Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli bir Mühendis olarak hangi sınava girmek gerekiyor?

Tarık11

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Engelli bir mühendisin memur olarak atanması için hangi sınava girmesi gerekir ?
EKPSS den ayrı bir sınav oluyor mu çünkü mühendislik bir uzmanlık alanı olduğu için farklı bir sınava gereksinim duyabilir o yüzden soruyorum, engelli mühendis olarak memur olmuş birileri varsa yanıtlarsa sevinirim.

Tarık1

Ekpss lisans bölümünden sınava gireceksin sonuca göre mezun olduğun mühendislik için kadro açılırsa tercih edeceksin normal düz memurluk veya lisans mezuniyeti dışında şart aramayan kadrolarada tercih yapabilirsin.
Sınav 2 yılda bir yapılıyor puanlar 4 yıl geçerli .

mühendis olarak atanmak istiyorsam kadro açılmasını beklemek zorundayım yani başka düz memurluklara tercih yaparsam da mühendis maaşı alamıyorum değil mi ? kara duman

Tarık1
Evet ne yazıkki öyle hangi kadroya atanırsan o kadronun maaşını alıyorsun.

kara duman

peki bilgisayar/yazılım mühendisleri kadroları her iki yılda bir açık oluyor mu bu konuda bilgin var mı ?

Tarık1

Soru yanıtlamış gerçi birşey eklemek istiyorum. Mezun olduğunuz mühendislik kadrosu açılırsa ve sıralamaya girebiliyorsanız ne ala, yok sıralamaya giremediniz ve puanınız da fena değil o vakit normal memur olarak tercih verebilirsiniz. İşe başladığınız kurum her yıl (bakanlık yazı gönderiyor ve kurumun inisiyatifine bağlı bırakılmış durumda) görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavları yapalabilir (Maalesef genelde kabul edilmiyor) Bu durumda da sınava girersiniz ve kazanırsanız da mühendislik kadrosuna geçiş yapabilirsiniz ve maaşınız da ona göre değişir.

Tarık1
Önceki yıllara dair atama bilgilerine araştırırsanız ulaşabilirsiniz.
Ben baktığımda dediğiniz kadrolarda atama gördüm ama puan da çok önemli çünkü kadro talebi düşük olunca sizden önce aynı bölümden mezun daha yüksek puanlı varsa ve tercih yapmışsa o atanır birde kadronun yaşadığınız şehirde çıkma meselesi var kadro karsta açık siz istanbuldasınız orayımı taşınacaksınız onun için büyük şehirlerdeki kadrolarda ki rekabet daha yoğun oluyor.

2022 ekpss orman endüstri mühendisi olarak giren varmi

Üst Alt