Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli bakim parasi için başvuracağız. Gelirimiz uygun mudur?

Salih78190

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sizden bir ricam var soruma cevap verebilirmisiniz lutfen.

Benim annem 4senedir 100yüz yatalak engelli felç geçirdi heyet raporu var agir engelli yazili.
Babamin ve annemin emekli maaşlari var sanirim babamin 1500 annemin 1000 civari babamin kendi ustune 3daire 1dukkani 1arabasi ve 3arsasi var ama hiç birinden geliri yok
dairelerden bitanesinde kendi oturuyor diyerler daireleri ve dukkani ise boş hiç bir kiraci yok arsalari ise tarla ve hiç bir yarafi yok.

Kendim eşim ve 2 kuçuk çocugumla annemlerle yaşiyorum kendim ev hanimiyim eşim ise 2.700tl aylik maaşi var ustune kredi ile alinmiş ve aylik 1200tl bankaya odedigimiz bir daire var.
Babam 80yaşinda ve anneme babama baktigim icin kendi dairemde oturmuyorum ve dairemde kiraci yok.
Ailede 6kişiyiz babamin 1500tl annemin 1000tl ve eşimin ise 2700tl maasi var.

Anneme baktiğim için bakim maaşi almak istiyorum ve başvuru yapacağim acaba kriterlerim uygunmu?

Çok tesekkur ederim.

Hastanın ikamet ettiği evde kaç kişi kayıtlı gözüküyorsa onların tüm gelirleri toplanıp kişi sayısına bölünür, 1219 TL yi geçmemesi gerek.

Bu hesaba oturulan ev, varsa 1 araba dahil edilmez, ama diğer tüm maaş,daire,arsa,dükkanların kira getirisi hesaba katılır.
Kirada olmasa bile arsaların,dairelerin, dükkanların kira değeri belirleniyor hesaba katılıyor.

Hepinizin yani 6 kişinin aynı evde olduğunu düşünürsek verdiğiniz rakamları toplayıp hesaplayınca
kişi başı gelir 866 TL çıkıyor, ama yukarıda belirttiğim kira getirileri bu rakamı yukarı çekecektir, sınırı aşarsanız kriter uygun olmaz sizin için.

Boştaki arsa,dükkan,dairelerin toplam kira getirisi 2118 TL 'yi geçmiyorsa sınırı geçmiyorsunuz demektir.

Son düzenleme:
Cevabiniz için teşekkür ederim. Peki bu dukkan ve arsalarin kira getirisi neye göre hesaplaniyor ?

eğer kira almıyorsanız boş ise belediyede ki değerine göre hesaplanır...en son hatırladığım arsa diyelim belediye de 50.000 değeri var aylık 500tl gelir arttırılır...ev diyelim belediyede 120.000 değeri var 500tl gelir artışı ilave edilir..

borçlarınızla ilgilenmezler?onalrı alakadar etmez..ama alacağınız varsa(icraya fln verdiğiniz) bankada para vs varsa gelire eklenir..

mesala bizde tarla vardı ekilmiyor boş duruyor..vereyim desen eken de yok..ama gelire ekliyorlar

Üst Alt