Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli bireyler ev alırken tapuda masrafları olur mu?

fener

Aktif Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
özürlü raporu olan birkişi daire alırken tapuda tapu masrarı alınıyomu ?
Emlak vergisi ödeniyomu ?

Tapu masraflarında bi indirim yok aynen ödüyorsunuz.Ama emlak vergisi yok.

çöp vergisi ve emlak vergisinin ödemesi yapılmadığını biliyorum ..

Merhaba 2007 Temmuz ayında aldığım evi tapuda evimin bedeli müteaahhit tarafından çok düşük gösterilmiş. Bende şu an evimi doğal olarak o bedelin çok daha üzerinde bir bedele satıyorum. Değer artış kazancı vergisinden muaf olmak için ev alış ile satışımın arasından 5 yıl geçmesi gerekiyormuş. Fakat benim 4 yıl 7 ay gibi bir süre oldu ve tapuda belirtilen tutar ile satış bedelim arasında ciddi bir fark var. Buna istinaden değer artış kazancı vergisi çok yüksek bir tutar oluyor. %55 özürlü birisi olarak değer artış kazancı vergisinden bir muaflık durumum söz konusu mudur ? Cevaplarınızı bekliyorum. Saygılarımla

Böyle bir muafiyet yok Zafer bey. Bence ya 5 yıl geçmesini bekleyin ya da satış bedelini düşük gösterin. Mütaahit böyle bir usulsüzlük yapmışsa, maalesef başka bir çözümü yok.

zafersonmez;
Yanlış biliyorsunuz. 5 yıl yeni evler için geçerli sizin için 4 sene olması lazım. Bidaha araştırın!

Zafer Bey doğru bilgiye sahip ve söylediği doğrudur.
4 yıl limiti 1 Ocak 2007 ye kadar elde edilen evler için geçerli olup 1 Ocak 2007 den sonra alınan evler için bu süre 5 yıldır.
Arkadaşın,Bülent Beyin dediği gibi satış değerini düşük gösterme imkanı da yok o eskidendi.
Şimdi ilgili belediyelerden rayiç bedel istiyor tapu,en düşüğü bile eskiden gösterilen komik satış bedellerinden kat kat fazla olacaktır.
Zafer Bey bence Temmuzu bekleyin,ama bilirim ki ev satmak hadi deyince olacak iş değil,şans işi biraz.
Eğer uygun bir müşteriniz varsa hazırda tanıdıksanız size güvenecekse satış sözleşmesiyle verin evi,tapuyu temmuzdan sonra verin.

ufuk bey,
Ben bi kaç sene önce böyle bişey okumuştum. 4 sene demek 2007 den öncekiler için geçerli.
Bilgi için teşekkürler.

Rica ederim,
Birkaç sene önce edindiğiniz bilgi doğru,yeni değişti bu ve 2007 den sonra edinilen gayrimenkulleri kapsıyor.Arkadaş da Temmuz 2007 de aldığı için o da 5 seneye tabi.

Üst Alt