Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aylığının yanı sıra evde bakım maaşı da alabilir miyim?

alikarabulut

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İyi günler...

1996'dan bu yana, 25 yıldır %98 engelli omurilik felçlisiyim. Annem emekli öğretmen, babam ise Bağ-Kur emeklisi idi. Bu güne dek ne engelli maaşı, ne evde bakım, ne de başka herhangi bir parasal yardım ya da aylık hiç almadık. Şimdi babamı kaybettik; sâdece annemin emekli maaşı var ve gelire ihtiyacım var. Engelli maaşı alabilirim, anladım. Peki hem engelli aylığı, hem babamın vefatı dolayısıyla ölüm/yetim aylığı alabilir miyim? Yahut engelli aylığının yanında evde bakım maaşı alabilir miyiz? Yahut bir başka deyişle, engelli maaşının yanısıra, devletten bir başka parasal yardım alabilir miyim? Teşekkür ediyorum...

alikarabulut
ben hem yetım hem ebm alıom.raporun ısterse 100 de 100 olsun tam bagımlı yazmazsa ebm baglanamz .2 kişi oldgunuz içinde 2022 de baglanmaz
kısaca sızın ne 2022 ne de ebm alma gıbı bi durumunuz görunmuo.2022 ye geliriniz tutmaz.ebm yede gelrınız tutmaz bence çünkü emeklı öğrt olan annenız nerden baksanz 3500 den az almıodur buna babnızdan dolayı dul maaşınıda eklersek hatta eklemesek bıle başka heç bi gelrınıze olmasa ebmde gelırınız engel olur baglanmaz. 2022 de kişi başı gelrı 850 ,ebm de 1700 tl malesef size engellı maaşları baglanmaz geriye sadece babanızdan yetım maaşı baglanabılır.

not: evde 2 kişi varsınz kabul ederke gecerlı yazdıklarım 3 kişi isenız ve tam bagımlı raprounuz olursa babanzıdan kalacak yetım maası ve varsa dıger gelırlerınzıe baglı olarak ebm baglanabılır.haneye gıren adı ne olursa olsun tum gelırlerı toplayıp hanedekı kişi sayısına bölün cıkan sonuc 1700 den az ise ebm baglanır yoksa baglanmaz.2022 olmayacagı için hesap etmıom

Üst Alt