Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellı bırı ıle engelsız bırının beraberlıgıne dair fikriniz nedir?

hacer_kapanci

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
SLM arkadaslar,Ben hacker.Kucuk yasta gecirdigim big hastalik neticesinde belden asagim felc oldu ve tekerlekli sandalyeye mahkum old um.Zamanla alistim.Sizden bana bir konuda yadim etmenizi istiyorum.

Ben yukarida belirttigim gibi engelliyim ve bir erkek arkadasim var,beni com sevdigini be evlenmek istedigini soyluyor, arkadasim salikli be saglam hic bir engeli bulunmuyor.Ben kendime bakamazken on a Basil bakarim yada ondan bana bakmasini Basil isterim.bunu kendisine soylememe ragmen inatla beni sevdigini ve evlenmek istedigini soyluyor,hence on seviyorum ama uzmek be uzulmekten korkuyorum.

Sizden Rican such aranizda Boyle bir bearaberlik yasayan,yani engelli biri ile yada saglam biriyle beraberlik yasayan nisanli evil kisiler varsa bans fikir vermelerini dusuncelerini fikirlerini paylasmalarini,istoyorum.lutfen bans yardim edin,uzmek uzulmek istemiyorum.tesrkkurlr.
HACER

aşk çok güçlü bir duygudur,kafanızdan olumsuz düşünceleri silin,ilerde keşkelerle yaşamak yerine bence denemelisiniz,bu şekilde evlenip anlaşanda vardır,anlaşamayanda vardır,kısmet,şans,birazda sevginin gücüne göre degişebilir,bence mutlaka deneyin,denemekle bişey kaybetmezsiniz,ama denememekle çok şey kaybedebilirsiniz...

bence onun sizi sevdiğnden iyice emin olun bende engelliyim ve senin düşündüklerini düşünüyorum hacer ben şahsen sağlam bi bayanla evlenmem o beni ne kadar seviyorum desede ileride illaki sorunlar cıkacak ve ben onun yanında hep kendimi eksik hissedeceğim sen yinede çook iyi düşün evlilik zor bi zanaat

Merhaba Hacer,

Öncelikle geçmiş olsun..
Ben de engelliyim ve eşimde bir problem yok.. engelli + engelsiz birlikteliği :)
1,5 yıldır evliyim ve çok şükür hastalığımla alakalı hiç sorun yok aramızda..

Evlenirken kesinlikle hastalığınızı düşünerek evlenmeyin..
Hasta olmanız insanın kişiliğinden çok çok sonra geliyor.
Önce evleneceğiniz kişiyi değerlendirin
Nasıl iyi mi size bakar mı değer verir mi
Yalan söyler mi dolandırır mı vs vs
Hayatınızı hastalığınıza göre yaşamıyorsunuz.
Önce karşı tarafı değerlendirin onun kusurları yok mu?
Hem demişsin ki kendime bakamıyorum ona nasıl bakacağım?
Bunu senin değil onun düşünmesi gerekiyor çünkü erkek o!
Evi geçindirecek olan erkek..
O bir yuvayı ayakta tutabilir mi asıl sorman gereken bu!
Hastalığın evlenirken o kadar arka planda kalıyor ki anlatamam!

Eşin ailesi düğün eşya masraflar vs derken bizim evlilik sonrasında hastalığım hiç konu olmadı
Tek konumuz geçim derdi.
Evin taksidi yapılacaklar ödenecekler vs bunların haricinde bir derdimiz yok çok şükür.
Evlenirken kendinizde kusur aramayın, karşı tarafı değerlendirin..
Sen bir bayansın yemek temizlik illa ki yapabiliyorsundur.
Diğer şeyleri de yaparsın iş güç vs çalışabiliyoruz ama bu iki taraflı olacak.
Kendi kendine evlenmiyorsun.
Karşındakini değerlendir.
Zaten bir yükün var engelli olarak yani yaşamdan aldık ağzımızın payını
Bir de evlilikte sıkıntı çekmeyelim diye düşünerek karşındaki kişiyi doğru seçmelisin..

Mutluluklar..

