Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli bakım evlerine nasıl yerleşebilirim?

Ölumleyasamarasi

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben daha 10 aylik engelli bireyim. Resmi olarak henüz engelli raporum yok. Evli ve iki çocuk sahibi biriyim. Çocuklar küçük . Eşime ve anne babaya yük olmak istemiyorum hoş bakmak isteyen de yok herkes kaçmak istiyor bende herkes kendi yoluna diyerek bakım evlerini araştırmaya başladım kimseye yük olmak istemiyorum. Benden kurtulmaları gerek. Ama nereye nasıl başvuru yapılır hic bilgim yok. Kendim sağlık personeliydim bu gidişle malulluk alırsam kendi gelirim devam etmiş olur inşallah.bu engelli bakim evleri konusunda yol yordam istiyorum

Ölumleyasamarasi
öncelikle çok geçmiş olsun her şey bizim için kimin ne olacağı belli olmaz 1 dk sonra bakın ben ms hastasıydım eşim üzülüyor bana bir şey olacak diye sonra eşim bir kaza sonucu ayağını kırdı ve emboli atması sonucu 2,5 yıl bitkisel hayatta kaldı. ben terk etmedim ilk önce insan olarak sonra çocuğumun annesi tabi bu biraz vicdan meselesi iyi zamanda herkes yanında önemli olan kötü zaman bakımevleri ile ilgili az buçuk bilgi verim genelde ücretli bakım evleri bakıyor resmi kurumlar kimsesi olmaması lazım kardeş eş öyle almıyorlar. ücretli olanlarda fiyatları bulunduğu ile göre değişiyor ama onlarda çok yükseldi fiyatları 4 5 bin gibi rakamlardan başlıyor. yanılmıyorsam e devletten bakımevi başvurusu yapılıyor oraya bir bakın isterseniz ama gönül isterki eşiniz çocuklarınızla olun.

Teşekkür ederim cevap için. Kimsem var ama yok annem bizzat dedi ölene kadar sana bakamam başının çaresine bak diye. Eşimde belli etmek istemesede hergun öf pöf yapmaya başladı. Demem o ki herkese yük oldum vücut saglamken herkes yanındaymış böyle kalınca herkes kaçacak delik arıyor. Hatta yerlesirsem hattimi filan degisip herkesle irtibatı kesmek istiyorum sadece çocukların resmini videosunu almam için eşimle irtibat halinde olmayı düşünüyorum. Ona da boşanma teklifini yaptım gerçi bakalım ne olur ne biter hayırlısı

Buna benzer bir konu ben de açmıştım. Bakım evlerinde yaşam nasıl orada yaşayan birinden öğrenebilsek keşke. Size sonuna kadar katılıyorum. Sürekli yüzünüze karşı söylenen sözler/ bakışlar. Anne baba eş kardeş evlat kim olursa olsun bakmak istemiyorlar. Psikolojik şiddete maruz kalıyoruz. Tabii şiddetin her türlüsünü yaşayanlar da ayrı bir konu. Bakım evleri için evde bakım maaşı gibi bir ödenek var sanırım. Ama bu ücret özel bakım evlerine veriliyor mu bilmiyorum. Bir de evde yalnız kalabilecek durumda olan kişilere haftada 3 kez bakıcı gelme durumu, yemek, temizlik ve tamirat işleri ile ilgilenildiğini okumuştum. Belediyelerin de yemek temizlik hizmetleri oluyor. Sizin durumunuza uyar mı bilmiyorum ama bilgi olarak paylaşıyorum.

Yok malesef kasılmam çok fazla yardımsız tak bile yapamıyorum haftada 3 kez işi bana sıkıntı olur kesin. Bugün birileri beni cin çarptığını 2 haftada ayağa kaldıracağını söyledi:D bakalım 2 haftaya oldu oldu yoksa bakım evi şapşart :)) Allah hepimizin yardımcısı olsun elden ayaktan düşürüp rezil muhtaç ettirmesin

Ölumleyasamarasi

Tamam 2 hafta sonra dolandırıldım diyede başlık açarsın :D, cin kaçmıştır ;), dikkat et cin çıkarmayı farklı yapıyorlar :D

Öyle şeylere kaptıracak paranız varsa eve bakıcı tutun daha iyi. Denize düşen yılana sarılır misali boğazına yapışır bu istismarcılar. Kendi duanızı kendiniz edin bilimden uzaklaşmayın. 🙂

Rabbim kimseyi düşürmesin,anne baba kardeş eş hepsi yalan vallahi !! Bende omurilik felçli oldum yıllar geçti ama hep minnet ...

Başkasına muhtaç olmak zordur..
Anne baba kardeş kim olursa olsun an gelir bıkar,yorulur,usanır..
ALLAH ım kimseye muhtaç etmesin..
Minnet etmekten bıktım...
Sürekli masum kalmaktan, sürekli muhtaç olmaktan, herşeyi yapamamaktan, minnet duymaktan vs... Bıktım bıktım..

Tevekkül edin arkadaşlar bende ara sıra zoruma giden sözler duyuyorum ama sonra kendimi onların yerine koyuyorum hak veriyorum tabiki insan hep hoş söz işitmek ister ama onlarda insan bizle beraber onlarda yıpranıyor yaşlandıkça onlarında hastalıkları artıyor bize bakmaktan sebep bakacak kimseniz varsa sabır edin Allah'a güvenin o kimseye kaldıramayacağı yük yüklemez belki bizim bugün şer gördüğümüz şeyler hayrımızadır.

