Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli bir bayanım ve engelsiz bir erkek benimle evlilik düşünüyor. Kaygılarım var?

zeliha4879

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben ortopedik engelli bir bayanım ve engelsiz birisiyle tanışdım konusuyoruz ve durumumu biliyo ilk başta söyledim ama ısrarla tanışşmak istediğini söyledi ve cok ısındık birbirimizi daha doğrusu bağlandık henüz beni görmedi ve bunu kendisinede dedim ve olumsuz bişey demedi hep olumlu su ana kadar ama ben korkuyorum ya görünce beyenmezse ya bu mutlulukta yarım kalırsa cünkü simdiye kadar hep öyle oldu hep görsellik aradı karsıma çıkanlar korkuyorum ve evlilik hayali kuruyo hatta planlarını yapmaya başladı ama benim kafamda hala böyle sorular dolanıyo nasıl yapmam gerek bana yardımcı olursanız sevinirim

Sizi görmeyen birinin, sizinle ilgili verdiği sözlere ne kadar inanılabilir _?
Bence önce canlı bir görüşün, ondan sonra daha ciddi meseleler konuşun.
Yoksa canı yanan kalbi kırılan siz olursunuz.
Bide görmeden baglandım demişsiniz, o daha da ilginç geldi bana..

Evlilik başka, evlilik öncesi başka olur duygular düşünceler. Kötü anlamda değil. Evlilik ciddi bir durum. Bırakın engelli olmayı hiç engeli olmayan insanlar dahi evlendikten sonra bir birlerinde ki ufacık kusurlar yüzünden ayrılığın eşiğine kolayca geliyor artık. O yüzden boşanma sayısında ki artışlar.

Engelli olan insanlar, engeli olmayan insanlara göre daha hassas ve insan sarrafı haline gelirler zaman içinde. Karşınıza gelen insanın bir bakışından bir hareketinden size karşı merhametmi, acımamı, sevgimi, aşkmı hissettiğini anlarsınız.

Tanıştığınız kişinin inancına bakın bence. Allah korkusuna bakın. Dini hassasiyetine bakın. Bunlar önemli. Her şeyin Allahın izni ile olduğunu idrak eden birimi bakın. Zira aşk dediğiniz duygu evlenince kaybolur, sevgi kalıcıdır. İçinde, kalbinde Allah sevgisini ve korkusunu gerçek manada yaşayan bir eşde, eşini Allah için, Allah yarattığı için sever korur, sadık kalır. Engelinde engelsizliğinde Allahın takdiri olduğunu bilen bir insan ile evlilik yapmanız önemli. Bunların haricinde yapacağınız bir evlilik engelli olsanızda olmasanızda muhakkak mutsuzluk ve husursuzluğa doğru gidecektir. Allah yardımcınız olsun.

Üst Alt