Ayrıca burada da bir çok fikir var...
Onları da okuyabilirsin..

http://www.engelliler.biz/forum/yas...z-engelli-mi-yoksa-engelsiz-biri-mi-olur.html

Bu kişinin kendi insani ve sana olan sevgi bağı ile alakalı düşünün ikinizde sağlamsınız evlendiniz daha sonrasında bir kaza veya her hangi bir hastalıktan ötürü engelli oldunuz ne olacak o zman siz veya o sizi terkmi edecek birde böyle düşünün hayatta herşey biz insan oğlu için benim fiziksel bir rahatsızlığım yok iç hastalıları ile engelli konumundayım fakat benim başıma kötü bir şey gelse eşimin beni sonuna kadar yanlız bırakmayacağını biliyorum aynı şekildede benimde onu aramızda çok güçlü bir sevgi bağı bağı var içimzde ALLAH korkusu var..

ahh parra PARRA parra. engellide olsa engelsizde olsa kadinda olsa erkekte olsa elin ekmek tutacak ilk bas.
evlenirken bitek karsinizdakiyle evlenmiceksiniz. bunlarin anasi bubasi kardesi teyzesi halasi dayisi olacak.
karsinizda kendine guveni olmayan silik tipler, eli ekmek tutmayanlar, sizi sebse ne yazar.
hersey para DEMEK DEGIL DIYE BAGIRAcaksiniz:p iki gonul bir olunca samanlik seyran olur diceksiniz:p kendi paranizi kazanip kendinize guveniniz oldumu iste her seye care bulunur. engelli engelsiz.
kendine yetebilen kendi ekmegini kazanip ayakta duran biri olunca isinize yaramayan birine allahaismarladik diye gitmek kolaydir. babanizin oglu degilya vurursunuz tekmeyi bagriniza tas basarak:eek:

bence seni gerçekten sevdiğine eminsen evlenin yoksa sonra pişman olursun kimsenin dediği değil sizin düşünceniz önemli Allah nasip ederse olmayacak şey yoktur.

Yorumları okudum ve her biri başka güzel ben de engelliyim eşim engelli degildi ailesi istemedi önceleri sonra beni tanidikca onlarda razı oldular 13 yıl sürdü evliligimiz başka sebeplerden dolayı ayrıldık...bu da farklı bir hikaye hakkında hayırlı olsun canım

hacer_kapanci ister engelli olsun ister olmasın başkalarının yanında size nasıl davrandığı önemli, yani sevgisini, değer verdiğini hissettirebiliyor mu bu önemli...

hakkınızda hayırlısı...

kimileri kıyaslama yapmış, kimileri şans demiş.. biraz özgüveniniz olsun!
İlişkiyi gönülden istiyorsan tabiki beraber olmalısınız.
Gönülden istiyosunuzki, üzmek üzülmek istemiyorum gibi düşüncelere girmişsiniz,
İlişki yürümeyeceksede kaybedecek olan o olur.

Zor tercih.

Zira hayatın boyunca sürekli size muhtaç olan sizin yardımınız olmadan hayatını idare ettiremeyecek biriyle yaşamak gerçekten zor. Yeri geliyor insanlar yatalak annesine babasına bakmıyor bakamıyor. Rahatsız oluyor. Ben bu konularda engellinin yine başka bir engelliyle evlenmesi taraftarıyım. Çok uç noktalarda gerçekten aşkın gücüyle ilerleyebilmiş olanlar vardır mutlaka ama istisnalar kaideyi bozmaz. Bu konularda engel durumu çok önemli. Mesela Plumeria benim mutlu bir evliliğim var demiş. Peki engeli nedir? Onu bilmek gerek. Şunu demeye çalışıyorum. Göz problemi olan biriyle evlenmekle yürümesinde problemi olan biriyle evlenmek aynı şey değil. Ama ikisi de engelli. Ben çok mutluyum sende evlen diyenlerin ilişki engel durumunu tartmak lazım. Mesela bende böbrek nakilli bir engelliyim. Aynı zamanda görme problemi de yaşıyorum. Saatli bomba gibiyim. Böbreğimi kaybedersem hayatımı nasıl idame ettireceğim? Eşime çocuğuma nasıl bakacağım. Engellilerin istihdam problemi de aşikar. Sağlam daimi bir iş olmadan evliliği düşünemiyorum mesela.

O yüzden iyi düşünmekte fayda var. Sizi üzmek gibi bir amacım yok. Ama aşk meşk konuları eyvallah olması gereken ama gerçekçi olmakta fayda var.

