönemi ve eylül dönemi toplam olarak 2594,72 TL eder.

ama e-devlette ödeme olarak 2240 TL yazıyormuş. O 2240 Tl değil 2241,51 TL'dir

buna göre senin başvuru tarihini mayıs almışlar. yani sen vakfa raporunla birlikte mayıs'ta bavurmuşsun. bu durumda aylık başlangıç tarihin de 1 haziran olmuş. böylece sana 1 haziran'dan itibaren toplam 2241,51 TL ödeme yapılmış.

mayıs ayını da ekle buna :
2241,51 + 353,21 = 2594,72 Tl eder.

sana mayıs ayının ödemesi yapılmamış. sebebi de senin mayıs'ta baş vurman. mayıs ta başvurunca aylık başlangıç tarihin 1 haziran oluyor çünkü.

ben sana ısrarla nisan'da raporunla birlikte vakfa başvurdun di mi dedim. nisan dedin durdun.

ama hakikaten raporunla birlikte nisan'da başvurduysan sana eksik ödeme yapılmış demektir.

e-devlete bak bi. başvuru tarihi olarak ne yazıyor?

2022 Yardımı Grubu
Yardım Türü Yardımın Fayda Sahibi Yardımın Hak Sahibi Başvuru Tarihi Son Ödeme Tarihi Son Ödeme Miktarı Son Ödemenin Durumu Yardımın Durumu Toplam Ödeme Tutarı Vakıf Bilgisi
Engelli Aylığı GÖKHAN KARADEMİR - 2*******4 GÖKHAN KARADEMİR - 2*******4 24/05/2017 2.241,51 TL ödemeniz hazırdır Devam Ediyor - ERZİN -HATAY İSALI MAHALLESİ GAFFAR OKKAN CADDESİ. HÜKÜMET KONAĞI ZEMİN KAT NO.1 31960 ERZİN HATAY Tel not benim rapor tarihim 14.03.2017 dir

@gökhankarademir evet ablası senin başvuru tarihin e-devlette 24.05.2017 yazıyor.

sen bana nisan demiştin oysa. e-devlette ise başvuru tarihin mayıs görünüyor.

başvuru tarihin mayıs olunca aylık başlangıç tarihin de 1 haziran oluyor. bu durumda sana 1 haziran'dan itibaren toplam 2241,51 TL ödeme yapılmış.

yukarıdaki mesajımda anlattım bunları sana. başvuru tarihini sen yanlış söylemişsin. bu durumda sana yapılan ödemede yanlışlık yok.

Üst Alt