Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli B ehliyetim var ama kısıtlama kodu yok. ÖTV'siz araba alabilir miyim?

encin1907

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Engelli B sınıfı ehliyetim var. Özel tertibatlı araç kullanabilir raporu aldım. Bu raporla ötvsiz araç alınır mı ? Engelli ehliyetinde tertibat gerektiren bir kod yok.

raporunuzu yeni aldıysanız "Özel tertibatlı araç kullanabilir" yazdığını sanmıyorum.

yeni raporlarda ötv muafiyeti için "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanabilir" açıklamasının olması gerekiyor.

Sizin engeliniz nedir tam olarak onu yazarsanız duruma bakalım.

Sol kalca hareket kisitliligi ve moniküler. Sol bacak hareket kisitliligi.

peki şimdi de elinizde ki engelli b ehliyetinde ki kısıtlama kodlarını yazarmısın mesela 10.2 var mı veya 78 kodu

çünkü senin otamatik vites kullanman zorunlu olacak sol tarafta engel olduğu için

Uzman hekim sol bacak kisitli yazdi. Ancak ehliyet komisyonu o kodları yazmadi. Itiraz mı edeyim acaba

encin1907
yok itiraz etme, öncelikle raporunu ve ehliyetini alıp vergi dairesine gidip göster. Ötv muafiyetinden yararlanabilirmiyim bu rapor ile diye sor. Onlar olmaz derse itiraz et.

Aynı durum bendede var ehliyetim b ticari araç kullanamassın demişlerdi şimdi rapor yeniledim hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması uygundur yazıyor benim ne yapmam gerekir

Engelli ehliyetin varsa ve sağlik kurulu raporunda sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması uygundur yazıyorsa vergi mahkesi dava açıyorsun. Kazanır mısın kesin bir şey yok

Şimdi b sınıfı ehliyetim var 102 den basla kod yok yeni ehliyet alırsam kotlu bu seferde olmazsa ehliyetim den olacam bu seferd b ehliyetim den olacam ne yapmamı önerirsiniz

Arif18

aslında forumda bu sorunun cevabı çok var yüzlerce kez paylaşılmıştır. Biraz araştırmacı olmakda fayda var.

Şimdi gittiğiniz hastanenin heyeti size bir rapor vermiş ve rapordada "hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması uygundur" yazıyor.

Öncelikle nedir bu hareket ettirici aksam onu bilelim.

ÖTV tebliğine göre araçda 3 adet hareket ettirici aksam var Bunlar;

Gaz
Fren
Debriyaj

bunların haricinde araçtaki hiç bir şeyi hareket ettirici aksamdan saymıyor.

Şimdi sizin rapor diyor ki gaz, fren, debriyaj bunlardan birinde tertibat yapacaksın aracı öyle kullanacaksın.

Peki hangi aksama hangi tertibat yapılacak ? İşte yeni bir soru daha.

İşte bunuda bulunduğunuz ilde ki İl Sağlık Müdürlüğünde bulunan komisyon karar verecek ve size yeni bir rapor verecekler. Bu raporda hangi aksam da nasıl bir terbitat değişikliği yapacağınız yazıyor olacak.

İl Sağlık Müdürlüğünde bulunan komisyondan alacağınız rapor ile birliktede de nüfus müdürlüğüne gidip ehliyetinizi yeniliyorsunuz.

Gelelim ötv muafiyetine, ötv muafiyeti gelinen şu aşamada % 90'nın altında engeli olanlar için sadece ortapedik engeli olanlara uygulanıyor. Eğer engeliniz ortapedik ise ve raporlarınızda yukarıdaki gibi uygun bir şekilde alınmışsa ise ötv muafiyetinden de yararlanabilirsiniz.

Üst Alt