Selametle.

@OttoEmpire

İşitme engelliyim hiç duymuyorum artı Nf Tip 2 Hastasıyım vücudumda tümörlerim var vs. vs.

Her ne engelin olursa olsun önemli olan kişilik..
Hiç bir engeli yoksa ama doğru düzgün bir adam değilse ne yapayım ben o kocayı?
Eve ekmek getirmiyorsa, yalan söylüyorsa, borçları ödemiyorsa,
Orada burada geziyorsa işe gidiyorum diyerek kahveye gidiyorsa vs.vs.vs.

Bunlar engelden daha önemli benim söylediğim bu..
Hastalığınız ne olursa olsun istedikten sonra evliliği yürütebilirsiniz.
Tabi ki evlilikten önce sağlığınız önemli
Evi çekip çevirecek olan sizsiniz.
Ama ben ne yapabilirim diye değil

Ben yaparım yapamasam da elimden geleni zaten yaparım ama eşim olacak insan da aynı şekilde mi hareket edecek diye düşünmelisiniz.

Kendinizi karalamayın evlilik tek yönlü değil..
Benim kulağım yoksa eşimin kulağı var..
Birbirimizi tamamladıktan sonra olay çözülüyor.

Ha tabi ki çok zor bu şekilde yaşamak ama idare edebiliyorsunuz.
Üstüne bir de eşinizin berbat bir kişiliği olduğunu ekleyin var olan derde bir dert daha eklemiş olursunuz..

Yani hastalığınızı değil evliliğinizin gidişatını düşünmelisiniz..

İstisnalar kaide bozmaz.
Bu konuda iyimser olamıycam malasef.
Bu durum kişilerin engel durum ve derecesine, eğitim durumuna, maddi gücüne göre vs. değişkenlik gösterebilir.
Olmaz değil böyle bi ilişki ama malasef zor.
Zor olan kısmı sadece kişiler değil bence aile, çevre vs. kişiler üzerinde inanılmaz baskı kuruyor.
Kimse başına gelmediği sürecede, ben olsam şöyle yapardım demesin.
Kesin bi şey var, nasibinizde varsa bi şekilde oluyor, eğer yoksa bin dereden su getirseniz yine olmaz o iş.
En güzeli kadere rıza göstermek, böyle bir insan karşınıza çıktıysa, olumlu olumsuz tüm yönleriyle herşeyi açık açık konuşulup ona göre karar verilir.
Ama bi gerçek var, ne kadar iyi ne kadar başarılı ne kadar karakterli olsanızda, insanlar önce ambalaja bakarlar yani dış görünüşe.
Şu mübarek günde, Allah herkesin yardımcısı olsun ve gönlüne göre versin.

Bende ''Kötü örnek örnek teşkil etmez'' diyenlerdenim.
Ancak, çok yakınımda yaşanan aynen Hacer kardeşimiz gibi tekerlekli sandelyeye mahkum olan, çok yakınen tanıdığım bir bayan arkadaşımız var ve durumu içler acısı aylak aylak dolaşan bir cocukla kaçarak evlendiler ve sığınacak kimsesi yok :( şu an durumu içler acıtıyor eşi sakatlara tanınan tüm imkanlarını kötüye kullanarak heba etti etmeyede devam ediyor adamı aldım konuştum ''Allahtan kork bu yaptığın ne dinen nede insanlığa sığar'' dedim tam 2 saat dil döktüm, o akşam eve başka bir kadın götürmüş adi !şuan konuşmuyoruz. Diyeceğim oki böyle asalaklarda çok var çok dikkatli olmak lazım, bu konuda yapılan hataların insanın yaşamında yıllarca iyleşmeyen derin yaralar bıraktığı'da unutulmamalı en kötüsüde o nerde trak orda bırakla herşey düzelmiyor yani...

