Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli bir aile, çocuğuna engel durumunu nasıl anlatmalı?

Konular
18
Reaksiyonlar
1
Engelli bir aile çocuğuna engel durumunu nasıl anlatmalı;
bu konuda tecrubeleri olanlar paylaşa bilirmi...

Konuyu biraz daha açar mısınız? Engeli ne mesela, doğuştan mı sonradan mı aramıza katıldı?

Engelli olan benim arkadaşlar ortopedik engelliyim çocuğuma bunu nasıl anlatırım bu konuda tecrubeleri olanlardan yardım isityorum

tam korktuğum konuyu açtın abi zamanla alışır

çocuklar büyüklerden daha anlayışlıdırlar sıkıntı yapmayın beyefendi.konuşabilirsiniz vücudunuzun diğer insanlardan ya da arkadaşının babasından farklı olduğunu anlatabilirsiniz.o sizi sevdiği için konuşmalarınız o nu rahatlatacaktır.büyüdükçe de alışacaktır :)

inşallah akadaşım konuşuyoruz ama bazan kala kalıyoruz. bi uzmana mı tanışsam acaba ...

Uzmana danışmanız daha iyi olur.
Ben ilk hastalandığımda oğlum daha 2 yaşındaydı. Biraz hastanede yattım vs. sonra eve bir makina geldi ve o makinayı oğlum hiç ama hiç sevmedi. Bu makina saat 22:00'da kısmen de olsa oğlum ve beni ayıran periton diyaliz makinamdı. Aradan 2 yıl geçti oğlum hala o makinayı sevmiyor ama artık alıştı. İlk zamanlarda bu durumdan dolayı çok hırçındı ve diyalize bağlanmamı hiç istemiyordu. Yani zaman herşeyin dermanıdır. Çocuğunuzla sık sık konuşun durumunuzu anlatın ve üstesinden gelemediğiniz durumlarda uzmana danışın.

Çocuklar çok daha anlayışlı, benim kardeşim var beni böyle gördü böyle alıştı ama arada bi anneme çocuk saflığından kaynaklanan sorular soruyor. Artık o kadar çok alıştı ki yola çıkarken "kendine dikkat et Abla, sakın düşme" gibisinden uyarılarda bile bulunuyor. :)

Üst Alt