Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli bakım maaşımız zamlı olarak 1 ay gecikmeli yatıyor, bu normal mi?

EBRUL

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Engelli bakım maaşımız her yıl zam geldikten sonra 1 ay gecikmeli yatıyor.
Yani ocak ayının başında zam açıklanıyor fakat zamlı evde bakım maaşımız ocak ayında değil, şubat ayında yatıyor.
Yıllın yarısında yani haziran da da aynı durum oluyor.
bu normal mi, değil mi?
Böyle durum yaşayan başkaları da var mı?
Bilgisi olan varsa cevap verebilir mi lütfen?

@EBRUL

Evet, normal. Zamlı maaşlar bir sonraki ayın ödeme gününde ödeniyor. Yani ocak ayının maaşını bir sonraki ay olan şubatım ödeme gününde alıyorsunuz. Bu herkes için geçerli, sistem bu şekilde çalışıyor.

Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.
Peki neden sistem böyle bilginiz var mı ?
Yani emeklilerin yada diğer çalışanların böyle değil , bakım maaşında böyle bir durum gerçekleşiyor ? Furkan_81

EBRUL

Rica ederim.

İnanın bu durumu ben de bilmiyorum ama sistem bu şekilde.

EBRUL ocak ayın da aldığın bakım ödemesi,aralık ayına ait ödeme olduğu için zamsız alınıyor.Yani önce hastana bakıyorsun sonra ödemeni alıyorsun.Ocak maaşıda şubat ayında zamlı ödeniyor.

Emekli maaşları peki neden zamlı yatıyor onlar da aynı ayın maaşını alıyor ?

Furkan_81 . yıldırım1 .
Son olarak şunu sormak istiyorum sizlere.
Cevap verebilirsiniz sevinirim.
Engellilerin aldığın 3 aylık maaşında da bu durum geçerli mi ?

EBRUL evet engelli ödemeleri de şubat ayın da zamlı alıyor ve engelliler artık 3 aylık değil aylık alıyor.
EagLeTreee valla arkadaşım o kadar bilgiye vakıf değilim,onu da SGK bölümünde sorun.Niye size zamanın da veriliyor diye araştırın bi ))

Hizmet konu olduğunda her yerde böyledir, önce hizmet yapılır sonra ücreti alınır. Bakım hizmeti sonuçta

2022 maaşı veya evde bakım alanlar işçi maaşı gibi işçiler 1 ay çalıştık dan sonra alıyor Memurlar ise maaşını peşin alır. örneğin ben vakıflar genel müdürlüğünden maaş alıyorum memur durumu gibi bizim zamlı maaş yatıyor ocak maaşı zamlı verildi yani

Barda5

2022 engelli maaşını aylık olaraknormal alırsın.yani şubatda aldıgın 2022 şubat ayına ait 2022 maaşıdır.burda bu maaş memurlardakı gibi engellinin kendisine ödenir.ebmyi ise önce bakım (iş,hizmet)sonra maaş olarak alırsın.yıllardır sistem bu şekılde işliyo.çünkü burda maaş engelliye değil bakım edene ödenio

.mka
Ocak ayında geçen senenin maaşı verildi 2022 lire zamlı maaş ocak ayında başlar ama şu bat başında verirler işçi sistemi gibi ama memurlar ocak zammını ocak ayında aldılar şubat da değil yani sistem şudur memur maaşları peşin ödenir çalışmadan yani işçiler maaşını ay sonunda alır yani 1 ay çalıştık dan sonra burada konu maaşın kim tarafından alındığı değil yani 2022 zammı ay sonunda verilir vgm maaşı zam geldiği anda yani ocak ayı başında verilir farklar eklenir sonra .. yani 2002 maaşı ay sonunda vgm maaşı zamlı olarak zammın geldiği ay başında ödenir . işçi memur maaşı gibi düşün

Memurlar ve emekliler maaşlarını peşin alırlar. Önce parayı alırlar sonra çalışırlar. Engelli maaşlarıda öyledir. Ama zam ocak maaşına yetişmediği için aradaki zam farkı şubat ayında ödenir. Şubat ayında aldığımız maaşta ocak maaşından kalan zam farkıda vardır. Aynı şey temmuz zammında da geçerlidir. Farkı ağustos ayına eklenir. Evde bakım aylıkları ise işci maaşı gibi önce çalışılıp sonra maaş alınır. Ocak ta aldığımız maaş aralıkta hakkettiğimiz maaştır. O yüzden zamlı maaşı şubatta alırız. Şubatta aldığımız maaş ocak ayının maaşı olduğundan 2022 maaşında olduğu gibi fark eklenmez. Umarım açıklayabilmişimdir.

Üst Alt