Hacer kardeşime tavsiyem sevgilere sayğım var yalnız ''o kişinin ailesine, yaşam tarzına, işi, mesleki durumuna ve karakterine dikkat'' diyorum. İş'te başarının ön şartı "sebat etmek'se" işini seven eşinide sever düşüncesindeyim.:eek:

sevgilinizin engelli mi yoksa normal biri mi olmasini istersiniz

Ben sevgilimin benim gibi engelli birisi olmasini tercih ederim çünkü normal birisinin beni hayatimi anlayamayacayacağini düşünüyorum.

sosyal durumlar matematik fizik gibi laboratuvar ortamına sokulamadığından yani sebep sonuç olgusu aynı sonucu vermediğinden her kişi ,her durum ,hatta hava şartları, kişinin sabah uyanma profilleri bile farklı etkileşim yapar. somutlaştırırsak aynı ilacı içen hastalara etkisi farklı farklı olmaktadır kiminde etkili kiminde etkisiz olmaktadır. insanlar sosyal durumlar için yaşadıkları , çevreden gözlemledikleri , değer yargıları ve idealleri ölçüsünde yorum yapar. yani daha çok kendine göre tartar ve karar verir.

buna yorum bekleyen kişide dahildir. yönlendirilmek istemektedir kendi bilgisi ,duygularından ziyade ; objektif bakamayan insanlardan görüş alır.
kimse sizin yaşadıklarınızı yaşamadı , hissettiklerinizi hissetmedi , değer yargılarınızı bilmiyor daha önemlisi karşı tarafın sadece fiziksel özellikleri biliniyor.
geleceği bir tek Allah bilir boşanmak için kimse evlenmez bazı şeyleri yaşayacaksınız iyi veya kötü ama inşallah iyi olur. gelecek için en güzel şey duadır.

Bencede mantık her zaman ön planda olmalı,gerçekci olunmalı.Bu durum bir çok arkadaşın da dediği gibi engel drumu ve derecesine göre değişir.
sevgiler...

%92 engelli bayanım engelli bir birliktelik çok zor sorumluluğu ağır çevremde olacak yaparız seviyoruz diyerek evlenen ve boşanan çok insan oldu sağlıklı bir eş oda iyi ama nereye kadar eşe bu sorumluluğu yüklemek haksızlık olur bence en güzeli bekarlık ne aşkım var ne meşkim var oooh ailem var bütün hayalim ailem üzerine kurulu ileride yalnız kalırsın diyenler olur çocuğun olsun bari diyenler oluyor yalnız kalmamak için ne çocuk nede koca çekerim diyenlerdenim fikrim bu kafam rahat

İLKNUR.ALANYA Yalnızlık Allah'a mahsus. Eninde sonunda bir eş gerek. Zira ailen sonuna kadar senin yanında olmayacak. Annen baban Allah uzun ömürler versin göç edecekler kardeş desen evlenip gidecekler. Evlilerin yanında kalamazsın. Kendi ayaklarının üstünde durmakta zamanla zor gelecek. Sırtınızı dayayacak birine ihtiyacınız olacak. Kapıları bu kadar kapatmayın.

Nacizane tavsiyem.

Mutluyum böyle tşk herkezin kurduğu cümle fikir bu ama önemli olan benim düşüncem ve sırtımı şükürler olsun kimseye dayamadım engelim ağır ama çok sabırlı güçlüyüm ailem uzak yakın var yok sevmek yeter kapılar kapılı olunca güzel acaba olur mu olmaz mı ya olursalar beni yoruyor efendim tekrar tşk

Hayatı kendin içinmi başkası içinmi yaşamak gerek.Kendin için yaşıyorsan sorun yok ,fakat başkası için yaşıyorsan bu sorulara hazırlıklı ol.Evlen derler evlenirsin, cocuk yap derler yaparsın, sonra ikincisini isterler, sünneti gelir yaptır derler, okul çağı gelir kolejmi olsun yatılımı ,askerliğidi ,düğünüdü vesaire bakmışsın ömür bitmiş.Ama dışarda hayat ve istekler hala devam eder :)

olur kardesım olurrrrrrr üzmeyin siz kendinizi bu hayatta herşey olur..en bereketli yağmurlar bile sim siyah bir karabuluttan olur

iki gönül bir olunca ne seyranlık oluyor nede samanlık herşey para paran varsa herşeyin var paran yoksa hiç birşeyin yok sevgide para aşkta para şimdi tepkileri tahmin edebiliyorum ama doğru olan bu malesef.. engel aşka mani değildir.ama bu kararı almadan önce detaylıca oturup konuşulması gerekilir ailelerin bu konuda fikirleri çok önemli iyimser veya karamsar her ne olursa olsun dikkate alınmalıdır her iki görüşünde onayı negatifse olmaz denen hiç birşey yoktur

