Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli bir vatandaşın memur olmaya çalışması ve rapor çilesi!

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaslar.

Ben 1976 dogumlu ve dogustan mikotia denilen kulak gelisiminde eksiklik ve isitme kaybi olan bir vatandasim. Ozel bir sirkette calisiyorum. Donem donem devlet kurumlarinda acilan ozurlu kadrolari icin sinavlara muracaat ediyorum.
En son Milli Egitim Bakanliginin acacagi Ozurlu Memur sinavi icin muracaatta bulundum. Ama muracaatimi kabul ettirene kadar akla karayi sectigimi soylemeden gecemeyecegim.
Yukarida ozurumden bahsettim. Bu ozurum yuzunden askerligimi de yapamadim. 2002 ve 2004 tarihli iki raporumla bu ozurum tescillendi. Ozel bir sirkette calisiyorum. Bu raporuma istinaden vergi indiriminden de faydalaniyorum ve ayrica nufus mudurlugune de ozurlu olarak kaydimi yaptirip nufus cuzdanima ozurludur kaydini islettim. Butun bunlara ragmen Milli Egitim Bakanligi'nin personelleri israrla kaydimi yapmamak konusunda ayak suruduler. Nufus cuzdanimda yazmasina ragmen yine de benden rapor talep ettiler. Ozurlu raporumun aslini veya hastaneden asli gibidir onaylanmis raporumu istediler.
Raporumun asli bende yok ve en son aldigimda vergi muafiyetinden faydalanmak amaciyla cikartilan rapordu. Dolayisiyla bir asli Vergi Dairesinde bir asli da Hastane arsivinde bulunuyor. Kaydimi zorlanarak yaptirsam da kayit bitimi ilgili personel "eger sinavi kazanir ve atanirsaniz raporun asli istenecek sizden" dedi.
Umarim ilgili yerlerden o zaman kadar raporun aslini tedarik edebilirim. Ama benim demek istedigim zaten yasama tutunmaya calisan ve calisirken bir cok engelle karsilasan ozurlulerin islerinin kolaylastirilmasi gerekirken neden bu sekilde yokusa suruyorlar onu anlamiyorum.
Her defasinda bu muamelelere maruz mu kalacagiz ?

Üst Alt