Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli B sınıfı ehliyet almak için il sağlık müdürlüğüne mi gideceğim?

Fenerli-13

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
89 engelli raporum var ehliyet almak için sürücü kursuna sordum. Engelli raporunuz olduğu için il sağlık müdürlüğüne gidip komisyona girip tertibat kodunu yazdıracaksınız dedi şimdi ben hastaneye gitmeyecekmiyim ? İl sağlık müdürlüğüne mi gideceğim

Yani ehliyet almak için hastaneye gitmiyor muyuz il sağlık müdürlüğünde mi ehliyet için sağlık raporu alıyoruz

Merhaba,

Kısaca geçtiğim süreci anlatayım sana . Öncelikle aile hekimliğine gidip başvuruda bulunuyorsun. Engelli raporun ve varsa epikriz raporunda yanında bulunsun. Daha sonra ortopedi , göz ve hastalığının alanı olan doktorlara muayene oluyorsun. Tüm bu işlemler bittikten sonra aynı hastanede heyete giriyorsun ve sürücü olabilir onayı çıkarsa raporun karşıya gidiyor. Bazı arkadaşlar ben elden götürdüm demiş ama benimki kargo ile gönderildi.

Bir süre bekledim arayan olmayınca ben aradım ve şu gün gelebilirsiniz dediler. Zeytinburnuna gittim ve oradada heyete girdim sonucu 5 dakika içinde veriyorlar . Olur , olamaz veya tertibat kodları yazılıp veriliyor. O belge ile kursa başvurabilirsin.

Zor ve uzun bir iş . Şimdiden kolay gelsin

[FONT=sans-serif]@[/FONT]Joizazaa
%89 Oranlı engellik yeterli değil sadece ortapedik engelli olmanız gerek oran önemli değil.Ayrıca Manüel araç kullanamıyanlar için.

Engelli ehliyeti alırken prosedür nasıl işliyor

Arkadaşlar ben engelli ehliyeti alacağım işlemleri nasıl başlatacağım bilmiyorum 89 ortopedik engelliyim , sürücü kursuna soruyorum il sağlık müdürlüğüne git hastaneye gitmene gerek yok komisyona gireceksin engelli raporunun üstüne ehliyet alacaksın diyor. hastaneye gidiyorum bana sağlık ocağına git oradan seni buraya sevk edecekler bizde seni il sağlık müdürlüğüne sevk edeceğiz diyor. sağlık ocağına gidiyorum il sağlık müdürlüğüne gideceksin oradan bir belge alıp buraya geleceksin diyor. Şimdi ben nereden başlayacağım süreç nasıl işleyecek . Bilem bir arkadaşımız detaylı anlatabilir m?

Fenerli-13

uzman hekim (istersen öncesinde aile hekimine gidip ondan uzman hekime sevk alabilirsin) -> il sağlık komisyonu -> (ilk kez sürücü belgesi alınacaksa) sürücü kursu -> nüfus müdürlüğü

Üst Alt