Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli bireylerin yaşamını daha iyi hale getirmek için nelere ihtiyaç var?

kim-sen

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
özellikle iş hayatında eksik olduğunu düşündüğünüz ve bu eksikleri düzeltmek için neler gerekmektedir sizce

En önemli sorun maaş

neden mi diyeceksiniz bir iş yerine engelli olarak iş başvurusu yaptığınızda bizlere önerilen maaş direk asgari üçret

oysa aynı işi yapan sağlam farklı alıyor vede bunu uygulayan iş yeri sayısı çok fazla burda çalışanlara arkadaşlara anket yapsak galiba yüzde 90 gibi bi rakam çıkar

Ve bir başka sorun da şu iş yeri işkura ilan veriyor belirtiyor duyu sorunu olmayan görme sorunu olmayan ortapedik sorunu olmayan psikoloji ve epilepsi hastalığı olanlar için iş uygun değildir kısacası ben engelli çalıştırmak isyemiyorum diyor ama mecburiyetten ilan veriyor

ve bazı iş yerleride ilan verip oraya kaç kişi iş başvurusuna gidiyor herkese bahane buluyorlar yada form doldur biz seni ararız deyip iş kurada verdikleri cevap aradığımız niteliğe uygun kimse başvurmadı

Evet arkadaşıma katılıyorum biz engelliler olarak aldığımız ücret asgari ücret fazla veren yer yok, ikinci bir konu işverenler engelsiz engelli arıyorlar ve form doldurtuyorlar biz seni ararız diyorlar yıl 2013 oluyor, 2014, 2015, 2016,2017............ oluyor daha işveren bize haber verecek maalesef devlette hepsini görmezlikten geliyor, bu devirde en iyi iş kendi işini kurmak olur bence.....

Murat kardeş ben özel sektörün form doldurup iş almamasındanda gectim

iş umuduyla işkura giden ve o işyerlerine giden bi umutla olan umudunu da yıkıyorlar

ne hakkı var

Maalesef o işkurda çalışan iş ve meslek danışmanları engelli anlayışı bakımından çok uzaktalar sen işkurun açtığı kurslara katıl iki tane üç tane diploma ver ve o kariyerle işkurdan iş talep ediyorsun adam bilgisayara bakıyor falanca yerde beden işçisi alıyorlar seni oraya gönderiyim mi..? Sen buna itiraz ettiğin zaman orada bekleyen ilkokul mezunu, vasıfsız ve doğudan gelenlerle bir tutarak seni de aşağılamış oluyor neymiş efendim ben iş beğenmiyor musumda o kadar genç işsiz kalıyormuş da falan da falan, o zaman biz işkurdan aldığımız serttifikalar ne işe yarayacak niye o zamam çeşitli kurslar düzenleniyor...

Bir de arkadaşım bir firmada 15 yıl bir işte çalışırken hastalandı ve o işten doktordan çalışamaz raporu aldığı için şirket o arkadaşı işten çıkarttı arkadaşta yaza kadar hem tedavi olacak hem de dinlenecekti, işkura gidip 10 aylık işsizlik ödeneğine hak kazandı daha bir ay geçmeden işkur arkadaşın cep telefonuna 3 adet iş ilanı gönderdi ama arkadaşım hasta tedavi oluyor hatta raporuda var ve o işsizlik ödeneğini kestiler sebep neymiş işkurun mail attığı yerlere gidip başlamadın..? Lafa bak ağlayayım mı güleyim mi..! İşte sosyal devlet anlayışı budur arkadaşlar, anlayacağınız devlet o milletin maaşlarından kesilen işsizlik fonıu parasını bile bile reva görüyorlar Allah bu devletin gözünü toprak doyursun...

Üst Alt