Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aylılığına başvurucam. Bağlanırsa ilk ödemeyi ne zaman alırım?

Gs3434

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
0
ben engelli aylığını başvurucam bir kaç gün içinde. sanırım belli aylar da ödeme yapılıyormuş. diyelim ki başvurum kabul edildi ve maaş ocak ayı başında baglandı. ödemeyi ne zaman alıcam. aralık ayında ödeme yapılacak mış diger ödeme mart ayında bildigim kadarıyla yani sormak istedigim. mart ayına kadar bekliycekmiyim maaş için bekledigim günlerin parası verilecek mi? bu konuda bilgisi olan varsa ayrıntılı bilgi verirse cok iyi olur

slm elsina öncelikle günaydın dilerim herşey gönlünce olur.
eğer engelli aylığına bağlanırsan diyelimki müracat ettin aralık ayında raporlardı resmi yazıydı yazışmalardı derken iki veya üç ay geçer daha önceden böyleydi müracatın ne zaman aralık martta aralıkocak ve şubatın aylığını toptan verirler

elsina.92
daha başvuru yapmamışsınız. başvurdugunuz takdirde Aralık dönem aylığına yetişmeniz mümkün değil. ilk ödemenizi ve birikmiş ödemenizi ancak Mart döneminde alabilirsiniz.
bu ay vakfa başvurdugunuz takdirde 1 Aralık'tan 1 Mart'a kadar birikmişinizi ve mart dönem maaşınızı toplu olarak Mart'ta alırsınız.

aylık başlangıç tarihi Vakfa başvurdugunuz tarihi takip eden ilk aybaşıdır. siz bu ay başvurdugunuzda aylık başlangıç tarihiniz 1 Aralık olur. 1 Mart'a kadar olan birikmişiniz mart dönem aylıgıyla birlikte toplu ödenir.

Merhebalar benim suan üzerime kayıtlı bir araba var kasko bedeli 17000 tl bir tanede motorsiklet onun değeride 200tl yazıldı şuan çalışmıyorum ve tek kalıyorum evde her hangi bir gelirim yok bu şartlar altında 2022 engelli maaşına müracat etsem aylık bağlanırmı

cemal1453
daha önceden 2022 aylıgı ile ilgili 2 başlık açmıştın. toki'den ev taksidi ödüyordun ev işi noldu? yanında biri vardı ve ailesi yardım ediyordu size gitti mi o kişi? şu an geçimini ne ile sağlıyorsun?

eger hiç gelirin yoksa araçlar muhtaçlıgına engel değil. ama başka gelir varsa durum değişir tabi. sen en iyisi vakfa git başvurunu yap bence.

o bayan ingiltereye döndü evin borcunu kardeşim destek olacak bir süre şimdilik her hangi bir gelir kaynağim yok bu döneme kadar yaptığım trafik kazası sonrası aldığım bir miktar para ile geldik yanımdaki bayan 30 mayısta ingiletereye dönmemek üzere gitti zaten üzerime olan arabada tazminattan gelen para ile almıştım öyle görülyorki yakın bir dönemde onuda satmak zorundayım

Üst Alt