Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aylığına kaç kez başvuru hakkımız var? Mağdurken mağdur oldum yine!

AURANUS

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
3 yıldır engelli maaşı alıyordum .bu yıl yine raporum %46 ile yenilendi . Tekrar engelli aylığımı almak için raporumla geçen hafta başvurumu yaptım ssyd vakfına ve bugün SMS ile redd yanıtı geldi.. eve geldik dediler üst üste gelen olmadı.telefonla arayıp soru sordular.3 ayda bir yardım talebimi de 1 senedir hep savsaklayıp ya red verdiler yada atlattılar.en sonunda engelli maaş başvurumada aynısını yaptılar..benim engel oranım aynı olduğu halde yeni rapor aldığım halde neden böyle oldu aynı durumu yaşayan oldu mu ??? bu ilk sorum—2.sorum 2 kez engelli maaş başvurusu red gelen bir daha asla başvuru hakkı elde edemez diye bir şey duydum bu doğrumu ,engellilerin 2 den fazla maaş başvuru hakkı yok mu kanunen ??? yoksa yanlış başka bir şeyle alakalı bilgimiydi bu ? doğrusunu bilen yazarsa ben tekrar Başvurumu yapıp hakkımı arayacağım.dilekçelerimi şikayetlerimi engelli bir vatandaş olarak cimere ileteceğim..Engelli hakları ile ilgili kanunlar değişti yasalar değişti dediler Değişen şeyler var mı ??? Rahatsız olduğum için takip edemedim medyayı. %46 Engelim psikiyatrik ve işitme Rahatsızlıkları için bu arada...

AURANUS
şubatda başvur yaptın gelirin yüzünden kabul edılmedı.işinkötuye gettı gelrın azaldı ve gelrı şartın tuttu başvuru edersın kısaca kanunen bildirilen şartlar uygunsa sayısız başvuru edersın hatta şartın tuttugu halde red eden görevlılerı şikayette edersın.gerçekten şartların tutuyorsa başvurnu et raddedilirse ordakı görevlılere gerekcesını sor ve şikayet edecegınzı söyle

-mka

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim..benim tek gelirim zaten engelli maaşı idi başka yok. Geldik dedikleri günlerde ben zaten başvurumu yapmıştım ve ben eve gitmeden gelmeleri imkansız 4:30 da eve dönüyordum çünkü.memur eve gelecekler sonra maaş için SMS gelecek dedi.ne zaman gelirler dedim önümüzdeki hafta dedi,ben zaten Perşembe günü başvuru yaptım,Cuma evde idim.hafta içi ise geldik zili çaldık üst üste iki gün evde yoktunuz dedi arayan kişi ve soruları telefonda sordu.hangi günler geldiğiniz dediğimde Perşembe cuma dediler ki yalan söyledikleri açık.gişe deki memur başka salladı ,,geldik deyip yoktunuz diyen ayrı Salladı.sonra ses çıkmayınca aranan numaradan vakfı aradım ne zaman sonuç belli olur SMS gelmedi henüz diye,belli olmaz 1 hafta,3 hafta .1 ay bile sürer dedi ama ertesi gün sms de red yanıtı geldi..Peşine düşmeyince sallamıyorlar onu gördüm ben ve kaymakama çıkacağım.cimere şikayet edeceğim belgelerimle...insan yerine koymuyorlar engellileri ve azarlayıp başlarından atıyorlar..bilgisi ve kimsesi olmayanda yakasına küsüp hakkını arayıp alamıyor...ayni muameleyi gören arkadaşlar internet üzerinden cimere yani Cumhurbaşkanığı bilgi işlem merkezine şikayet ve maruzzatlarını yazsınlar..devletin vatandaşlarına hak tanıdığı hakların üşgüzarlık yapıp önünü kesmesinler..bu nedir yaa ceplerinden veriyorlar sanki 😡

Başvuru yaptığınızda 2022 maaşı red etmelerinin sebebini sordunuzmu ?

Son düzenleme:
(ben)

kaymakama çıktım görüştüm dediğim gibi red gelmesinin nedenini öğrendim hata düzeltildi. hata şu imiş annemle birlikte sağlık ocaüıan gitmiştik benim kayıtlı olduğum yere ,aile hekimi emekli olmuş gitmişti bende mevcut dr lardan birini seçtim annmde tansiyon ilacı için kontrol yaptırdı (tansiyon ölcümü) ve yeni hekim bizi birlikte yaşıyor zannedip beni kaydederken annemi de benim yanımda zannetmiş sisteme beraber kaydetmiş hataen .kaymakama çıkınca kaymakam bey sağolsun bizzat aradı kurumu ve ilgilendiler hata da düzeltildi şükür. sonraki başvurum da sonuç kabul edildi. yani anlık bir hata dikkatsizlik nelere sebep oluyordu. hadi ben peşine düştüm kaymakama kadar çıktım ya sağlık durumu buna el vermeyenler ne yapsın,güç bela mecburen hasta yatağımdan çıkıp saatlerce kaymakamın kapısında görüşmeyi bekledim.dediğim gibi ya sağlık durumu el vermeyenler ne olacak vardır bir sürü böyle mağduriyet yaşayanlar .

Üst Alt