Engelli Bakımevi Şartları Nelerdir ?

Engelli Bakımevleri nasıldır ? Psikiatrik engellilerde kabul ediliyor mu ? Yaş şartı var mı varsa kaçtır ?

Tam senin yerin özellikle psikiyatrik hastalığı olanı aliyorlar

Huzur evi farklı oluyor
a) Huzurevlerine kabul koşulları : l)60 yaş ve üzeri yaşlarda olmak, 2)Kendi gereksinimlerini karşılamasını engelleyici bir rahatsızlığı bulunmamak yeme, içme, banyo, tuvalet ve bunun gibi günlük yaşam etkinliklerini bağımsız olarak yapabilecek durumda olmak, 3)Ruh sağlığı yerinde olmak, 4)Bulaşıcı hastalığı olmamak,

(Gölge) özellikle psikiyatrik hastalığı olanları mı alıyorlar ? İyiymiş öyleyse :) Yaş şartı falan var mı ?

Devlet Ödeneği ile Kabul Şartları
Ödeneği devlet (AÇSHB) tarafından ödenen kişiler için başvuru şekli;

1- Sağlık Kurulu Raporu

Tam Bağımlı olması şartı bulunmaktadır.
Devlet Hastanelerinin Sağlık Kurulu Polikliniğinden alınmalı.
2- Engelli bireyin yaşadığı evdeki gelir toplamının kişi sayısına bölünmesi sonucu oluşan kişi başı gelirin, asgari ücretin 3/2 sinden az olması gerekmektedir. Yani ailedeki kişi başı gelirin 1402TL’den az olması gerekir. (Örneğin; Engelli bireyin kaldığı evde 3 kişi yaşamaktaysa, 2 kişinin resmi olarak maaşı ya da geliri varsa ve maaş ve gelirlerin toplamı 4000 TL ise; örnek verilen ailedeki kişi başı gelir 4000/3=1333 TL’dir. Yani 1402 TL’den az olduğu için kişi başı gelir (1333TL) bu şartlardaki bir engelli diğer şartları da taşıyorsa ödeneği devlet tarafından karşılanabilir.)

Bu şartları taşıyan ailenin aşağıda yazılı olan belgeler ile birlikte bulunduğu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl/İlçe Müdürlüğü’ne başvurması gerekmektedir.

Devlet Hastası Kabulü için Gerekli Evraklar

1- Sağlık Kurulu Raporu (Tam Bağımlı olması şarttır.)

2- Vasilik kararı (Eğer yeni başvurulacaksa ya da yeni başvurulduysa Adliyeden alınacak “Tevzi Formu” )

3- Engellinin yaşadığı yerin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl/İlçe Müdürlüğü’ne yazılacak dilekçe. (Dilekçede Kurumumuzun adının belirtilmesi şarttır. Yani “Engellimi Isparta ilindeki Özel Gardenya Bakım Merkezine yerleştirmek istiyorum” yazılması gerekmektedir.)

4- Bu evraklar bağlı bulundukları ilçe kaymakamlığın içindeki Sosyal Hizmet Uzmanlarının yatılı bakım servisine, vasisi tarafından yönlendirilecektir

(Gölge) tam bağımlı olması şartı falan arıyor eğer öyleyse nasıl özellikle psikiyatrik hastaları kabul ediyor o zaman engel oranım 74 ancak ben bağımlı falan değilim nasıl olacak ?

Özel Ödenek ile Kabul Şartları
Ödeneği kendisi/ailesi tarafından ödenen kişiler için başvuru şekli;

1- Sağlık Kurulu Raporu

Tam Bağımlı olma şartı bulunmamaktadır.
Devlet Hastanelerinin Sağlık Kurulu Polikliniğinden alınmalı.
2- Ruhsal ve Zihinsel Engellilerde Vasi Kararı (Vasiliğe yeni başvuruldu/başvurulacak ise Vasi adayanın adliyeden “Tevzi Formu” alması ve bize getirmesi gerekmektedir.)

3- Hastanın ücret durumu istediği odaya ve engel durumuna bağlı olarak değişmektedir. Bu nedenle hasta yakınının ücret konusunda Sorumlu Müdür veya Kurucu Müdür ile görüşülmesi gerekmektedir.

Özel Ödenek ile Kabul için Gerekli Evraklar

1- Engelli yakının veya vasisinin Kuruma vereceği dilekçe,

2- Engelliye ait nüfus cüzdanı örneği,

3- Sağlık Kurulu Raporu

4- Engelliye ait 4 adet fotoğraf

şizofrenleri hiç bir yer kabul etmiyor yaşlanınca bakım evine giderim diyordum orada kabul etmiyor biz ne olacağız böyle

@emreden bakım evleri sadece şizofrenleri mi kabul etmiyor yoksa bütün psikolojik hastalığı olanları mı ? (Gölge) bakım evleri kabul ediyor psikiyatrik engellileri demiş .

Kabul ediyor bizim burda top gibi adamlar kalıyor Allah düşürmesin nazi kampından beter🤣🤣🤣🤣

Üst Alt