En. Büyük sorunların başında evlilik hayatınızı ölümsüzleştireceğiniz bir sevgi ve o sevgiye karşılık verecek bir eş, sen iyi olursan ruhun temiz olursa en büyük hayır evlilikte vardır şartlar ne olursa olsun önemli olan kurduğ yuvayı yeşertmek gerisi borç, kimseye borç verme ki Allahın dediği olsun sanada lalololo

Her insan bir gün kaderiyle yüzleşir engelli olsun veya olmasın bunu birtarafa bırakalım yada erteyeliyelim yaşantımızı tehtit eden başlıca hastalıklar deyildir onları ölümsüzleştirememektir başka bir değerlendirmeyle ölú sevicilerden uzak durabilmektir bizleri engelli yapanda o ruh halimizdir
Însanların tabiki birilerinin bakımına, ilgisine,sevgisine ihtiyaćları var fakat bunu aşırıya kaçırmamak taşırmamak helehelki bir tehtitgibi karşıya aktarmamak lazım. Bir engelli dört engelsiz insana eşittir engelliler içinde bulunduğu durumu yaşamları boyunca cok iyi tanır ve algılarlar bir tehlikeyi daha cabuk kavrar yaşamla ôlüm arasında bir kôprü kurar adeta kısacası engelliler Allah aşkını cok iyi bilirler
Sevseveni seviyim sevileni
Kıskanma
Ïnatetme
Kibirlenme
Korkma

Her şey para degil bence biraz huzur biraz sevgi bence her kapıyı açabilir ama yanında olmasını istediklerin yanında olmazsa nefesin kesilir, uçurumda bulursun kendini bu ailen içinde geçerli aşkın içinde geçerli.

Bence herkes kalbinin sesini dinlemeli :D

Zihinsel veya fiziksel engelli olmak, Allah'tan gelir, yürek engelli olmaksa şerefsizliktendir .

Slm abilerimablalarımkardeşlerim harika bir konu açmışsın hacer kardeşim hepsinide okudumolumlu olumsuz diyenleritabi bunlar seni 2 kere düşündürmeyebaslamısdırbencede iyi düşün iyi kararver hayat seninbir yandanseviyorsunsevdiğinden vazgeçmiyorsun biryandanda sevdiğini düşünerekten benengelliyim beni alırsa ilerde engelliliğim ona sorun yaratır gibisinden düşünüyorsunsanırım ..bende engelliyimkaç defa görücü usulü bayanlarla konuşmaya gittimhersey iyi güzel geçiyor tek sorun engelliolmamne kadar dürüst calıskan olursanol bir yere kadar bunlar dış görünüşherseybuna bakılıyor karektere kişiliğebakılmıyorbizler sana tafsiyelerveririz ama sen yinede kalbinin sesini dinleme mantıgının sesini dinle iyicetanı sevgi aşk insanın kişiliğini karekteriniortaya çıkarmaz hep yapmacıkkonuşmalar yapmacık gülüşler en ufak birseyde küsmeler kırılmalar konuşmamalarbu gibi seyler evlilikde bunlara yer yok ne karar verirsen ver inşallah mutluolursun

@İLKNUR.ALANYA
Valla tebrik ederim çook güzel yazmışsın sana katılıyorumbenim %45 engelim varsaglıgımyerindekendimi engelli asla hiçgörmedim halada görmüyorumama evliliğegelince engelliyim diyebir türlüevlilik olmadı artık senin gibi düşünüyorum bendebanada yalnız kalırsın yalnız ölürsün bir cocugun olsungibilerinden çook diyenler varbu diyenleretabiki lafı yapıştırıyorumkızınıbana ver diyince kızım küçük kızım büyükgibilerinden hemen cevap geliyoreeozaman neden benim geleceğimidüşünüyorsun yalnız kalmamamı evlenmemi çocuğumun olmasınıneden düşünüyorsun kızını sen bile vermiyorsan başkası neden versinbu gibi çook konuşmalar yaptım artık allahaçok şükürkapattım evlilik sayfasını yasasınbekarlık

Üst Alt