Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli bir memurun kendi ünvanı neyse, o işte çalıştırılabilir mi?

ancıl

Üye
Konular
48
Reaksiyonlar
0
Ben bir kurumda Bilgisayar İşletmeni Olarak görev yapmaktayım. Ama ben Elektrik Teknikeriyim ayrıca. Kendi üvanımı Elektirik teknikeri olarak değiştirebilir miyim. Bilgi verirseniz sevinirim...

Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavına girerek kendi ünvanınınzda bir kadroya atanabilirisiniz. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda kendi sınıfının dışında çalıştırılamayacağı hükmü var ama ünvanla ilgili değildir.

Kendi sınıfının içinde demiyor, Madde 39 - Bu kanuna tabi kurumlarda sınıflar dışında memurluk kadroları ihdas edilemez.

Çünkü ben kendi kurumumda, g.i.h memur iken t.h.s geceni gördüm.

ünvan değişikliği sınavına girmeniz şart.

gihten ths ye geçen arkadaşınız,önceden ths sınıfında çalışıp ayrılmış ise,tekrar sınavsız gihten ths ye geçmiş olabilir.

veya geçici görevlendirme olabilir.

ben 1998'de gih ten ths sınıfına sınavsız geçmiş biriyim. tekniker ünvanım vardı, talep ettim, diplomamı verdim, maliyeye göndermişler ve onay gelmişti. kurumdan kuruma değişebilir. artık benim çalıştığım kurumda da sınavla geçiliyor. sanırım yasal bir değişiklik var, tam bilemiyorum. ama bir konu daha var, ben engelli olarak girmedim işe. durumun şimdiki yasal prosedürü nedir bilemiyorum.

ancıl bence kurumunda personel işleri ile görüş veya kendi amirine söyle durumunu. ben amirime söylemiştim o da araştırarak olabildiğini öğrenmiş ve işlemi başlatmıştım.

Üst Alt