Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aylığıyla birlikte yetim aylığı da alabilir miyim?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
slm ben yuzde 52 engelliyim ve ben hem engelli hemde ölen babamın emekli maasını yetim aylıgını alablrmiyim

alime pullu

2022 ve yetimide aynı anda alabilirsiniz ama yetım maaşınız 609 liradan çok ise alamazsınız
siz yetim maşı alırken raporunuz ağır engellı evet işaretli ise bakıcınız size baktıgı için ebm yı alır
ben yetım maaşı alıom ebmyıde alıyom

tşk verdiğiniz bilgiler içinablam alıyor zaden ikimize pay ederler sanırımoda 400 tl düşerve agır engell değilim

alime pullu
payınıza düşecek 400 liranın harıcınde bi başka gelrınız yoksa 2022 de bağlanır.kirada ıkamet edıosanız emsal kıra bedelı gelrıden düşülür

+çok tşk ama400 yetim aylıgın üzerini eklerler deniyor dogrumudur yada 2022 maaşı kesilir deniyor ne kadar dogru hangisi dogru 488. 2022 den alıyorum 400 babadan alırmıyım yoksa üzerine sadece 88 mi ekleniyor

alime pullu

eklenmez.diyelimki yetim maaşı baglandı 2022 maaşı kesıldı.hemen yenıdn 2022 ye başvurusunuz ve tek gelrınız o yetım maaşı olan 400 lıra 2022 gelrı sınırı olan 609 liradan az oldugu için eger kesılırse kı kesılmez 2022 maaşı yeniden bağlanır kaldıgı yerden devam eder almaya devam edersınz kısaca 2022 maaşınıza bişi olmaz

bu cevap hanede tek kaldıgnız için ve kira ödemedıgnız varsayılarak verilen bi cevaptır
evde sizden başkalarıda varsa bu kez onlarında herne ad adı altında olursa olsun gelirlerı hesaplamaya dahıl edılır kırada iseniz emsal kıra bedeli gelriden düşer.kiralar 2022 maaşında bir avantajdır

-mka

2022 aylığı ile ilgili verdiğin bilgiler yanlış.

alime pullu

yetim aylığı aldığında 2022 aylığı kesilir. yetim aylığı alıyorken 2022 aylığı kesinlikle baglanmaz.
hane gelirine de bakılmaz. isterse hane geliri sınırın altında olsun, isterse hanede senin aldığın yetim aylığından başka gelir olmasın, hiç fark etmez, yetim aylığı alıyorken 2022 aylığı alman imkansız. yetim aylığı alıyorken 2022 aylığı başvurun bile alınmaz, 2022 aylığı alıyorken yetim aylığı baglanırsa aldığın 2022 aylığı kesilir.
kısacası yetim aylığı ile 2022 aylığını birlikte almanın yolu yok. böyle bir şey mümkün değil.

Ancak, aldığın yetim aylığı miktarı,
rapor oranına göre alabileceğin 2022 aylığı miktarından düşükse,
yetim aylığı aldığın SGK müdürlüğüne gidip,
aldığın yetim aylığını, alabileceğin 2022 aylığı miktarı seviyesine yükseltme talebinde bulunabilirsin.
bu durumda, aldığın yetim aylığın, rapor oranına göre alabileceğin 2022 aylığı seviyesine yükseltilir.

Örnek:
yetim aylığın 400 TL
rapor oranın %70 ve üstü.
bu rapor oranına göre alabileceğin 2022 aylığı miktarı: 720,33 TL

aldığın yetim aylığı alabileceğin 2022 aylığından düşük olduğundan,
SGK'ya başvurman halinde, aldığın yetim aylığı 400 TL'den 720,33 TL'ye yükseltilir.

Ama yetim aylığı alabileceğin 2022 aylığından fazla ise yükseltme yapılmaz.

tşk yuzde 52 rapor ve 488 aldıgım yetim aylıgımda 400 tl ben ikisinide birlikde alabilirmiyim acaba yada 2022 maası yüksekse sadece 2022 maası seviyesiemi yükseltilir

alime pullu
Yukarıda uzun uzun anlattım. tekrar yazayım.

şu an 2022 aylığı alıyorsan ve yetim aylığı için başvurduysan:
yetim aylığı baglanınca 2022 aylığın kesilir.

yetim aylığı alıyorken 2022 aylığı alamazsın.

hem 2022 aylığı hem de yetim aylığı olmak üzere ikisini aynı anda alamazsın.

rapor oranın %52 olduguna göre alabileceğin 2022 aylığı 480,22 TL

yetim aylığı 400 TL ise,

yetim aylığın 480,22 TL'ye yükseltilir. Bunun için yetim aylığı aldığın SGK müdürlüğüne başvurman gerekir.

ama yetim aylığın 480,22 TL ve üstü ise yetim aylığın yükseltilmez.

bunu yazdıktan sonra yine yazayım.

yetim aylığı ve 2022 aylığını birlikte alman mümkün değil.

2022 aylığı alanlar yetim aylığı almaya başlarsa 2022 aylığı kesilir ve yetim aylığı aldığı sürece asla 2022 aylığı baglanmaz.

Kalem
ben hem ebm hem yetım aldıgm için aklım ebmye gıtmıs 2022 yazdıgı halde dalgınlıgıma gelmış cevabı o yüzden o yönde verdım.yanlış bilgi için önce alime pullu den sonrada konuyu okuyan benzer durumdakı arkadaşlardan özür dilerim sizede düzeltme yaptıgınız için teşk ederm

-mka
asıl ben teşekkür ederim hemşo. bildiklerini paylaşmak için elinden geleni yapıyorsun. mesajları okuyup gitmek yerine bildiklerini paylaşmayı tercih ediyorsun.

hepimiz hata yaparız. dalgınlıkla yanlış yazarız, yanlış anlarız, yanlış anlatırız hatta başka konuyla karıştırırız. bu hepimizin başına gelir.
ama forumun güzelliği de burada. birbirimizi tamamlıyoruz. hata yaptıysak, birbirimizin hatasını düzeltiyoruz.

yazılarımız ortada apaçık duruyor. yanlışımız varsa birileri de gelir düzeltir.

"biz" olmanın güzelliği burada işte.

Kalem

bu güzel mesajın için tekrar tekrar teşekkür ederım hemşo.

Üst Alt