Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli birey yetim aylığı için eski rapor kabul edilmedi!?

ismail_yikilmaz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
emekli sandığı emeklisi annem 3 ay önce vefaat etti.
maaş için başvuru sırasında verdiğim eski rapora istinaden maaş bağlanmadı.
izlemem gereken yol nedir.
aklıma gelen sgk ya yeniden başvuru yapmak ve yeniden bu konu hakkıdna rapor almak.

bilgisi olan va mı bu konu hakkında

arkadaşım ben sgk nın sitesininden okumuştum.yetim aylığı için,ayrıca yeni bir rapor almak gerekiyormuş.2022 ya da evde bakım aylığı için alınan eski raporlar geçerli diil.

ASUMAN0

cevabınız için teşekkürler. ama eski rapor incelemeye girdi, ancak kabul edilmedi. bende yeniden başvuru yapacam

ismail_yikilmaz

öncelikle başın sağolsun.yet,m maaşı için bende ugraşıyorum bi ton uğraştırıyorlar öyle hemen raporu verım maaş bağlansın olmuyor.
% 60 engelli raporun olacak onu ankaraya yollıcan sağlık kurluna girecek olumlu olursa bu kezde senden muhtarlıktan fakırlık il yada ilçe kurulundan mal beyanı alacaksın ihtiyaç sahıbı olup olmadıgına göre sonra bu belgelerı ankaraya yolalyacan ve bekelyecen artık ne zamn sıran gelrıse sıra gelıncede uygun görülürsen maaş bağlanacak ben 2. aydan berı beklıom 2 gün önce mal beyanı ve muhtaclık belgesı ıstedıler o kdar bekletıp.belgelerı hazırladım ilçe kurulunda belgeler heyete gırecek bakalm nasıl bir sonuç çıkacak sanırım epey daha sürer işler

Sgk ya raporun gönderildikten sonra ordaki kurul karar veriyor yani 60 yada üzeri olması önemli değil değerlendirilmeye alınması için enaz 60 olması gerekir

Yaş sınırından sonra yetim maaşının devam etmesi için yetimin malul olması gerekmektedir yani engelli olması yeterli değil.
En az %60 ve üzeri rapor ile başvurulabilir ve kurul tarafından maluliyet değerlendirmesi yapılır.
SGK sağlık kuruluna tekrar incelenmesi için itiraz edebilirsiniz.

sarasota;

eski raporu sunmak benim hatam oldu galiba. eski rapor genel bir rapordu.
yazılanlardan anladığım kadarıyla maaş bağlanması için yeniden bir rapor almak gerekiyor.
yanlışım var ise düzeltin

evet yanlış yapmışsın yapacağın şey direk sgk ya gidip durumu anlatıp sevk alman ve sgk sevkiyle gitmen olacaktır zaten onlar sana rapor vermez kurumlar kendi arasında iletişim yapar ismail_yikilmaz

sarasota

[FONT='inherit']hemşerim sgk dan sevk almaya gerek yok zaten hastaneden randevu ile gidiyon randevu almak için hastaneyi aradığında yetim maaşı için sgkyı aradığını ve senden rapor istediklerini söylediğinde hastaneden sana raporunda yetim maaşı için olduğuna dair rapor verırler yetim maaşı için rapor yüzdesi enaz 60olcak orda derler derdini iyi anlat yoksa eskısı gibi yüzdesi yüksek raporu kolay kolay vermıyorlar raporu aldığında hastanede mutlaka aslı gıbdır kaşeli 3 5 tane artık ne kadar alabılıosan kopyasını al ben 5 tane fotokopisini çektirip aslı gibidir diye ıslak imza ve mühürlü kopyasını aldım[/FONT]

Aynı şey sevkli olursa randevu daha erkene verilebilir sevkli gitmek iyidir

Üst Alt